Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Vasiyet

Yayın: Güncelleme:

VASİYET

Kendimizi tanımaya başladığımız yıllarda ne çok da öflemiştik babamın aile ve vatan la ilgili söylemlerine. Ülkenin temel taşıdır aile orada sevgi çemberini oluşturmaz iseniz, toplumun nehir misali beslenen derelerini kurutmuş olursunuz.

Beslenen dereler bir bizle mi olur diye düşündüğümüzü anlar, unutmayın sizle, benle, tek tek, toplum için her kişi önemlidir derdi. Vasiyet kabul edin. Ettik baba ve uyduk.

Kızlarımı senin öğretilerin doğrultusunda yetiştirmeye çalıştık, senin kadar umarım başarılı olmuşuzdur. Lakin yaşam bizlerin çocukluğunda ki gibi pembe, beyaz, ak değil karartılar her gün de devam ediyorlar. Dünya büyük, ufkunuzu geniş tutun öğüdünü unutturuyorlar. Siz düşünmeyin biz yaparız, kolaycılığa kaçın, isteyin verelim.

Çalışın hak edin, üretin, okuyun, ekmeğiniz taştan çıkartın kelimelerini daha az işitir olduk, son günlerin modası ise yardım, yardımlarda ihtiyacı olanlara ulaşsa eyvallah diyeceğiz de maalesef gösteriş için oluyor hepsi, kimse size iş yaratacağız demiyor. Bedavacılık aldı başını gidiyor. Ya baba sen bize anlatırken diğerleri ne yaptı anlatmadılar mı? Cumhuriyetin, vatanın ne zorluklarla inşa edildiğini, yoksa onlar bu günleri bekliyorlardı da tilki misali sinsice mi gülüyorlardı bize.

Kızımın sorularına bazen ne cevap vereceğimi senin söylemlerinde arıyorum baba, idealist vatan evlatlarını göster derdin, arıyorum ben baba göremiyorum, varda benim mi gözlerime perde iniyor, onlar yüksek sesle bağırıyorlar da ben mi kulaklarımı tıkaçlıyorum. Yoksa her biri ayrı bir yerde, kendi kabuklarına mı çekilmişler seyri âlemdeler mi, onları nasıl bu daldıkları rüyadan uyandıracağız. Yetmez mi artık çektiklerimiz yaradanım güç ver bize.

Dün sabah, seninle nasıl sabahın ilk güneşinde yan yana yürüdüğümüz gibi, kızımla yürüdüm baba. Demez miydin sende çocuklarınla yürü diye, yapıyoruz baba oda benim gibi, ben nasıl senin başını olur olmaz sorularla dolduruyorsam aynısı, hem de daha zeki, o kadar kıvrak soruyor ki mat oluyorum. Bu sabah ise padişahlıkla mı yönetiliyoruz, insanlar pankartlar acıyor, padişah isteriz diye bağırıyorlar, yeniçeriler gibi isteriz sultanımızı isterik diye, bu mu Cumhuriyet derken kelimeler boğazımda düğümlendi, hoş görü derken nerelere geldik, yürüdüğümüz yolun yanlışlarını doğrularını, söylemlerine alanlar bile yok. Kör dövüşünde gidiyoruz, sanki karanlıkta yolumuzu kaybetmişiz de kurt sesleriyle yol buluyoruz. İş de o kurtlar doğru yol gösterseler bize. Nerde, öyle bir tuzak kuruyorlar ki yolun sonunda göreceğiz.

Ülkesini seven herkese seslenmek istiyoruz, kavgasız vatan dileğimiz, yavrularımıza gelecek arzumuz, sadaka değil gelecek temennimiz, kızımla la ben yan yana sesleniyoruz düşünceleriniz bir köşesinde vatan olsun, kendi dünyanızı inşa ederken ulusunuzu da, nasıl bu yaşama da, kovuştuğumuzu unutmamanız. Ben ellerinizi sıkarken kızımda ellerinizden öpüyor saygılarımızla.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

bahadır demir
8.03.2009 / 20:13:19
yine ilk yorumu yazmak ban nasip oldu dikkat et abi almasınlar... işin şakası yazdıklarına katılmamak mümkün degil artık uyanmak lazım cambaza bak cambaza bak ne kadar daha sürer bilmiyorum Allah a emanet ol...
İzzettin KÖMÜRCÜ
8.03.2009 / 20:52:34
Sayın Yazar;kızınızın gözlerinden öpüyor sizinde ellerinizde can-ı gönülden sıkıyorum.Samimi duygu ve temennilerinize bende aynen katıldığımı ifade ediyorum.İyi çalışmalar dileklerimle
prenses
9.03.2009 / 11:59:08
Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakabilmek için uyanmamnın vakti çokdan geldi hatta geçiyor bile. Herkesin payına düşeni yapması dileğiyle. Kaleminize sağlık.Kızınızıda öpüyorumm.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.