Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Basit ol...

Yayın: Güncelleme:

Basit ol ve kendin ol, dünyayı ben yaratmış gibi yürümekten de, her şeyi ben bilirim demekten de kurtul arttık. Lafım anlayanlara, anlamayanlar zaten buraya kadar okumamışlardır.

Her şeyi çok biliyoruz, siyaset ve futbol konuşmaya bayılıyoruz, kahvehanelerde ve boş oturmakta ise üstümüze yok. Çalışmak ve üretmek ise aklımızın ucundan geçmiyor. İki kişi yan yana gelmesin ülkeyi yönetirler, amerikanın başkanını da seçerler. Okumak ve araştırmak aklımızdan geçmez, bilgimiz ise sokak kültüründen gelmiştir, mutlaka birileri laflarken duymuşuzdur ve satmaya bayılırız.

Buraya kadar okuyanlara teşekkürler, demek ki okur kişisiniz, inşallah okuma isteğiniz meraktan değildir, merak kötü bir illettir, meraklı olan kişide çok konuşan ve boş konuşandır derler değil mi. lakin sizler yazının sonunu öğrenmek dileğinde olan ve farklı beyinlerin düşüncelerini öğrenmek isteyen kişilerdensinizdir.

Basit ol, içindeki kimsen öyle ol. Yürürken adımına dikkat et, konuşurken kelimene dikkat et, incitmesin kimseyi lafın. Böbürlenme, ayağında bir pantolon üstünde bir gömlek ve bir ayakkabı. Çok fazla şeye sahip değilsin. Cebindeki renkli kâğıtların ve cicili kartların ise bize bir faydası yok. Menfaatin olmayan insanlara merhaba de, sohbetin ise güzellikten yana olsun, yerme, çekiştirme, sadece doğruyu söyle. İşte o zaman göğsünü ger doğru yoldayım de.

Çalış ve üret, kazandığın kâğıtları ise fazla biriktirme, yarardan çok zarar getirdiğini unutma, hırsına yenik düşme. Acıma duygunu kaybetme, yüreğinin kapılarını kapama, ardına kadar aç. Yaratılma gayeni unutma, ömrünün de uzayacağını sanma, vakit geldiğinde gideceğin yeri de beyninin bir köşesine yaz.

Sevdiklerine her daim seni seviyorum de. Utanma, sıkılma sevmenin yücelik olduğunu anlat. Affetmenin ise büyüklüğünü hatırla ve hatırlat. Bu yazı kime; anlayana, birisi ve birileri anladı umarım. Ümit ediyorum ki, onlar boş konuşmanın ve dedikodunun, kendini beğenmişliklerinin farkına varırlar; kendi öz kişiliklerine dönerler.

Son sözüm de kendime ve benim gibi doğruları öğrenmek isteyenlere; bildiğimizi sandıklarımızın gerçekliğini öğrenmek için anlatacağız, yanlışsak ta anlatınca cevap verecekler ve düzelteceğiz. 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nurcan ALTIN
14.08.2009 / 09:04:51
Erdoğan Bey, Sabah ilk okumaktan zevk aldığım yazı oldu.Ne güzeldi her satırı dolu dolu anlam taşıyor.Bir insanın önce kendisine saygısı olacak ki başkalarına saygı ve sevgi duysun bu davranışta paylaşımla oluyor sevgiyi,saygıyı yardımlaşmayı ve insan olana gerekli tüm güzellikleri paylaşmakla mümkün,umarım başarırız.. Kutluyorum değerli yüreğinizi,teşekkürler bizimle güzellikleri paylaştığınız için ben bana düşeni aldım yazınızdan, Saygılarımla,
suna ısır
14.08.2009 / 14:09:38
Her zaman görünenin arkasındakileri gösterdiğin için kendi adıma teşekkürler.Bu yazınında bakıpta görebilenlere olduğu apaçık ortada.Kalbini ve gözünü gönlüyle açabilmiş insanların bunu başarabildiğini,karşısındakini kendinden önce tutabilenlerin olduğunu nadiren de olsa görüyor olmak sevinç verici.Gönül gözlerinin ve kalp kapılarının açık tutulmasına gösterdiğin çaba için seni tebrik ediyorum.
murat
14.08.2009 / 15:26:39
herkezin anlaması gereken birşey var üstat, biraz kendi benliğimize dönmemiz gerek haklısın, güzel yazı
ufuk şen
15.08.2009 / 21:32:16
Konuşmaktan korkuyoruz eleştiriliriz diye, bir iş kurmaktan korkuyoruz iflas ederiz diye, sevmekten korkuyoruz sonunda hüsran yaşarız diye. Tebrikler üstad.
M. Ali Çınar
17.08.2009 / 08:25:58
Vakarlı ve onurlu olmak insana yakışanıdır. Gurur ve kibir şeytandandır. Vicdandan gelen ses ile cüzdandan gelen ses farklıdır. Cüzdandan gelen sese kulak verirsen insanlığı unutursun, vicdandan gelen sese kulak verirsen insanlığa tutunursun. Düşünmek te bir tür ibadettir. Düşündüklerini vicdanın sesiyle yazmak daha güzel bir ibadettir. Saygılar Erdoğan kardeş...
Ayça...
18.08.2009 / 20:27:58
Kim nasıl olursa olsun olması gereken kendisi.kndi benliğini yansıtan insandır yaşayan,yaşamanın tadına varan.bunu yansıtan,karşısındakine derdini anlatabilen çok güzel bir yazı olmuş.tebrikler...

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.