Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Kuş olmak, özgür olmak (1)

Dinledim ve yazdım anlatabildiysem seni ne mutlu bana, güzel günleri yakın olanlara saygılarımla.
Yayın: Güncelleme:

Ben bir kuşum. En ufak heyecanlarda yüreği çarpan, özgürlüğünü kaybetmekten korkan, bir gün yakalanıp kafese konma endişesi ile o daldan o dala konan.

Gökyüzüne doğru kanat çırptığında özgürlüğün o inanılmaz tadını süzülerek çıkartan... Kuşların ömrü kısa olur ama doyasıya yaşar.

Benim yüreğim artık bir kuş, sevgi bilmez, asla güvenmez...

İhtiraslı ve başına buyruk dalgalar gibi, toplumsal zorlamalar içindeki patikalardan kurtulma zamanımın geldiğini anladım, koca bir ihanete uğradığımda. Portakal Bahçelerinde gözyaşımı döktüm, onların kokusu yarama merhem olsun istedim. Denizle eş değer koştum yüreğimi, o nasıl kabardıysa fırıncının ekmeği gibi, bende kalbime dem vuramadım her kabarışta tüm çöküşümü gördüm.

Kuş gibi özgür olmak istedim, onun gibide ürkek oldum. Her konuşumda bir dala, tehlike var sandım. Her adımımda, bir avcının kanatlarıma zarar vereceği kâbusuyla yol aldım. Kendime küçük bir yuva istedim kuş gibi, yüksekte olsun, tehlikesi az olsundu dileğim. Küçük olsundu arzum, çabucak kendime yuva yapayım diye.

Sevgiyi öğrenmek istemedim, hayalimdeki sevgiyi yok etmemekti dileğim. Gündüzlerin akşam olduğunu gördüm, sımsıcak kol kola gördüğüm insanlardan olmaktansa, onların yalanlarıyla yüzleşmektense güvenmemeyi öğrendim. Gün geldi kanadı yaralı kuş gibi bir yere sindim. Kimisi dalga geçti, kimisi de bir tekme savurdu, en kötüsü de avucunu yemle dolduranlar beni yakalayıp bir kafese koymak istediler.

Bense hayalimde, beni ben gibi seven, benimle bir tas çorbaya kaşık çalan ve bunla mutlu olan seni sevdim, bilinmez, ola sıksız hayali sevgiliyi, sevdim. İlk sevdanın masumiyetiydi beklide aradığım.

Kanatlarımdaki yarayı sarmak zor oldu, belki de tekrar hiç uçamayacağım, belki de tekrar eski ben olamayacağım. Bülbül gibi ötememenin acısını ise hep içimde yaşayacağım, beklide bu gözler tekrar ateş kırmızısı olmayacak, parlak siyahlara mahkûm olacak.

Lakin, tekrar kafeslere mahkûm olan ben olmayacağım, kimse özgürlüğüme dur diyemeyecek. Ve yaşamın renklerini gökyüzünden izleme zevkini tadacağım.

Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın. Dinledim ve yazdım anlatabildiysem seni ne mutlu bana, güzel günleri yakın olanlara saygılarımla.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nurcan ALTIN
25.08.2009 / 09:47:48
Bir kuşun kanadında baktıysanız,mutlulukların özgürlüklerden geldiğini görebilmek mümkün,tutabiliyorsa seven bir yürek özgürlüğü ne mutlu yaşamda uçuyordur kanatsız, Sevgiye o kadar muhtaçki insan,hertülü sevgiye doyumsuzca yüreğinde bağlanmak istiyor,eksik olan yüreklerde farkediliyor şiddetli davranışlarından, Erdoğan bey,Yüreğinizdeki sevgi tomurcukları bitmesin,çok güzeldi anlatımınız,daim olsun değerli kaleminiz, siz hep yazın bizler okuyalım zevkle, Sevgi dolsun sevmeyen yüreklere, Saygılarımla,
murat
27.08.2009 / 17:00:21
üstat yine süper yazmışsın tebrikederim. tüm kuşlar özgür olsun

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.