Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Ihlamur Altında

Günaydın, bizlere bunca dostlukla gelen yaz hoş geldin.
Yayın: Güncelleme:

İlkbahar bitmiş seni karşılama zamanı gelmişti. Yağmur habercindi. Gökyüzünde öfkeli nesneler arasında yaptığın uzun yolculuktan sonra yorgun düşmüş geliyordun. Yağmurun yere çarparken çıkardığı ses ve ıslak toprağın kokusunu duydum. Sonra yağmur taneleri içeri aktı. Toprağın derinliklerine kadar sızdı. Nisan yağmurlarını ıhlamur ağacımın altında karşılamıştım.

Hamağımı daha sermemiştim. Rüzgâr daha ıhlamur ağacının yapraklarında dolaşırken hüzünlü son türkülerini söylüyordu. Bu türkülerini de özlemiştim. Her estiğinde sanki yapraklardan saçlarına belikler örüyordun ve yazın ilk günlerine sen götürecektin beni. Evet, göç zamanının ilk kuşları kanat çırparak ağacımın üzerinden geçtiler. Habercilerimi görmemle hamağımı sermem bir olmuştu.

Orada uzanıp yazın ilk kokusunu içinize çekmek o kadar hoştur ki, yüreğinizde yanan, kimsenin görmediği en büyük yaranızı biraz hafifletir sanki. Ve yıldızlı geceler her akşam farklı bir tılsımlı güzelliktir adeta. Sessiz bir şarkı mırıldanmaya başlarsınız, kendi kendinize. Bestenizin notaları dudaklarınızdan dökülüverir. Bunları düşlemeniz için tabiî ki sivrisinekleri uzaklaştıran akşam melteminin yaladığı bir ıhlamur ağacı bulmanız gerek. Ben şanslı idim rüzgârın sürüklediği bir tohumla oluşmuş, yağmur ananın mahrum bırakmadığı bir ağacım vardı.

Yaz, deniz, kumsal benim tatil zamanım gelmiş arkadaşlar. Yıldız, rüzgâr, hamak hemen aklıma denizi getiriyor. Küçükken deniz dediğimde tuzlu su derdim ve neden denizin tuzu erimez? Yoksa denize yağmur yağmıyor mu? Ondan mı erimiyor diye düşlerdim. Birden şimdi tuzlu su üzerinde uzanmış, hafif dalgayla suyun kulaklarımda tatlı tatlı akıyor olması, o anın sessizliği, yüreğimdeki huzurun tadını çıkararak gökyüzünü seyre dalmak, Yaradan’ımın bütün iyi niyetini kapsayabilmesi için gökyüzünün büyüklüğünü düşlemek…

Ben özlemişim dostlar, benim tatil zamanım gelmiş.

Şimdi kızım yanıma geldi, dişleri sanki plajın kumları gibi beyaz iki dizi oluşturuyordu. Aklınıza düştüyse deniz, her yer de kokusunu duyar, her nesneyi ona benzetiveririz. Buda benim acilen kumun sıcaklığına, tuzlu suyun serinliğine kendimi bırakma ve güneşin batışının suyun üzerinde yansımasını görme zamanımın geldiğine işaret.

Tatil zamanı dostlar.

Ayça annene seslen kızım, yarın yola çıkalım. Ben bu ıhlamur altında oturarak yazı geçiremem. Aşkım hemen hazırlan yarın yola çıkıyoruz. Dostlar bana müsaade. Tatilden sonra görüşmek üzere… Denizle kumsalı, güneşle buluşmamı dönüşte anlatırım...

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Erdal TEZCAN
18.06.2009 / 21:52:11
Tuzu bi türlü erimeyen sulara olan özlemine sözüm olmadığı gibi tatilinde de gözüm yoktu abi ama can çektirircesine anlatmışsın(emeğine sağlık). Tüm planlarımı iptal edesim geldi.:) Seni özleyecez abi ama güzel yanı; doyumsuz sohbetlerine hasret bitirdiğimiz yaz sonu edeceğimiz sohbetlerimizin -bu özlemle- daha güzel olacağı.
prenses
19.06.2009 / 12:31:28
İnsanı nasılda tatile özendirmişsin:))size ii tatiller.Deniz,kumsal,güneş.Mükemmel bir üçlü.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.