Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Erol AFŞAR Erol AFŞAR Erol Afşar

AKP'nin Yol Haritası

Yayın: Güncelleme:
İktidar partisinin projesi -proje denilemez aslında çünkü kendisi bir proje olanların proje üretme şansı yoktur- Anayasa'yı değiştirmek…
Kendileri pek dillendirmediler, niyetlerini sürekli ‘demokratik bir Anayasa yapacağız' sözleriyle gizlediler ama sağır sultan bile biliyor ki dertleri Anayasa'nın ilk üç maddesini değiştirmek.
Nedir o 3 madde;
1-Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
Bu maddelerde normal bir Türk vatandaşını rahatsız edecek tek bir ibare yok gördüğünüz gibi…
Ama birileri var ki, Türklükten, Türklük vurgusundan, Türkiye isminden, Türk bayrağından, İstiklal Marşımızdan, bütünlüğümüzden ve milli devlet vasfımızdan rahatsızlık duyuyor, değişmesini ve değiştirilmesini istiyorlar…
İçinde 'Türk' ve 'Atatürk' gibi kavramların yer almadığı yeni bir anayasa hazırlayıp, Türklüğü ve milliyetçiliği bitirmeyi planlıyorlar.
AKP'de bütün bu unsurlara çanak tutuyor, taşeronluğunu yapıyor.
Hadi canım sende diyenler için hatırlatmalar yapalım;
Başbakan Tayyip Erdoğan; "Değişmez maddeler geçiş sürecinde olur, artık bunlara ihtiyaç kalmadı" dedi, demeye devam ediyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen, AKPM Sosyalist Grup Başkanı İsviçreli parlamenter Andreas Gross, aynı gün NTV Ana haber bültenine telefonla canlı olarak bağlanıp, Can Dündar'ın sorularını yanıtlıyor;
"Başbakan, Türkiye'nin artık 3 ya da 1. madde ya da 3. madde gibi Türklüğe vurgu yapan maddelere ihtiyaç olmadığını, olmayacağını söyledi. Bence bu çok ilgi çekici bir yorumdu. Dolayısıyla bizim Türkiye'yi çok dikkatli bir şekilde desteklememiz gerekiyor. Özellikle de bu tür olasılıkların kullanılmadığından emin olmamız gerekiyor. Ben zaten gerçekleşeceğinden son derece iyimserim. Özellikle de Türkiye'de herkesin demokrasi ve insan hakları yönünde ilerleyeceğini düşünüyorum. Kürtler için, aydınlar için, bütün farklı azınlıklar ve gruplar için..."
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarına yeni anayasa hakkında bilgi veriyor;
"Yeni anayasa daha az maddeli, devlet odaklı değil insan odaklı olacak. Bu konuda Türkiye çok gecikti ama şartlar ancak oluşmaya başladı. Bir Anayasa'nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri olmaz. Bu tür statüko veya dogmatizme gidişin olmaması gerekir."
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, değiştirilemeyecek maddelere ilişkin şöyle diyor;
"Neden değişemesin? Demokrasilerde bu maddelerin kapsamına baktığınız zaman; laik, sosyal, hukuk ve demokratik devlet değişmez. Değişmez maddeler bunlar. Anayasa'nın başlangıç kısmı da değişmez kapsamındaydı ama bizden önce değiştirdiler. Mesela, 'Kutsal Türk Devleti' vardı, çıkardılar. Bugün değişmez maddelerin değişmezliğini savunurken, çifte standart uygulanıyor."
Ve Köşk…
O çoktan hazır…
İşte Abdullah Gül ve anayasa hakkındaki düşünceleri;
"Ne mutlu Türk'üm diyene lafını, tutup her yere yaza yaza ve bunu özellikle hiç olmayacak yerlere yaza yaza, Türkiye aslında ilkel bir hale dönüşmüştür. Bugün Türkiye'de bir sistem bunalımı var. Halkına zıt, halkı ile barışık olmayan ona düşman bir sistem bu. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devrimcilik, devletçilik ve laiklik; bu millete, zorlatma şeklinde dayatılmış. Milliyetçilik maalesef bir nevi bir ırkçılık şeklinde devam etmiştir." (19 Aralık 1992)
"Hangi demokratik ülkenin, hangi Avrupa ülkesinin anayasasının başlangıcında bu tip ilkel
-evet, söylüyorum- maddeler vardır; soruyorum. Bu, ancak, Baas anlayışıdır." (8 Haziran 1995)
Ayşenur Bahçekapılı; "Anayasa'yı değiştireceğiz ve vatandaşlıktaki Türklük tanımını kaldıracağız. Yoksa demokratikleşmeyi yapamayız. Vatandaşlık tanımı da değiştirilecek. Herkes kendi etnik kökenini ifade edebilecek ve üst kimlik olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyecek. İşte bu, sorunu çözer."
Bahçekapılı, bu açıklamalarının ardından gazeteci Neşe Düzel'in "Yani Vatandaşlıktaki 'Türklük' tanımı kalkacak öyle mi" sorusuna şu cevabı veriyor; "Tabii. Yoksa demokratikleşmeyi yapamazsınız."
İşte AKP'nin eline tutuşturulan yol haritası bu…
12 Haziran'da bunu oylayacaksınız.
Ya onaylayacaksınız ya da reddedeceksiniz…
Karar sizin…
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Zulüm İle Abad Olunmaz

Zulüm İle Abad Olunmaz

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Çoktan Seçmeli Bir Soru

Çoktan Seçmeli Bir Soru

La ilahe illallah

La ilahe illallah

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.