Tevfik KAYMAZ Tevfik KAYMAZ Memleketim

Barkodlu insan

Yaşamlarımız er geç tamamlanacak, ardımızda savaşımlarımızın sonuçları kalacaktır.
Yayın: Güncelleme:

BARKODLU İNSAN

Barkodlu İnsan

İnsanın tutsaklığı ve özgürlük mücadelesi

Sınırlarımız, toplumsal hayatın bizi içine hapsettiği çerçevedir.

Sınırlarımızı genişletmek için zorlamak ve savaşmak da, sınırlarımızın içinde mümkün olan en güzel yaşamı kurmak için çabalamak da kutsaldır.

Yoz olan ise daralan sınırların farkında bile olmadan; çerçeve içindeki bir fotoğraf gibi anlamsız bir tebessümle, gayesizce bekleyerek yaşamı tamamlamaktır.

Yaşamlarımız er geç tamamlanacak, ardımızda savaşımlarımızın sonuçları kalacaktır.

İnsan bilinen diğer canlılardan bir fark olarak üremekle kalmayıp, üreyen nesillerinin nasıl ve nerede yaşayacağını da düşünebilen, sorgulayabilen bir canlıdır. İnsan gelecek için endişe duyabilen farklı bir canlıdır.

Bu gelecek kaygısı, insanı geleceği planlamaya, gelecekteki ihtiyaçları için üretim yapmaya yöneltmiştir. Üretme güdüsü ise zamanla karmaşık üretim süreçlerini ve üretici güçleri yaratmıştır. Bu şekilde üretim yaparken insanın harcamış olduğu o kutsal enerji ise insanı insan yapan bir yolu açmıştır ve bu nedenle insan sürüler halinde yaşayan bir canlı türü değil toplum halinde ve medeniyetler oluşturarak yaşayan bir canlıdır.. İnsanı ve hayatı geliştirip dönüştüren şey o kutsal enerjinin ta kendisi yani emektir.

Toplumsal yaşam ve beyinlerimiz emek süreçlerinin içerisinde olduğumuz sürece gelişmeye devam edecektir.

Dolayısıyla beyinlerimiz ve hafızalarımız tarihsel süreç sonunda bir yığın canlıdan biraz daha gelişmiş olduğu için gelecekle ilgili kaygılar duyabiliyor, sorumluluklar edinebiliyoruz. Yahut belki de böyle sanıyoruz.

Çok sorumlu davranamasak bile gelecek kuşaklarımız için biraz endişelenebiliyoruz. Yahut endişeleniyormuş gibi davranarak kendimizi rahatlatmaya çalışıyoruz.

Çevre ve doğa sorunları bu işin en çok su yüzüne çıkartıldığı yer. Atmosferin incelmesi, delinmesi, mevsimlerin değişmesi, toprak, hava ve su kirliliği, özellikle son zamanlarda gıda sağlığı ve güvenliği gibi konuları konuşurken endişeleniyoruz. Hem bu işlerin kendi yaşamlarımızın tamamlanmasını hızlandıracak şeyler olmasından, hem de gelecek kuşakların bu konuda giderek daha kötü koşullara maruz kalacağından endişe duyuyoruz.

Bunların özünde "doğal yaşam akışının tasfiyesi" ve yerine tamamen kontrollü, yönetilebilir, izlenebilir bir dünya kurulmak istenmesi vardır.

Olasılıksız, rastlantısız bir dünya

Tüm bunlar dünyanın başına musallat olmuş obsesif (takıntılı) nevrotik bir zümrenin eğilimidir. Her şey planlı, kontrol altında, düzenli, simetrik, yönetilebilir ve mükemmel olmalı ve her şeyin üstünde de bu zümre olmalı.

Tam anlamıyla, yüzde yüz yönetilebilir bir yaşamdan söz ediyoruz. Olasılıklardan, rastlantılardan, özgür iradeden söz edilemeyecek bir yaşam...

Biraz etrafımıza baktığımızda henüz tekelleşmemiş küçük boşluklar dışında her ekonomik alanda oluşan tekelleri görebiliriz.

