Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Arkadaş

Çölde yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikâye anlatılır
Yayın: Güncelleme:
Yolculuğun bir aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri ötekine bir tokat atar. Tokadı yiyenin canı çok yanar ama tek kelime etmez ve kum üzerine şu sözleri yazar "BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BANA BİR TOKAT ATTI." Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yürümeyi sürdürürler. Tokadı yiyen yıkanırken bir batağa saplanır, boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından kurtarılır. Boğulmak üzere olan arkadaş tam kurtulduktan sonra bir kaya parçası üzerine şu sözleri kazır: "BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BENİM HAYATIMI KURTARDI."


Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran kişi ona şöyle der; senin canını yaktığımda bunu kum üzerine yazdın ama simdi kayaya kazıyorsun. NEDEN? Öbür arkadaş ona şöyle cevap verir:"Biri bizi incittiğinde bunu kum üzerine yazmalıyız ki bağışlama rüzgârı estiğinde onu silebilsin. Ama biri bize İYİ bir şey yaparsa onu kayaya kazımalı ki onu hiçbir rüzgâr yok etmesin." "İNCİNMELERİNİZİ KUMA, GÖRDÜĞÜNÜZ İYİLİKLERİ KAYALARA KAZIMAYI ÖGRENİN."

 

Başka bir hikâyede ise kişiye sorulur, bir arkadaşınız uygun olmayan bir saatte aradı, biz buna gecenin üçü diyelim ve size Taraklıdayım hemen gel dedi. Siz ona nasıl bir cevap verirsiniz. Hemen çıkıp geliyorum mu dersiniz. Yoksa sorar mısınız, hayırdır ne oldu, bu saatte ne işim var orda, yoksa kazamı yaptın, belki de ne halt karıştırdın. Hemen aklımıza kötü bir şey gelir ve çoğumuz da bir bahane bulmaya çalışırız gitmemek için.

 

Çok azımız sorgulamadan, tamam arkadaş geliyorum der, işte o kişi gerçek dostunuzdur. Yaşam dakikalarınızı iyi irdeleyin, çok fazla olmasını da beklemeyin arkadaşlarınızın. Ve siz bulduklarınızda yetinin. Tabiî ki sorgulamasız sizin için gecenin bir vakti tamam arkadaş hemen geliyorum diyeni bulabilirseniz.

 

Denilir ki özel birini bulmak bir dakikanızı alır, onu değerlendirmeniz bir saat içinde olur, onu sevmek için bir gün yeter ama sonra onu unutabilmek için bir ömrün geçmesi gerekir. 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Bahadır DEMİR
15.06.2009 / 17:13:23
Bu yazıya cevabı çok sevdiğim bir dostumun bana yazdıgı bir yorumu ekleyecegim abi affına sıgınarak İnsana en çok dokunan şey yalnızlıktır tüm yaşamı boyunca. Önce bebekken korkar yalnız kalmaktan sonra çocukken. Büyüdükçe arkadaş edinir insan yalnız kalmamak için. Ama kötü günde bir bakar ki kalmamıştır arkadaşları etrafında. Bu defa onca arkadaşın içinde yalnız kalmak dokunur insana. Dost arar kötü günde yalnız kalmamak için kötü gününde yalnız bırakmayanlar arasında. Tüm sıkıntılarıyla şehrin karşısındaki dağa çıktığında, sanki sıkıntılarına inat tüm ışıklarını yakan evlerde ki insanlara sitem edercesine naralar atarken ona eşlik edecek bir dost lazımdır ve maalesef bulmak zordur. Bahadır, Dostum, eğer bir gün şehrin karşısındaki dağa çıkmak istersen memnuniyetle yanında olacağımı unutma. abi istediğin zaman araya bilirsin belki sende şehre karşı bagırmak istersin.:)
Ufuk ŞEN
16.06.2009 / 11:43:27
Üstad yien yazmışsın. Ama arkadaşlık başka dostluk başka. Herkes arkadaş olabilir ama dost olamaz. Sanırım sizin burada irdelediğiniz o uç noktadaki arkadaşlık dostluğu kapsıyor. Karıncaya sormuşlar "nereye gidsiyorsun" diye. O'da "dostuma demiş". "Sen bu gidişle ömürünün sonuna kadar varamazsın" demişler. O'da "olsun yolunda ölürüm" demiş. Tebrikler

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.