İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Deniz Baykal’ın Ardından…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

Deniz Baykal’ın Ardından…

Kahramanmaraş merkezli olmasına rağmen 10 ilde büyük yıkıma yol açan “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen deprem şokunu yaşadığımız günlerde Türk siyasetinin önemli isimlerinden CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’da hayatını kaybetti.

Depremin acılarını yaşadığımız ve yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde Deniz Baykal ile ilgili yazmak elbette kolay değil.

1973 yılında CHP den Antalya milletvekili seçilerek meclise giren Deniz Baykal’ın siyasi yaşamı yarım asrı aşkın sürdü. 37. Hükümet'te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümet'te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

SHP ve CHP nin birleşmesinden sonra 9 Eylül 1995'te yapılan CHP Olağan Kurultayı'nda Deniz Baykal, genel başkanlığa seçildi. Baykal’ın genel başkan seçilmesiyle birlikte 24 Aralık 1995 milletvekili erken genel seçimleri ve olağan kurultay süreçlerinde Baykal ve ekibi ile parti içerisinde görev yapma onurunu yaşadım. Kesintilerle 15 yıl 8 ay süren genel başkanlığı döneminde partinin değişik kademelerinde aktif görevlerde bulundum.

Deniz Baykal’ın siyasi yaşamı hep çalkantılarla geçti. Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü ve laik çizgisi ve ülke sorunları ve çözümleri ile ilgili donanımlı olması Baykal’ın en belirgin özelikleriydi.

Siyasi yaşamımın ilk yıllarında Deniz Baykal ve ekibinin içerisinde yer almaktan hep onur duydum.

Deniz Baykal ile Anılarım olmuştur…

Deniz Baykal ile kişisel görüşmelerim sohbetlerim olmuştur.

SHP de Erdal İnönü’nün genel başkan Deniz Baykal’ın genel sekreter olduğu dönemde Sakarya’da en genç ilçe yöneticisi ilçe sekreteri de bendim.

Erdal İnönü ve Deniz Baykal bir program vesilesi ile Sakarya’ya geldiklerinde programın sona ermesinden sonra Genel Başkanımız Erdal İnönü’ye “Sayın Genel Başkanım, Sizin genel sekreteriniz genç, Bende en genç ilçe sekreterlerinden biriyim” dediğimde İnönü ve Baykal beni tebrik ederek yanaklarımdan öpmüşlerdi. Genel sekreterimiz Baykal ile ayrıca sohbet etmiştim. Daha sonra kurultay süreçlerinde telefon görüşmelerimiz oldu.

Adapazarı Belediyesi eski başkanımız merhum Ünal Ozan ile aram açılacak kadar Baykalcıydım. Hikayesi uzun… Ama Deniz Baykal resimli bayrak aramızın açılmasına engel olmuştu. Pazarda satılan Kanlıca mantarı ile Ünal Ozan ile aramızı tatlıya bağlamıştık.

Anılarımı çoğaltmak mümkün. CHP nin Taraklı İlçe Örgütlenmesi çalışmalarında yaşanan sıkıntıları aşmada sağladığım katkılardan dolayı Baykal’ın takdirlerini kazanmam ve en mutlu günümde düğünümde aynı gün Bilecik İli Bozüyük İlçesinde açılış programında seçim otobüsünden eski genel sekreterimiz Adnan Keskin ile birlikte tebrik telefonu açması ömrüm boyunca unutamayacağım güzel anı olarak kalacaktır.

2010 yılında kurulan kaset kumpası skandalı sonrasında CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal ile bir kaç yıl önce Antalya Yörex fuarında Sakarya standını ziyaretinde stantta görevli bir dostum sayesinde telefon ile sohbet etmiştim. Bu son görüşmem olmuştu.

Deniz Baykal'ın geçtiğimiz yıllarda beyninde pıhtı atmıştı. Damar tıkanıklığı nedeniyle anjiyo da olan Baykal 2017 yılında 51 gün yoğun bakımda kalmıştı.

Beynindeki ana damarın tıkalı olması nedeniyle yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Baykal, yoğun bakımdan çıktıktan sonra Almanya'da da tedavi görmüştü.

Ne yazık ki rahatsızlığından ötürü yaşama veda etti.

Deniz Baykal unutulmayacak bir siyasetçi. Unutulmayacak siyasetçi diyorum çünkü Deniz Baykal dürüstlüğü ile ilkeleri ile ülke menfaatlerini önde tutan önemli bir devlet adamıydı.

Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Haftaya görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

 

#deniz-baykal #ardindan #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İyi Bayramlar….

İyi Bayramlar….

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.