Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Ya Tutarsa

Yayın: Güncelleme:

Ya Tutarsa


Evinizde, işyerinizde otururken dışarıdaki sesleri dinliyor musunuz, son zamanda ne çok da minibüs oldu dimi seçim arabası adıyla hepsinde ayrı bir şarkı çalıyor oyunu bana ver diye. Oylar bu şarkılara göre mi kullanılacak, yoksa sizin fikrinize göre mi?
Ne kadar çok ses o kadar oy, dünyanın neresinde var acaba, göz boyama ile kişileri kendilerine çekmeye çalışmak. Bu bizlerin, seçmenlerin cahilliğine mi delalet yoksa adaylarımızın mı? Şarkı, türkü kültürümüze ise hiç burada girmemek lazım. Ya afişler, bayraklar. Rengârenk oldu sokaklarımız, ne kadar çok parti bayrağı asarsak o kadar oy alırız, ben bin tane astım bin oy, diğer parti beş yüz asmış beş yüz oy, biz kazandık bu seçimi ne kadar kolay değimli şimdiden belli sonuç. Bize ne gerek var o zaman, yapmayın çevremizi kirletmeyin bunu böyle olmadığını sizlerde biliyorsunuz, siz seçmeni değil kendi adaylarınızı ve şahsınızı kandırıyorsunuz ya tutarsa diye, göle maya çaldım yoğurt olursa hesabı.
Peki direklerimize asılan afişler telefon direği elektrik direği, sokak lambası yer bırakamadınız her yerde gülümseyen yüzler, oy avcıları sizi, yalnız çok şirin çıkmışsınız hepiniz daha önce gülerken hiç görmemiştik sizi. Sokağımızdaki direkleri de sahiplenmişsiniz çevremi bu kadar kirletiyorsan senden nasıl başkan olacak ben onu anlamıyorum kendi malına değil de devletin malına şimdiden sahipleniyorsun, yoksa makama oturunca da mı aynı taktiği kullanacaksınız.
Ve bir direkte üç dört başkanın resmi, şimdi size sorarım bu direk hangisine oyunu verecek, en üstte resmi olana mı? Yok, sa en altta olana mı? Direk kardeş seninde işin zor. Gel de karar ver. Sana o resimler planlarını projelerini anlatıyorlar mı? Hayır, mı sana da mı demiyorlar bana da anlatan yok peki ne yapıyorlar orda.
Burada kavga ediyorlar, birbirlerine senin boyun uzun, seninki kısa, sen şöylesin yok olmadı, böyleydin, hep kavga ilçemin, ilimin, ülkemin geleceğini yapılması gerekenleri anlatan yok.
Tabi burada yap caz, et cez, ol cak, hep cez, caz kelimeleri kullananları yazmamak olmaz. Ne vaatler bir kişinin ömrü yetmez bunları yapmaya ama onlar yapar, ah keşke birkaçını yapsalar o bile yeter bizlere, o koltuk ise hepsini unutur onlara ne kerametli koltuk eski yaşamı, sözleri bir anda silip süpürür.
Şimdi bizler, vatandaşlık görevimizi neye göre yapacağız çok şarkı çalana göre mi, yoksa o makamda cebine çalana göre mi. Seçim sırasında çok bağırana göre mi? Seçilince halkını çok azarlayana, tersleyene göre mi?
Hepimizin işi zor, yaradanım herkese kolaylık versin. İdeali olan, geleceğe güvenle bakan, vatanını şehrini seven kişileri o makama getirsin.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İsmail ŞEN
22.03.2009 / 15:32:25
Neye göre mi yapıcaz? Asıl sorulması gereken ne için yapmamız gerek? Bu vatan için yapmamız gerek. Ama! Düşünüyorumda 1915'te Çanakkale'deşehit olanlar, Kurtuluş savaşında şehit olanlar, ne için yaptılar? Tabi vatan için, özgürlük için. Ama şimdi oy vermeyi bile ekonomileri için yapanlar bu şehitlerimizin kemiklerini sılatmıyorlarmı. Ama öyle bir zamana geldikki halk stalinin tavuğuna döndü. Stalin adamlarına sorar siz olsanız halkı nasıl yönetirsiniz? Kimi der baskıyla, ezerek, kimi der demokrasi ile hoşgörü ile, Stalin hepsine kızarak hiçbiriniz halkı nasıl yöneteceğinizi bilmiyorsunuz. Seyredinde öğretnin der ve bir tane canlı tavuğu alarak başlar yolmaya, tavuk tüysüz kalınca zavallı tavuğu salar, tavuk can acısıyla dışarıya kaçar ama üşür ve geri döner, daha sonra şöminye yaklaşış ama orada da sıcaktan canı yanınca uzaklaşır ve en sonunda Stalinin bacakları arasına gider, orası sıcak ve yumuşaktır, Stalinde tavuğa biraz yem verince tavuk Stalin nereye giderse oraya gider.
İzzettin KÖMÜRCÜ
22.03.2009 / 17:19:42
Hem yazarımızı hemde yorumcu arkadaşımızı tebrik ediyorum.Fazla söze gerek yok..Gönülden kutluyor düşüncelerinizi aynen paylaşıyorum.Halkımız mutlaka en sağlıklı değerlendirmeyi yapacaktır."TEMİZ TOPLUM TEMİZ SİYASET"...saygılarımla
fatih yavuz
26.03.2009 / 18:58:04
abi bunun tutmıycanı herkes gıbı onlarda cok ıyı bılıyor ama bız halk olarak kımın kı ne kadar tutacagını acık dılle olamasada sandıkta anlatacaz saygılarımla ellerıne sağlık yıne harıkasın :)
fatma DERE
27.03.2009 / 00:51:11
evet böyle yaparak halkın gözünü boyamaya calışıyorlar bi nebi kimse cıkıp halka saygı gösteripte devletin bütcesinden para harcamadan bişeyler yapmıyor bu cok üzücü bir durum neyse derin konuya maya calmışsınız agzınıza saglık yazılarınızı takip ediyorum devamını bekliyorum.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.