Örneğin pek yakında ülkemizde de dünyada da tarım yapmak, nasıl yapılacağına, ne üretileceğine karar vermek tümüyle dünya çapında merkezi bir şirketler bütününün elinde olacaktır. Hiç kimse istediği tohumu, fideyi istediği yere ekemeyecektir. Hatta birçok kişi belki bağ bahçesini, topraklarını çok uluslu şirketlere satmış olacak ve neyin, nereye, nasıl ekileceğine kafa yormayı zaten bırakmış olacak

Bu şirketler "artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamak" için hem kâr etmek hem de rekabet edebilecek durumda olmak zorundalar.

Evet, ekonomik sistem bir ölçüde halen rekabet içerdiği için daha çok ürünü daha ucuza mâl etmek zorunluluğu olacak bu şirketlerin.

Aslında dertleri dünya insanlığının artan ihtiyaçlarını karşılamak falan değildir. Amaç dünya pazarının hâkimi olmak ya da gücünü korumak olacaktır. Bir başka deyişle yüzde yüz yönetilebilir dünya sistemi içerisindeki emir-komuta kademesinde yani hiyerarşi piramidinde üstlerde olmak dertleri.

En düşük mâliyetli üretim nasıl olur? Bu öncelikle havayı, suyu, toprağı kirleterek ve emeği ucuza satın alarak, kalitesiz ve sağlıksız ürün üretmekle olur. Bu nedenle sömürgeci ülkeler en kirli ve emek yoğun üretim tesislerini sömürdükleri ülkelerin toprakları üzerinde inşa etmişlerdir. Çünkü bu ülkelerde uymaları zorunlu bir çevre standardı yahut gelişmiş bir çevre güvenlik yasaları, sağlık standartları, emeği koruyan çalışma kanunları olmayacak, olsa da göstermelik olacaktır. Yahut rüşvetle işleyen bir ankesör sistemi olacak jetonu atan istediğini yapacaktır.

Fazla yasası olan ülkelerin de Anayasası halledilip idealsizleştirilecektir!

Her zaman, sömürgeciler pis işlerini kendi ülkelerinden başka yerlerde yapmak istemişlerdir. Örneğin plastik üretimi yapmayı ve plastik atıklarını değerlendirmeyi geri kalmış bir ülkede yaparken bilgisayar harddiski ya da mikro işlemcisini, yazılımlarını kendi ülkelerinde üretirler. Sanki aynı gezegenin üzerinde yaşamıyormuşuz gibi. Sanki gün gelip aynı kirlilikten onlar da etkilenmeyecekmiş gibi.

Halbuki artık Çin'de bir fil gaz çıkarttığında kokusu Pentagon'da duyulmaktadır.

Sömürgeci ülkelerde hele de yönetici düzeyinde kişilerin daha zekice düşünebileceklerini sanıyorduk belki de, ama bu ülkeleri yönetenleri de, birileri, bu sistemi bir şekilde yürütmeleri için oturtuyor oraya. Yani Obama ya da Debaba fark etmiyor.

Birileri dedik yine gizemli bir söz oldu bu...

Bu birilerinin amacı üretim yaparak çok para kazanmak değil.

Dünya ölçeğinde sadece üretimin tümünü kontrol altında tutmak da değil.

Asli hedef yüzde yüz yönetilebilir bir dünya ve yüzde yüz yönetilebilir bir insan populasyonu.

Düşünsenize örneğin günün birinde bir gıda üreticisi dev kartel ya da bir üst organizasyon, dünyanın bir bölgesinde insan populasyonunun (nüfusunun) hızlı geliştiğine, nüfusun izin verilenden hızlı arttığına karar verecek ve bir tür gıda ürününü geliştirip o bölgeye göndererek ortalama insan ömrünü 20 yıl azaltacak. Belki bir başka yerde başka şirketlerin araştırma geliştirme departmanları insanlar üzerinde de genetik denemeler yapacak.

İnsanı dünya üzerinde yaşayan mikrop benzeri bir canlı gibi gören bazen "halk düşmanı" da dediğimiz psikopatolojik "üstün insanlar" böyle düşünecek ve böyle görecek hayatı. Böyle görüyorlar hatta. Onların izin verdiği şekilde ve onların müsaade ettiği kadar yaşayacağımız bir sistemin öngörüsü bu.

