Erol AFŞAR Erol AFŞAR Erol Afşar

Zorla Millet Yaratmak!

Yayın: Güncelleme:
Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da yaşayan nüfus sadece Kürtlerden oluşmuyor.
Nüfusun büyük bir bölümü hatta neredeyse tamamı, zorla Kürtleştirilen Türkmen aşiretleri ve Kurtuluş Savaşı sonrası Anadolu'da tutunabilmenin yolunun kimliğini gizlemekten geçtiğini düşünen başta Ermeniler olmak üzere sair milletler oluşturuyor.
İşin daha ilginç yanı da başta PKK olmak üzere, Kürt hamisi kesilenlerin hiç birinin Kürt veya Türk olmamaları…
Bugün bunca kafa karışıklığının yegane sebebi; Meseleyi ideoloji bataklığından kurtarıp ilgili bilim dalına ve bilim adamlarına havale etmeyi beceremememizdir.
Gerçi bunun böyle olduğunu pek çok değerli araştırmacı ve ilim adamı ispatladılar ama bu gerçeği bir devlet politikası ve stratejisine dönüştüremediğimiz için göz göre göre vatan topraklarında bir sözde ırkın/milletin yaratılıyor olmasına seyirci kalındı.
Başta Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu olmak üzere değerli araştırmacılar, o bölgedeki aşiretleri incelemiş, geliş yerleri, yolları, tarihleri, kültürleri, gelenekleri açısından Oğuzların hangi boyundan ve hangi aşirete mensup olduklarını tespit ettiler aslında…
Oralı bile olmadılar.
Eğer olsaydılar ve eğer tezlerini Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in "Onlar ne kadar Kürt ise bizde o kadar Kürt'üz, biz ne kadar Türk isek onlarda o kadar Türk'tür" tezine oturtsaydılar ve yine Türkeş'in, PKK'nın ilk büyük eyleminin ardından "Apo'nun Ermeni dönmesi olduğu ve devletin bazı organlarınca kullanıldığı" sözüne itibar etseydiler, bugün ne bölücülük belası ve ne de Ergenekon olacaktı.
Bugün bu konuya girmemizin asıl sebebi, kendisinin o bölgede yaşayan Türkmenlerden olduğunu ama yanlış politikalar nedeniyle Kürtleştirildiğini iddia eden bir gencin mektubudur.
Bu mektup neredeyse tüm yazarlara gönderildi ve internet üzerinden paylaşıldı.
İşte o mektup;
"İyi günler size önemli bir konuda yazacağım...
Ben Beritanlı Aşiretine mensup bir gencim... Bizlere dedemin de anlattığı gibi yıllardır batılı istihbarat örgütlerinin (Türkmen aşiretlerine) yaptığı Kürtlük propagandası sonucu, insanlarımızın önemli bir kısmı kendini Türk'ten ayrı bir millet zannetmektedir.
Halbuki biz tarihimizi araştırdıkça Türklük gerçeği ile karşılaştık. Tam bir konar göçer Türkmen Yörük aşiretiyiz. Her yönümüz Yörük kültürüdür...
Şu an 3 arkadaşız... Birimiz Karakeçili, birimiz Badilli yani Begdili Türkmen'i, ben de Beritan Türkmen'iyim.
Beritan sözünü araştırdım. Tamamen Türkçe bir kelime... Göçer göçebe anlamında... Yörükleri araştırdım. Her şeyimiz ayni... Çok yaşlı dedelerimize danıştım, çok önceleri yalnızca Türkçe konuştuğumuzu söylediler. Anladık ki bizler öz be öz Türk'üz.
Karakeçili arkadaşım da Kırıkkale ve Kütahya'daki Karakeçililerle her şeylerinin aynı olduğunu ve dokudukları kilimlerin motiflerinin bile aynı olduğunu, Kayı boyuna mensup olduklarını ve Osmanlının kuruluşunda var olduklarını, araştırdı, gördü... Badilli arkadaşım araştırdığında 24 Oğuz boyunun olduğunu ve onların da Begdili boyunun ta kendisi olduğu gerçeğini gördü... Akrabalarının soyadlarının Beydili, Beydilli, Baydilli, Baydil ve Badilli olduğunu zaten biliyordu...
Bir an Doğu Anadolu üzerinde nasıl bir oyun oynandığını konuşmaya başladık... Türk olmamıza rağmen nasıl Türk'ten ayrı bir millet zannettirdiler bizi diye düşündük...
Kürt sözünün tarihte ilk defa Orta Asya'da Elegeş yazıtlarında (M.S. 650 de 39 yaşında ölen Alp Urungu adlı bir Türk beyinin mezar yazıtı) geçtiğini öğrendik. Alp Urungu öz be öz Türk idi... Sonra düşündük Kürt ne demekti... Ilk defa fark ettik ki konuştuğumuz "Kürtçe" dediğimiz dilde "Kürt" diye bir kelime yoktu... Bunu neden daha önce düşünmediğimize yandık. Ben Zazaca konuşuyorum hiç anlamıyorlar... Onlar Kırmanca konuşuyorlar ben anlamıyorum. Anlaşabildiğimiz dil ise Türkçe. Şimdi ise yemin ettik Türkçeden başka bir dil konuşmuyoruz.
Bekliyoruz ki vatansever gazeteciler üniversite hocaları bu konuyu ele alsınlar... Sizleri gazeteciliğe davet ediyorum...
Neden kendine Kürt denmesinden hoşlanmayan Zaza dedeleriyle röportaj yapmıyorsunuz?
Neden gidip Türkan aşiretinin yaşlıları ile röportaj yapmıyorsunuz?
Neden Karakeçili Türkmenleriyle röportajlar yapmıyorsunuz?
Neden Hakkari'ye adını veren Saka Türklerinden Akari aşiretiyle konuşmuyorsunuz?
Neden Gur Türklerinin Aşireti olan ve Fatihin hocası Molla Gurani'nin de aşireti olan, Guran aşiretinin kendini Türk saymadığını araştırmıyorsunuz? Aynı aşiretin Azerbaycan'daki kolu, kendini Türk biliyor, Kürtçe tek kelime konuşmuyor da, neden Türkiye'deki kolu kendini Türk'ten ayrı bir şey sanıyor?
Neden?..
Araştırmak bir vatan görevidir. Bu araştırmalar terörü bitirir...
Biz insanlarımızı uyarıyoruz! Ve inanın insanlarımız Türk olduklarını duymak istiyorlar. Koskoca Avşar boyunu Kürt yaptılar... Ama onlar bunu yemiyorlar artık. Gençleri; Avşarların Oğuz Türkünün geniş bir boyu olduğunu araştırıp öğrendiler.
Şimdi bu yazıyı karalamak isteyenler saldıracaklardır. Ama böyle yürekli çıkışların, ülkemize göz dikenlere en geçerli gözdağı olduğunu düşünüyorum"
Beritan aşiretine bağlı bu gencin mektubu, o bölgede yaşayan, Türk milletinin birer ferdi olan ama kullanılmak istenen Kürt kökenli insanlarımızın da duygularını yansıtıyor.
Ama duymak ve anlamak konusunda özürlüyüz.
Güneydoğulu gençler tarafından yazılarak basına gönderilen önemli bir tarihi mektup şayet Kandil'den gelmiş olsaydı, TV'lerde okunur, gazetelerde boy boy gösterilirdi.
Ama Kandil'e çıkarak bölücülerle söyleşiler yapan, Güneydoğu'da bölücülerin sesi olanları bulup söyleşiler yapan sözde yazar ve aydınlar, bu gençleri göremezler?
Keşke bu mektup, ana dilde eğitim isteyenlere karşı TBMM kürsüsünden okunabilse…
Ama nerde???
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

