Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Enes ÇINAR Enes ÇINAR Aklımdan Fikrimden

Birden Bire Değişen

Sessizce susup semaya serzenişle sesleniyor sakinliğin sahipliğinde soluklar. Susuzluğun sadakati sindirmiş sefaletin seyranı...
Yayın: Güncelleme:

Birden bire değişiveriyor herşey. Gözlerin ne kadar görürse, kulakların ne kadar işitirse, elin ayağın ne kadar tutarsa, anlatabilirsen kendini büsbütün daha iyisi yok değerini bilene. Uzunca yollar gelen bir seyyahın gördüklerini dinleyebilmek, anlayabilmek uzak memlekettekilerin düşüncelerini seyyahdan sıyırarak; zira seyyah kendince bakar dünyaya, sonra baktığı gözle anlatır, gördüğü gözle yargılar. Peşine düşüp gicedeksen anlattıklarının değil, gittiği yerlerin peşine düş sen de; düşler ülkesinin bezirganlığını yaptığı kapıdan girmene gerek yok.

Birden bire değişiverir her şey. dolu boşa, boş doluya dönüverir. Bedenden ayrılıncaya kadar ruhun biraz senin benliğinin emrinde et, kemikve sıvı yığının. Tarlana ektiğin buğdayı büyüten sen değilsin, fındıkları domuzlar yesin ne olacak? Hayat bu, elinden akan şey nedir? Farkında vardığında gereğinden fazla ihtiyarladığını görmek ne acı olur. Yaşamış ve ölmüşler geri gelseler sana ilk nasihatları sence ne olur? Hayatta kaçırdıklarının neler olduğunun ne zaman farkına varacaksın ey insanoğlu?

Birden bire değişiverdi herşey. Bir zelzeleye bakar veya bir sivrisineğe. Musibeti getiren nesnenin büyüklüğü kime ne, musibeti verenin büyüklüğü yanında. Ne zaman şükredeceksin tutan elin ayağın için, gören gözün konuşan ağzın, tadan dilin ve koklayan burnun için? Ne zaman farkına varacaksın dokunduğunda hissettiğine acısa bile? Zaman akıp gidiyor, ne anlamı var malın mülkün hırsın. O ağaçtaki tüm meyveleri yiyebilecek misin? Çürüsünler mi veya? Dağıtsana eşe-dosta, tanıdığına tanımadığına? 

Birden bire değişiverecek herşey. Yığdıkların ne fayda getirecek? Çoluk çocuğun için mi? O zaman onlara versene. "Yer geçerler" korkun ne? Zaten öyle yapacaklar sen ölünce. Nedir bu hırsın içinde, nedir bu öldüremediğin şehvetin? Nedir bu gözü dönmüşlüğün? Bir diken battığında acıyı kesemeyen vücuduna bile hakim değilken hükümranlığın neye?

Birden bire değişivermiş herşey. Nedir bu çaban insanoğlu? Ölmeyecek misin? Hadi dur biraz, sakinleş. Belki ömrün boyunca güzelliği anlamadığın gökyüzüne bak, maviye veya kara bulutlara. Yeşil yaprakları veya kuru dalları gör, hepsi güzel. Rızkına koşan sineğe bak, kendine bak, aynaya bak. Bak bakalım kaç paralıkmışsın?

#enes-cinar #makale #deneme #zaman #sukur #

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

İki Kıta

İki Kıta

Enes Çınar'ın Şiiri
Başı Bozuk Bekleyiş

Başı Bozuk Bekleyiş

Bir barbar bir barbara bakışlarıyla bozgunculuk başlatmakta.
Kusura Bakayın Ama, Logo Meselesi

Kusura Bakayın Ama, Logo Meselesi

Bu bir Taraklı Kaymakamlığı Yeni Logosu Eleştiri Yazısıdır. Övgü/Sövgü yazısı değil.
100 yıl + 1

100 yıl + 1

Çok uzun bir yazı... Ama dinlene dinlene okumanızı tavsiye ederim.
Bir Taraklı Sevdalısı Ali Vahit Tüzün

Bir Taraklı Sevdalısı Ali Vahit Tüzün

Ali Vahit Tüzün anısına...
İlim fen çok ilerlerdi

İlim fen çok ilerlerdi

Bir asırlık bir ömürden bir kaç şey. Dedem Koca Hafız Mehmet Akbulut hakkında. 3 Padişah, 4 Halife ve 9 Cumhurbaşkanı Görmüş.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.