Bazı şeyler bize çok korkunç gelir, sonra saçma gelir, sonra imkansız deriz, sonra belki, olabilir deriz, sonra da gerçekleştiğini görürüz. Hatta bazı gerçekler de gözümüzün önünde, ortadadır da biz göremiyoruzdur.

Teknolojik tutsaklık

Çoklarımız yaptığımız her şeyin Tanrı tarafından görüldüğüne, duyulduğuna inanırız. Günah olarak bilinen şeyleri yapmaz bu gibi düşüncelerle hareketlerimizi ölçülü hale getiririz. Bu günlerde bilişim teknolojisi ve elektroniğin geldiği nokta neredeyse bir insanın kendinden habersiz olarak günlük tüm hareketlerini izleyip dinleyebilecek, kaydedebilecek ne yiyeceğini belirleyip, dışkısını bile alıp analiz edebilecek noktada. Sömürgeciler teknolojik ürünleri geliştiriyor ve kullanımını giderek yaygınlaştırmaktalar.

Hatta bilmediğimiz, gizlenen yeni teknolojiler de olabilir.

Örneğin araçla giderken artık polis ekiplerinden, radarlardan çok mobese kameralarına daha fazla dikkat göstermekteyiz.

Cüzdanlarımızda taşıdığımız bir yığın kimlik kartı, banka kredi kartı şimdilerde anahtarlık ve bilekliklerle süs gibi taşınmaya başlandı. Kısa süre sonra bunların da üzerindeki mikro chiplerini kollarımıza dövme biçiminde bir moda özentisi ile övünerek yapıştıracağız hem kartlarımızın çalınmasına kaybolmasına da engel olduğumuzu düşünüp rahatlayacağız ve farkında bile olmadan göz göre göre barkodlu insan olacağız.

Abartı gelecek ama daha sonraki aşamada bu elektronik icatlar, chip türü şeyler sinir sistemimize entegre edilebilirse uzaktan kumandalı insan bile olabiliriz.

Örneğin banka makinaları ile önemli işlemler yapabiliyoruz. Bu teknoloji ile bizim için çok önemli olan paramızı güvenle yönetiyoruz. Kimse hile yapamıyor. Yapanın peşine polis düşüyor.

Aynı teknoloji benzer bilgisayarlı makinelerde çok basit birkaç yazılım değişikliği yapılarak ya da artık herkesin elinde mevcut olan cep telefonları kullanılarak ülke gündemindeki konular hakkında her gün her hafta elektronik ortamda güvenli bir biçimde oy kullanıp doğrudan hayatımızın yönetimine katılmamız sağlanmıyor. Bunun yerine cep telefonları üçüncü şahıslarca dinlenip kişiler hakkında bilgi toplamakta kullanılıyor. Halen 550 adet temsilciye ihtiyaç duyduğumuz sistem sürdürülüyor. Arada bir gürültü kirliliği ile geçen seçim süreçlerinden sonra seçtiklerimiz gidip tiyatro sanatçısı gibi görev yapıyorlar. Onları da garip yöntemlerle seçiyoruz. At yarışlarından daha sürprizli sonuçlar çıkabiliyor, kazanan bile şaşırıyor.

% 50'nin altında kalıp bizi biz yapan şeylere şüphe ile bakan insanlar oluveriyoruz.

Bu teknolojilerin gelişmesinin, yapılan işlerin sadece üretim yapıp, satıp para kazanmakla, insanlığın konforunu artırmakla değil, sistem güvenliği ve yönetme gücü ile alakalı olduğunu görebilmeliyiz.

Ayrıca mikro kameralar sayesinde son zamanlarda bazı siyasetçilerin başlarına gelenler bu alandaki teknolojinin yönetme olgusunu nasıl etkileyebileceğinin kanıtıdır.

Sömürgeler pazarı

Bütün bunların dışında yöneten olma mücadelesi için birçok değişken var tabii. Örneğin gıda üretimine hâkim olmak dediğimizde bu iş için enerjiye ihtiyaç var, üzerinde bitki, hayvan yetiştirecek toprağa ihtiyaç var, suya ihtiyaç var, işçiye ihtiyaç var.

