Aykut BULUT Aykut BULUT Kenz

BENİM LİDERİM

Aykut BULUT yazdı
Yayın: Güncelleme:

BENİM LiDERİM

Günümüzde Lider , yönetici ,idareci kavramları zaman içerisinde çok ciddi bir tahribata uğramış durumdadır . Bu tahribat yönetici belirleme unsurları başta olmak üzere, toplumu oluşturan temel özelliklerinin zaman içerisinde kaybolmasıdır. Topluma baş olacak kişinin taşıması gereken nitelikler bir kenara itilerek, sadece belirli bir gruba veya kitleye hizmet edecek, onların var olan kervanlarını yürütecek, yönlendirilebilecek pasif bir idareci arıyoruz. Toplumun asli kültürü ve özellikleri kayboluyorken, bireysel zenginliklerimizi artırma kaygısında devam ediyoruz. Yani memleket yanıyorken biz su satma derdindeyiz. Bu tahribat sonucu oluşan ortamın en büyük sorumlusu bizler iken sonuçlarının yansıması gelecek nesillerimize olacaktır. Bu yüzden hepimize önemli sorumluluklar yüklenmektedir. Yaptığımız tanımlama veya teşbihlerimiz tamamen hayatın kalbinden ortaya çıkan yaşantılarımızdan oluşmaktadır. Sıradan bir kuruma bile baş seçerken çeşitli sınav ve araştırmalar yapılıp gerekli donanım var ise olumlu karar alınırken, biz mahallemize muhtar seçerken bile sisteme dahil olmuyor ve hiçbir özellik veya vasıf aramıyoruz. Aman aliyi seçelim adam emekli olsun işte veliyi seçelim adamın ihtiyacı var şeklinde asıl olarak aramamız gereken meziyetleri arka plana atıyoruz. Daha sonra tüm topluma yansıyan olumsuzluklar dolayısıyla bütün sonuçlara katlanmak zorunda kalıyoruz.

Oysa Benim Liderim;

ADALETLİ; Güçlü ile zayıfı ayırmayan ,herkese kanuna göre davranan

CESUR; Başına gelebilecek olumsuzluklara hazır olan ve idaresinde bulunanlar için gözünü çomaktan sakınmayan, Hiçbir şekilde doğrudan ayrılmayan, kişilere veya olaylara göre davranmayan

LİYAKATLİ; Görev alacağı işle ilgili gerekli olan hem ilmi ,hem dini , hem sosyal konularda yeterince donanıma sahip

EMİN; Güvenilir olmak liderin taşıması gereken en önemli niteliktir. Tebası ona güvenebilmelidir. İnsanların kendisine karşı hiçbir endişe veya şüphe duymadığı, yeri geldiğinde alacağı kararlar ile toplumun örf adetini korumalı ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamalıdır.

AKILLI; Yapacağı işleri veya alacağı kararları mantık süzgecinden geçirerek toplumun menfaatini ön planda tutmalı bu doğrultuda karar almalıdır.

AHLAKLI; İyi bir yöneticinin taşıması gereken en önemli insani meziyetlerin başında ahlak unsur u gelmektedir. Yöneticiler ahlak unsurundan mahzun ise o toplumun tükenmesine neden olur. Ahlak yok ise güven kaybolur. Lider örnek olmalıdır. O bölgede yaşayan halkın can ve malları , namusları yöneticiye emanettir. Eğer lider vazifeye geldikten sonra taşıdığı değerleri kaybederse toplumun başında ki eşkıyaya dönüşür. Bu eşkıya halkının namusuna da malına da saldırgan olur. Bu toplumda güvenin ve huzurun kaçmasına neden olur. Zamanla toplumda yok olur. Yöneticisini kendi seçen toplum bu duruma katlanmak zorunda kalır. Nasıl yaşarsanız, öyle yönetilirsiniz sözünün hayata geçmiş şekli oluşur.

Unutulmamalıdır ki millete hizmet etmek için hayatını feda edebilecek kadar cesur olmak yetmez, alçakça iftiralara, şeref ve haysiyetini yıkmak için tertiplenen suikastlara karşıda cesur olmak liderin en önemli özelliklerindendir.(A.TÜRKEŞ-9 IŞIK)

Velhasıl koyun güdemeyecek adama memleket emanet edilmez.

Sizlerde kendi lider tanımınızı yaparak taşıması gereken öncelikli meziyetlerini bir kenara yazın.

Sizin öncelikleriniz ne ise ona göre lider belirleyin.

Sağlıcakla kalın…..

#benim-liderim #aykut #bulut

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Burada Mevsim KAR

Burada Mevsim KAR

Aykut Bulut Köşe Yazısı Burada Mevsim Kar
Sizce yaşıyor muyuz ?

Sizce yaşıyor muyuz ?

Sıradan oldu artık hak yemek;
Bize Bir Kürşat Lazım

Bize Bir Kürşat Lazım

Yerel mi Seçimler

Yerel mi Seçimler

Merhabalar

Merhabalar

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.