Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Bu Bayram Kaç Kişiyiz

Yayın: Güncelleme:

Siz çocukken kaç kişiydiniz, bayramı kimlerle karşılıyordunuz, bayram sabahı kaç kişi birden yataktan fırlıyorduk, babanızın bayram namazından gelmesini camda kaç kişi bekliyordunuz. Ne günlerdi o zamanlar. Ya şimdi, şu anda çok güzel lakin çocukça bayramı yaşamak muhteşem, doğaüstü bir duygu değimli. Hemen çocuk olanlara bu duygu doyasıya yaşamalarını tembihlemeli ve onların unutamayacağı bir bayram geçirmeleri için elimizden geleni yapmalı. Ne derseniz çevremizdeki yavrulara bu bayramı farklı kılabilir miyiz?

Hayallerinizi seneye ertelemeyin, belki ben yazamam sizde okuyamayabilirsiniz, canım Ananem göremedi, ben bayram sabah ilk onun elini öpmeye gidemeyeceğim, onun seneye de Allah’ım nasip eder inşallah, Yaradanım bugünümüzü aratmasın kelimesini duyamayacağım. Yerde, sini sofrasında onunla beraber kahvaltımı cevizli lokumla yapamayacağım. Ve daha iki yıl önce pembe yanaklı teyzemle onun yaptıkları şaka yollu ağız dalaşlarına tanıklık edemeyeceğim. Her ikisinin de mekânları cennet olsun, bu bayramda tatlı anılarla özlemle anacağız onları.

Herkesin bayramlarla ilgili birçok anısı vardır, ipi makaraya doladığınız gibi zamanı isteğiniz yere çekemezsiniz, yaşanmışlık yerinde kalır, anıları ise bizde. Anı dediğimizde sıra dışı olandır, sıradan olayı kimse hatırlamaz, kaldırımda düştüğünüz yeri hiç unutmasınız, hâlbuki her gün adımlıyorsunuzdur koca yolu, ta ki düştüğünüz yerde adımlarınız aklınıza gelir. Unutamadıklarımız yaşamdaki farklılıklardır, bu bayramı çok kişiyle geçirin, kaç kişi olduğunuzu siz bile unutun, arkanıza baktığınızda biz kimleydik demeyin, kaç kişi idik diye hayıflanmayın. Düşmeden! Özlemle anacağınız bir bayram geçirmenizi Yaradanım dan diliyorum sizlere.

Küçükler farklı, büyükler ise bambaşka bir bayram dilerler, hepimiz sevinçle beklemez miyiz? Çocukken kullandığımız bir kelime vardı. ‘’ramazan geldi diye seviniriz, ramazan bitti diye de seviniriz, bu sefer bayram geldi diye davul çalarız.’’ Biz insanlar farklıyız, istedikten sonra sevinecek ya da üzülecek o kadar olay buluruz ki. Üzüntüleri, küskünlüleri elinizin tersiyle bir kenara itin. Bayram geldi sevinin, çocuğunuz nasıl seviniyorsa öyle, yeğeniniz nasıl seviniyorsa tıpkı onun gibi sevinin. Büyüklerinizin, dostlarınızın sizi beklediklerini unutmayın, bizler için hazırlandılar, bekliyorlar. Mutlu etmek, mutlu olmaktan, sevindirmek ise sevinmekten daha yüce olduğunu bilen siz dostlara. Gün sizin, yaşatın farklıkları, çocukken kaç kişi olduğunuzu unutmayın.

Sağlıklı, mutlu bayramlar okur dostlar. Bir sonraki ramazana ve bayrama kavuşabilmek dileğiyle, yaradanım bu günlerimizi aratmasın. Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nurcan ALTIN
20.09.2009 / 00:09:09
Ne güzeldi anılarda kalanlarla şimdiki bayramlar aynı eşdeğerde olamaz tabiki ama her zaman çerçevesinde yaşanan mutluluklar bir başka güzel,hafızalarda kalan kadarı bile bazen hüzün bazen mutluluk hatırladığımız kadarı ile bile bayram şekeri tadında,,, Harikaydı yine yine değerli kaleminizden dökülen inci taneleri, Nice mutlu,huzurlu bayramlara değerli ailenizle ulaşmanız dileği ile, Taraklı Ajans ailesinin ve sizin bayramınızı gönülden kutluyorum,, Hayırlı bayramlar, Selam ve dua ile,Saygılarımla,
bahadır demir
23.09.2009 / 22:14:52
emeğine saglık abi herzaman ki gibi toplumdan bir kesit daha..
ufuk şen
25.09.2009 / 00:08:24
Okurken; "işte benim düşündüklerim" diyebileceğim bir yazı yazmışsınız yine üstadım. Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler. Her bayramda tekrar tekrar okunması gereken bir yazı.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.