Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR Onuncu Köy

Biz Bu Hale Nasıl Geldik

Sesli Düşünmek Şiarımız Olmalı
Yayın: Güncelleme:
Korkak, çekingen, istediğini istediği yerde söyleyemeyen, suskun başını dik tutamayan ve birilerini mecburen dinlemek zorunda kalan bir toplum haline nasıl geldik ya da getirildik. Demokrasi dediler ne olduğunu neyi ifade ettiğini anlayamadık. Özgürlük dediler ne olduğunu kavrayamadık. Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir dediler göremedik. Kısacası bu söylemlerin hepsi bir işe yaramadı maalesef bizim ülkemizde. Yazı yazarken korktuk. Düşüncelerimizi net bir şekilde ifade edemedik. Sustuk olmadı konuştuk soruşturma geçirdik. Ceza aldık vs. 
 
Evet değerli dostlar biz bu hale nasıl geldik ve ya getirildik. Bunun bir sebebi var mutlaka. Dertlerimizi açık seçik söyleyemedik. Kendi aramızda konuştuklarımızı yetkili ve etkili kişilerin yanında sesli düşünemedik. Yanlışı da doğruyu da hep alkışladık. Yükselmek istediğimizde birilerine şık görünmeye çalıştık. Her konuşulana başımızı salladık. Ve içimiz dışımızla hiç barışık olmadı olamadı. Bu gidişatla olamayacak. İşte böyle bizim yaşantımız bu ülkede. Haklının yanında olmak yiğitlik ister. Güçlünün yanında yer almak kolaydır. Menfaatçiler için biçilmiş kaftan. Sahte nezaketi öne çıkaran bu yapıda işte insanımızın durumu ”Hal ve Gidiş Pekiyi” (!).
 
Ben biraz aykırı yaşadım var olan yapıya göre. Aykırı dediler, hal bu ki, ben aykırı değil doğruydum. İnandıklarımı yazdım, inandıklarımı söyledim. Ama var olan yapılar, güç dengesini ele geçirenlerin keyiflerini kaçırdığım için bana öyle dediler. Ben haklıydım ve haklıyım. Tek farkım nedir derseniz, o da ülkemi çok sevmek ve geleceğini aydınlatmak, ahlaken ve ilmen zenginleşmek. İşte bunu yıllardır yapamadığımız için bu haldeyiz. Bir avuç çıkarcının değirmenine su taşımak isterseniz işiniz kolay. Bir yudumda su size verirler ama kendi değirmenlerinin suyu hiç kesilmez. Fakirliğin edebiyatını yaparlar yaptırırlar ama fakire el uzatmazlar. Gün kutlamalarıyla iş yaptık zannederler. Her şey göşteriştir.
 
İşte bizim hayat hikâyemiz böyledir. Fukaralığın üzerine saltanat kurup sefa sürenler bakalım ne zamana kadar bu sefaları sürecek. Bunun hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir. Hiç kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Bu dünya geçici ve biticidir. Allah Hâkimlerin de hâkimidir. Doğru karar verenlerin işi kolay. Veremeyenlerin hali acaba ne olacak. Ben şahsen yaşadığım sürece hakkımı yiyenlere hakkımı helal etmiyorum. Görev yaptığım süre içinde birçok soruşturma geçirdim. Hiç birinde haksızlık yapmadım. Ceza aldım, suçlandım ama gönlüm rahat ben kasıtlı hiçbir söz söylemedim ve davranışta bulunmadım. Ne mutlu ki, hayatı doğru yaşamaya çalışan ve sesli düşüne bilen yiğit mert insanlarımıza. 
 
Sonuç olarak şunu diyelim. Bizler bu hale nasıl geldiğimizi geçmişi tahlil ederek anlamaya çalışalım. Vicdanı hür, cüzdanı gür nesiller yetiştirelim. Ve bu topraklarda yaşayan tüm insanlarımıza eşit muamele yapalım. Ayrım gayrım olmasın. Biz hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. Yerin altında eşitlenmeyelim. Yerin üstünde eşitlenelim, emanetleri ehil olanlara verelim diyor saygılarımı sunuyorum.
 
#sesli-dusunduk #ceza #aldik-hakmi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Devlet ve Din

Devlet ve Din

Devletin yaşaması için Diyanet bir sigortadır.
Şeytanın Hilesi

Şeytanın Hilesi

Şeytanın metotlarını öğren, şeytanları göreceksin.
Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş Bize Ne Oldu
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

Hayatı Boş Yere Harcamayalım

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.