Aykut BULUT Aykut BULUT Kenz

Sizce yaşıyor muyuz ?

Sıradan oldu artık hak yemek;
Yayın: Güncelleme:
İnsanların değişime tabi olma durumu vardır.Önemli olan bu değişime verilen tepkilerdir.Olumlu ve olumsuz yönde değişim gerçekleşir.İnsanlar süreç içerisinde başkalaşım geçirip bütün duyguları tahrip ettiler.Kültürünü,tarihini,sosyal hayatını ve bir çok değerlerinin önemini bitirdiler.
 
Sıradan oldu artık hak yemek;
Sıradan oldu artık varken yok demek.
Zamanla önce yaşantıları değişti daha sonra yaşam şartlarını değiştirme çabasına girdiler.Yoksulluğun içerisinde gizlenmiş müthiş bir zenginlik buldular.Zamanla dünyanın içine düştüler.Hemde tepetaklak…
 
Yapmadıkları her şeyi yapar gibi davranmaya başladılar.Gelişen süreç medya ile onları buluşturdu ve herkes her şeyi medya önünde yaşamaya başladı.Hesaplarımızda ismini,cismini,derdini bilmediğimiz bir çok arkadaşlarımızla doldu.Biz arkadaşlar arasında yaşadığımız büyük yalnızlıkla karşılaştık.
 
Ne diyordu h.z Ömer “İnandığınız gibi yaşamazsanız,yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
Akabinde rızık kaygısı sardı dört bir yanımızı ve bize rızkı vereni değil de göndereni aracı olanı daha çok sevdik ve bağlandık.Menfaat kapladı yaşantımızı yaradan da gayrı herkese yaranmaya çalıştık böylelikle kendimizi beğendirme gayreti ile hiç durmadan bütün adımlarımızda yapmış gibi gösterdik ve yaptıklarımızı da gözünün bebeğine soktuk insanların.Oysa bizim kültürümüz Bir elin verdiğini diğeri görmeyecek dediği halde peki biz neye göre yaşamaya başladık.
 
Bu yaşamın ve bu şekilde yaşantının tek güzel yanı ise mutlak varlık sahibi olana her gün biraz daha yaklaşıyor olmamızdır.Herkese elini vicdanına koy da demiyoruz artık vicdandan daha önemli şeyin cüzdan olduğunu öğrenince.
 
Bütün problemlerin temeli aslında mış gibi görünmektir.İnsanların hayatlarında ve kafalarında soru işaretine yer vermemeliyiz bu yüzden nokta her zaman cümleyi bitirmiştir.
Vicdan terazisinin tartmadığı hiçbir eylemi davranışa dönüştürmemeliyiz.Kendi değerlerimize sarılarak onları yaşatacak bir hayat sürmeliyiz.Sorgu olmayan bir amel gününde yaşıyoruz lakin amel bulunmayan bir sorgu gününü de yaşamak zorunda kalacağız.
Selametle kalın..
 
 
 
 
#siradan-oldu #artik-hak #yemek

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

BENİM LİDERİM

BENİM LİDERİM

Aykut BULUT yazdı
Burada Mevsim KAR

Burada Mevsim KAR

Aykut Bulut Köşe Yazısı Burada Mevsim Kar
Bize Bir Kürşat Lazım

Bize Bir Kürşat Lazım

Yerel mi Seçimler

Yerel mi Seçimler

Merhabalar

Merhabalar

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.