C.Geyve
10.11.2010 / 02:26:23
Sn.Afşar Kaleminize sağlık yukarıda; genç kardeşimizin gönderdiği mektubunda geçenler doğrudur. Bu konuda Sn.Yrd. Doç.Dr.Mehmet Salih ERPOLAT'ın araştırmalarıyle bire bir uyum sağlıyor(1518-1850 Yılları Arası ).1. Türkçe, Arapça ve Farsça bilen biri onların bahsettiği gibi kürt'çenin olmadığını bilir,çünki bölgede konuşulan lehçeler bu dillerden alınmıştır. 2. Sayı saymaları yoktur, saydıkları sayı ise Fars'çadır.(Yek,Dü,Penç gibi ) 3. Bizler Türkçe öğrenmek için İngiliz bilim adamı getirmedik, bunlar kürtçe için neden FRANSIZ kürt enstitüsünden hoca getiriyorlar.Buda böyle bir milletin olmadığını teyit etmektedir. Bizde hala TÜRK'üm diyemeyen tarihi araştırmaları olmayan belli, bir zümrenin ve kendilerine hayrı olmayan ülkelerin ve toplulukların yazar, çizer takımı olduğu sürece diğer taraf'ta bunları ABD.,İngiliz,İsrail ve Fransızların desteği olduğu sürece söyliyeceklerdir.

YAZARIN SON YAZILARI

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Zulüm İle Abad Olunmaz

Zulüm İle Abad Olunmaz

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Çoktan Seçmeli Bir Soru

Çoktan Seçmeli Bir Soru

La ilahe illallah

La ilahe illallah

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.