Erol AFŞAR Erol AFŞAR Erol Afşar

Müdürler Sendikası

Yayın: Güncelleme:
İki haberi paylaşıyor ve yorumunu akıl/izan sahiplerine bırakıyorum;
CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği yanıt, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcılarının sendika dağılımında ilk sırayı Eğitim-Bir-Sen'in aldığını ortaya çıkardı.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetler sınıfı personelin sendikalara göre dağılımında ilk sırayı Eğitim-Bir-Sen aldı.
-2003-2010 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelden aylıkla ödül alanların sendikalara göre dağılımında ilk sırada Eğitim-Bir-Sen'e üye olanlar bulunuyor.
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği yanıt, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcılarının sendika dağılımında ilk sırayı Eğitim-Bir-Sen'in aldığını ortaya çıkardı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatında 2003-2010 yılları arasında aylıkla ödüllendirme, takdir belgesi ve teşekkür belgesi alan personelin sendikalara göre dağılımı hakkındaki soru önergesini yanıtladı.

Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı eğitim kurumu müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının sendikalara göre dağılımı hakkında bilgi verdi. Buna göre; 68 bin 149'dan 21 bin 797 kişinin sendikalı olmadığı tespit edildi. Müdür ve müdür yardımcılarından Eğitim-Bir-Sen'e mensup 22 bin 94, Türk Eğitim Sen'e mensup 15 bin 940, Eğitim-Sen'e mensup 6 bin 738, Eğitim-İş'e mensup bin 416 kişi bulunuyor. Bakan Çubukçu, 2003-2010 yılları arası Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapmakta olan personelden aylıkla ödül alanların sendikalara göre dağılımı hakkında da bilgi verdi. Buna göre Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında 2003-2010 yılları arasında aylıkla ödüllendirilen personelde ilk sırayı Eğitim-Bir-Sen'e üye olanlar aldı.
8 yılda personelden aylıkla ödül alanların sendikalara göre dağılımında ilk sırayı 21 bin 809 ile Eğitim-Bir-Sen aldı. İkinci sırada 19 bin 864 ile Türk-Eğitim-Sen, üçüncü sırada 10 bin 747 ile Eğitim-Sen oldu.
Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında 2003-2010 yılları arasında takdir belgesi alanlarda ilk sırayı Eğitim-Bir-Sen'e üyeler aldı. Takdir belgesi alanlardan 152 bin 858'den 64 bin 933'ü sendikalı değil. Takdir belgesi alanlarda ilk sırada 34 bin 224 ile Eğitim-Bir-Sen, ikinci sırada 32 bin 635 ile Türk-Eğitim-Sen, üçüncü sırada 16 bin 283 ile Eğitim-Sen oldu.
Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında 2003-2010 yılları arasında teşekkür belgesi alanların sendikalara göre dağılımında ilk sırada Türk-Eğitim-Sen'e üye personel aldı.

Teşekkür belgesi alanlardan 623 bin 868 personelden 260 bin 195'i sendikalı değil. Teşekkür belgesi alanlar sıralamasında ilk sırada 130 bin 485 ile Türk-Eğitim-Sen, ikinci sırada 129 bin 118 ile Eğitim-Bir-Sen, üçüncü sırada 78 bin 117 ile Eğitim-Sen alması dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sendikalara göre dağılımında ilk sırada Eğitim-Bir-Sen oldu. 31 bin 556 personelden 13 bin 110'u sendikalı değil. Eğitim-Bir-Sen'e mensup 6 bin 945, Türk-Eğitim-Sen'e mensup 6 bin 613, Eğitim-Sen'e mensup 2 bin 710 yardımcı hizmetler sınıfında personel bulunuyor.
* * *
ITUC Memur-Sen'i Tescilledi; Bağımsız Değilsiniz!
2001'de 40 bin olan üye sayısını AK Parti İktidarı döneminde 10'a katlayarak 400 bine çıkaran ve böylece Türkiye'nin en büyük memur sendikası haline gelen Memur-Sen'e üye olmak için başvurduğu Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'ndan şok bir yanıt geldi. 2006'daki başvurusu reddedilen Memur-Sen'in geçen yıl Ağustos ayında yaptığı başvuru da reddedildi.
ITUC'un 2-4 Şubat 2011'de Brüksel'de gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında üyelik başvurusu değerlendirildi ve cevap verildi;
"Yönetim Kurulumuz, Memur-Sen'in Ağustos 2010'da başvurduğunu ve daha önce de Uluslararası Hür Sendikalar Konfederasyonu ICFTU'ya yapılan başvurusunun 2006 yılında reddedildiğini dikkate aldı. 2006'dan bu yana örgütünüzün yaşadığı gelişmeler, istişare sürecinin olumsuz sonuçlanan ve Memur-Sen'in bağımsız karakterinin tartışılabilir olması durumu göz önüne alınarak, başvurunuzun dikkate alınmamasına kadar verilmiştir."
Memur-Sen, hükümetle yapılacak toplu görüşmelerde memurları temsil eden en önemli sendika konumunda bulunuyor. Diğer sendikalar, sık sık Memur-Sen'i yaptığı açıklamalar ve gösterdiği tavırlar nedeniyle ağır şekilde eleştirmişti. Memur ve memur emeklilerinin, 2011 yılı zamlarını belirleyen toplu görüşmelerde de yetkili Memur-Sen Konfederasyonu'nun, "görüşme öncesi hükümetle danışıklı dövüşle şike yaptığı" iddiaları tartışma yaratmıştı. Hükümetin, kendisine yakın bulunan Memur-Sen konfederasyonuyla 2011 yılı memur maaşlarıyla ilgili imzaladığı mutabakat zaptı, tartışma konusu olmuştu
Kaynak; Memurlar Net…
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

hasan
1.04.2011 / 08:43:58
üye sayısı fazla olan sendikanın orantısal olarak da üyelerinin fazla ödül alması kadar normal ne olabilir ki yazınız ile nereye varmak istiyorsunuz en az üyeye sahip kesk in üyeleri daha fazla ödül alsa idi burada bişeyler aramak gerekliydi .memursen üyesi fazla dolayısı ile ödül alan üyelerin çoğunun memursenli olması çok doğal. doğal olmayan yazınız ile bu bunun yanlış olduğunu millete aktararak milleti yanıltmanız

YAZARIN SON YAZILARI

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Zulüm İle Abad Olunmaz

Zulüm İle Abad Olunmaz

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Çoktan Seçmeli Bir Soru

Çoktan Seçmeli Bir Soru

La ilahe illallah

La ilahe illallah

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.