Her şeyden önemlisi dünyayı ve tüm canlıların yaşamını tehdit altına sokan bir şeye daha ihtiyaç var. Enerji (petrol vs.), toprak, su ve havayı ele geçirmek için çeşit çeşit "silahlara ihtiyaçları var."

Çok yakınımızda ülkemizin sınırları içinde tarıma elverişli topraklar, üzerinde dev ırmaklar ve bizim vergilerimizle, emeğimizle kurulmuş hazır baraj sistemleri var. Petrol de var.

Tanrılığa soyunanlar bunların kontrolünü bize ve hiç kimseye bırakmak istemiyor.

Savaşın bazı kuralları vardır.

"Güçlü olmak bir anlamda bir başkasının güçlenmesini sağlayacak kaynakları da elinde tutmak demektir.

"Eğer güç olarak kalmak istiyorsan ihtiyacın olmasa bile rakibinin ele geçirebileceği kaynakları ondan önce ele geçirmek zorundasındır...

"Ve en kötüsü de bu kaynakları ele geçiremediğin koşullarda halen rakiplerinin eline geçmesini istemiyorsan bu kez kaynakları yok etmelisin."

Çevremizde dolaşıp duran bu güçler sınırlarımız içindeki kaynakları ve jeopolitik avantajlarımızı ele geçirmek üzere harekete geçtiklerinde; tarihte Vietnam'da olduğu gibi defolup gitmek yerine, yine tarihte Japonya'da yaptıkları gibi nükleer bombalarla bölgeyi cehenneme çevirmemeleri için çok az neden var. Çünkü etrafında dolaşıp durdukları şu meşhur projenin başarısı onlar için var olma yok olma davası haline dönüştü. Çünkü bu projenin maliyeti ekonomik açıdan emperyalistleri iyice sıkıştırmaya krizler yaratmaya başladı.

Pazar; üretim, satış ve tüketimin iç içe olduğu bir savaş alanıdır. "Pazar"lara dikkat edelim! Demokrasi ihracatı yapılan ülkelerde en kanlı provokasyonlar pazar yerlerinde yapılıyor!

Üretilip satılan ve tüketilmekte olan mermi, roket ve nükleer bombaların "pazar" alanında, aynı toprakları ve aynı gezegeni paylaşan insanların yaşama nasıl devam edeceğini önemsemeyen, modern Tanrılara dur diyecek olan bir tek güç var.

"Özgür insanlar."

Sınırlarımız giderek daralıyor...

Artık yeter hayatlarımıza sahip çıkalım...

Özgür insanlar bir adım öne…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Boğa Güreşleri ve Arenalar

Boğa Güreşleri ve Arenalar

Biz matadoru çok cesur ve güçlü bir kahraman zannederdik.
Çatışma stratejisi ile yönetme

Çatışma stratejisi ile yönetme

Aklı ve vicdanı hür olmayan bireylerden oluşan ve kendi hayatlarını yönetmeyi becermeyen toplumlar nasıl yönetilir?
Şeytana Uymak

Şeytana Uymak

Göz yaşlarımızı silip olanları anlamalıyız.
Zafer Bayramı

Zafer Bayramı

Gönüllerde Kocatepe'den Afyon 'a doğru bir sel başlasa ülkenin her yerinden...
SURiye de SÛR mu üflenecek....

SURiye de SÛR mu üflenecek....

Ortada gerçek firavunlar ve bir yığın sahte Musa ve Mehdi dolaşıp durmakta,.....
Hollywood senaryosu

Hollywood senaryosu

Birinci Dünya Savaşı'nda şimdilerde Suriye denen bölgedeki Osmanlı vatandaşlarının malını, mülkünü, ırzını namusunu İngilizlere karşı korumaya çalışan Yıldırım Orduları Komutanı Mustafa Kemal'i İngilizlerle işbirliği yapıp sırtından hançerleyen Suriye'yi de, devletini de, Esad'ı da sevmiyoruz,

Babasını da sevmezdik zaten.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.