Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Ben Bir Kuşum (2)

Yayın: Güncelleme:

En ufak heyecanlarda yüreği çarpan, özgürlüğünü kaybetmekten korkan, bir gün yakalanıp kafese konma endişesi ile o daldan o dala konan.

Gökyüzüne doğru kanat çırptığında özgürlüğün o inanılmaz tadını süzülerek çıkartan... Kuşların ömrü kısa olur ama doyasıya yaşar.

Benim yüreğim artık bir kuş, sevgi bilmez, asla güvenmez...

Bu satırları yazarken, beynime nerden kazıldığını bilmediğim bir hikâye geldi aklıma onu sizle paylaşmak istedim. Sevgi bilmez, güvenmez derken, herkesin yaşamın da ihtiyacı olduğu adacıkları hatırladım, canı sıkıldığında derdi olduğunda koşa koşa gidecek başını omzuna koyacak, beklide ağlayacak. Kusursuz adacıklardan, kişinin kaç adası vardır ki, ben geldim diyip bu benim diye haykıracağı, bir yudum su ile rahatlayacağı bir nefesle kendine geleceği. Kaç tane adanız var sizin, yani dostunuz.
 
Hikâye buyurun okuyun

Bir deniz bilimcisi, okyanusta araştırma yapmak için bulunuyormuş, gün batımı yaklaşmış, yoğunluğunu teknesinde gün batımını izlerken gideriyormuş. Birden semada birkaç kuş görmüş, şaşırmış denizin ortasında olmaması gereken kuşlar. Dakikalar ilerledikçe çoğalmış kuşlar, gökyüzünü kaplar duruma gelmişler. Hiçbir şey yapmadan bütün kuşlar kendi etraflarında dönüyormuş, büyük bir halka oluşturmuşlar, bir şey arıyorlarmış sanki aradıkça halka içinde dönüp duruyorlarmış

Kuşların bu dönüşü saatlerce sürmüş, kanat çırpacak takatleri kalmamış. Geçen saniyelerde çığlıklarda çoğalmış, bir koro eşliğinde denizi ve gökyüzüne içine alan çığlıklar. Derken bir tanesi kuşlardan, alçalmış tuzlu suya değdi değecek, aniden tekrar gökyüzüne yükselmiş ve kendini hızla okyanusun derinliklerine bırakmış. Kuşun intiharıymış bu, bilinmezlikten kurtulmak ve gücünün sonuna geldiği için çareyi kendini engin sulara bırakmakta bulmuş. Hemen arkasından bir kuş daha hızla kendini bırakmış. Ardından 4 kuş daha. Deniz bilimci şaşkınlıkla kuşların intiharına şahitlik etmiş. Binlerce kuş ilk öncülerini takip ederek kendilerini sulara bırakmış.

Bu olaya şahitlik eden deniz bilimcisi yılar boyu bu olayı araştırmış, sebebini çok merak etmiş neden kuşların orda olduğunu ve sonunda intihar ettiklerini. Sonunda bir kuş bilimcide bulmuş aradığı sorunun cevabını. Kuş bilimci, o bölgenin kuşların göç yolunda olduğunu ve intihar ettikleri yerde eskiden bir adanın bulunduğunu söylemiş. O yıl olan bir depremde ise adanın yok olduğunu eklemiş. Kuşlar göç yollarında bu adada mola verir, yiyeceklerini yer, sularını içer, yollarına devam ederlermiş.

Bizlerinde yok mu, adacıklara ihtiyacımız. Sıkıntılı anımızda koşarak gideceğimiz, orada kendimize gelip yaşam yoluna devam edeceğimiz. Göğsüne yüreğine başımızı koyup ağlayacağımız, soluklanıp derdimize ortak olacak adalara yok mu ihtiyacınız. Ya da kaç tane adaya sahipsiniz, kapısına ben geldim az mola vermem lazım diyeceğiniz kaç adanız var. Çoğaltın adalarınızı.

Bir adacığım olması dileğiyle, bir adacığınız olması ümidiyle. Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nurcan ALTIN
6.09.2009 / 11:47:10
Her seven yüreğin dost kanadının altına sığınma,dertlerinin paylaşılacağı bir ikiz yüreğe,her seven yüreğin yorulduğunda dinleneceği değerli bir adasının olmasını bende diliyorum tüm dostlara, Muhteşemdi değerli yüreğinizden dökülen bu güzelliklerin paylaşımı, Tükenmesin güzellikler yüreğinizde siz yazın bizler okuyalım.. Sevgisiz üşür yürekler,
A.Haluk Pektaş
7.09.2009 / 16:45:03
Değerli Erdoğan kardeş !Belki hiç bir canlı da olmadığı kadar ihtiyaç duyulan bir olgu DOSTLUK !Hele karagün dostu..Ama ne yazık ki !"Veysel"Dost dost diye nicesine sarıldım.Benim sadık yarim kara topraktır;diyerek zorun çözümünü göstermiş..Eğer bir takım değerler oluşmamışsa veya kaybedilmişse !.ne yazık ki biz insanoğlu bu dayanışmayı,kucaklaşmayı affedersiniz (hayvanlar) kadar beceremiyoruz.."BEN"den "BİZE" geçemiyoruz bir türlü.İnsan dışındaki varlıkları bir arada tutan sürü ruhu menfaatsiz dayanışma sağlarken AKILLI! olan insan "EGO"sunu ne yazık ki aşamıyor..Ama dünya sosyologlarının algıllamakta zorlandığı bir olay da yaşanmış tarihte.Peygamber devrinde Medine lelilerin Mekke den göç edenlere sahip olduklarının yarısını vermeleri ve kardeş ilan etmeleri...Benim kazancım,karım ne ?düşüncesinden arınmış bağrında yer vermiş bir adayı bulma temennileriyle...saygılarımla
saime
7.09.2009 / 23:01:54
Birileri kurtarılmayı bekliyor; birileride kurtarmaya koşuyor.Rabbim o kurtarmaya koşanlardan eylesin bizleride inş. Yazınızı gerçekten çok beğendim ellerinize ve en başta yüreğinize sağlık.Rabbim çok okuyup onun ilmini en iyi şekilde eda edip başkalarınada en güzel şekilde anlatmayı nasip eder inş. bu yazıyı yazan ve yorum yapan emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Mevlana demiş ki testinin içinde ne varsa dışarı o sızar.İncinsen de İncitme. Mevlana selam ve dua ile.
bahadır demir
10.09.2009 / 10:18:52
çok güzel bir hikaye abi tebrikler. çok begendim emeğine sağlık

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.