Aykut BULUT Aykut BULUT Kenz

Bize Bir Kürşat Lazım

Yayın: Güncelleme:

Doğu Türkistan ismini duydunuz mu?.Son zamanlarda belki birkaç haberde duymuşuzdur.Çin de bulunan bu bölge türk ve müslüman nüfusun yoğun yaşadığı uzun zamandır üzerine güneşin doğmadığı bir bölgedir.Neden mi? Çünkü doğu türkistan halkı tam anlamıyla çin tarafından asimilasyona ve soy kırıma tabi tutulmaktadır.Kısaca bölgede yaşayanlardan edinilen bilgileri aktaracağım.

Doğu türkistanda Türk olmak suç.Mülüman olmak ise yasaktır.İnsanlar ibadetlerini yapma özgürlüğüden alıkonulmuştur.Namaz kılmak,oruç tutmak yasak,ramazan ayı geldiğinde bizlerde büyük mutluluk onlarda ise hüzün dert ve tasa başlamaktadır.Bizler akşam yemeğini fazla kaçırıp soda ile midemizi rahatlatmaya çalışırken orada karanlık odalarda gizli bir şekilde bir lokma yiyecek yeme derdi vardır.Akşam yemeğini yedikten sonra sahura kadar kahvede sohbet muhabbet gırgır peşinde koşarız.Peki doğu türkistanda ;sahura kalktınız ışıklar kapalı gizli bir şekilde birkaç lokma yeme derdindeyken ansızın kapı tekmelenir ve içeri giren çin polisi sorgusuz sizi tevkif eder götürür.Evde bıraktıklarımıza mı ,sahuru yapamadığımıza mı, yoksa bundan sonra bize yapılacaklara mı yanalım bilemedik.Çin şunu iyi biliyor.Türklerin mihenk taşı ailedir ben aileyi dağıtırsam bunlara zarar verebilir yok edebilirim.Bu yüzden evin erkeği tutuklanır devamında bu eve devlet tarafından bir erkek yerleştirilir.Akabinde evdeki çocuklar yetiştirme kamplarına alınır kültüründen ve özünden koparma amacı ile kendine hizmet edecek bir nefer gibi yetiştirlirler özüne dinine yabancı.Düşünün mahreminize yabancı bir erkek giriyor.Amaç açık bu insanların hem kültürünü hem dinini hem de soyunu ortadan kaldırmak isteniliyor.İşte bizlerin zorlama ile yapmadığımız ibadetlerimiz için insanlar ölümü göze alarak yapmaya çalışıyorlar hangimiz daha inançlı?

Peki biz ne yapabiliriz Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkeze duyurun.Hz .Ali (r.a) dusturu ile hareket etmeliyiz.Bu bu bölgede ki yönetim ile görüşülüp en azından soydaşlarımızın temel yaşam şartları sağlanmalıdır.

Sosyal yaşama glecek olursak insanlar sadece yaşamaya çalışmaktadır.Din adına çalışan bilgi veren alimler asılmaktadır.

Kendini büyük gören çin .Madem ki unuttunuz kürşat adlı çeriyi

Hatırlatırız size yağmur kokan o geceyi.

Saygılarımı arz ederim.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

BENİM LİDERİM

BENİM LİDERİM

Aykut BULUT yazdı
Burada Mevsim KAR

Burada Mevsim KAR

Aykut Bulut Köşe Yazısı Burada Mevsim Kar
Sizce yaşıyor muyuz ?

Sizce yaşıyor muyuz ?

Sıradan oldu artık hak yemek;
Yerel mi Seçimler

Yerel mi Seçimler

Merhabalar

Merhabalar

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.