Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Protesto

Yayın: Güncelleme:

Yeryüzünde 6,5 milyar insan yaşıyor, siz hiç birinin bir başkasına benzediğini gördünüz mü, elinize kalem alsanız şimdi kaç tane insan resmi çizersiniz, en fazla on diyelim mutlaka da birbirlerine benzerler. Yaradanım ne kadar mükemmel yaratmış bizleri değil mi hiç birbirimize benzemiyoruz, ne kadar şükretsek az. Bırakın fiziksel olarak benzemeyi, fikrende hiç benzemiyoruz kimseye.

En güzeli de bu değil mi, hepimiz farklı olaylardan zevk alıyoruz, dünyaya bakış açımız farklı, düşüncelerimiz, gelecek için planlarımız değişik. Aynı fikri paylaşmamızı sizce kimler ister. Tek tip insan yaratmak ve o insanları koyun gibi gütmek isteyenlerin dileğidir bu. Tek tip insan, düşüncesi yani, bakış açısı bir, böyle olduğun da sorunda çıkmaz.

Yaradanım bizleri tek bakış açısıyla yaratamaz mıydı? Kendimize yön vermemiz için nefis verilmezdi, doğruyu kendimizin bulması beklenmezdi. Peki, bir bakalım mı bugünümüze, idarecilerimiz, çevremiz bizden ne istiyor.

Onlar gibi düşüneceksiniz, onların gittiği yoldan gideceksiniz, yanlış olduğunu bilseniz de ses çıkartmayacaksınız. Neden, onlar istiyor diye, siz bu dünyada yaradanım’ın memurumusunuz da bana karışıyorsunuz. Benim özgür düşünceme pranga vurmaya kalkıyorsunuz. Benim gelecek için palanlarımı siz belirlemek istiyorsunuz. Siz bunu neden yapıyorsunuz, kendi çıkarlarınız için, kendi çıkarlarınızı bana dayatmak içinde bana baskı kuruyorsunuz.

Derdini, düşüncesini söylemek isteyenleri azarlıyorsunuz, kimisini bulunduğunuz ortamdan attırıyor, kimisine de annesiyle gitmesini söylüyorsunuz. Diğerini dövdürüyor, bir başkasını da saçlarından sürüklüyorsunuz. Neden kızıyorsunuz, neden bağırıp çağırıyorsunuz, ben ya da o kişiler sizin gibi düşünmek zorunda mı? Siz hiç yanlış yapmaz mısınız, biri size bu yanlış diyemez mi. Neden unutuyorsunuz kul olduğunuzu, neden ben mükemmelim diye böbürlenerek yürüyorsunuz, siz hiç kitabımı okumadınız mı? Kendini beğenenlerinin başına nasıl felaketler geldiğini öğrenmediniz mi? Bir gün mutlaka bu acıyı tadarsınız, bizim dileğimiz masum insanları da yanınızda sürüklememeniz.

Ben ve siz okuyanlar hiç kimse gibi düşünmek zorunda değilsiniz, siz bu yaşama üretmek ve farklılığınızı ortaya koymak için geldiniz. Siz diğer insanlar gibi olacaksanız yaşamanızın ne önemi var, zaten sizin gibi yaşayanlar mevcut. Siz farklısınız, sen kulsun, sen farklısın, sen benzeyemezsin hiçbir kimseye. Çünkü sen kendinsin, bu yaşamda senin gibisi yok, senin gibi düşünende, senin gibi yaratıcı olanda, kimden çekiniyorsunuz bildiklerinizi, fikirlerinizi söylemekten. Unutmayın yaradılış gayenizi, varoluşunuzu.

Kutuplarda hurma toplaya massınız, ekvatorda kar yağmasını bekleyemezsiniz. Ama bildiklerinizi, fikirlerinizi bizlere söyleyebilirsiniz. Bu vatan tek, bu ülke yegâne, bize başkası da yok. Düşüncelerimiz farklı olsa da, beklentilerimiz değişik olsa da konuşun, ben siz gibi, sizde ben gibi olmak zorunda değilsiniz. Bunu idarecilerimizde anlaması dileğiyle, saygılar okur dostlara.

Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İsmail ASLAN
4.10.2009 / 00:53:23
Arkadaş kimler anlar dersin. Saol kalemine sağlık güzel yazı.
Bahadır DEMİR
4.10.2009 / 16:34:02
Abi kime ne anlatmaya çalışıyorsun bunları bizden daha ii biliyorlar ama bizi yönetenleri yönetenlerin isteğini YAPMAK ZORUNDALAR muhabbetle Eyvallah
ufuk şen
4.10.2009 / 18:50:45
"doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" diye kendimizi öyle korkutmuşuz ki konuşmaktan. Sevememişiz aşık olamktan korktuğumuz için, konuşamamışıs ipe götürürler diye. hep engelemmişiz kendimizi. Tebrikler
Nurcan ALTIN
8.10.2009 / 10:15:16
Konuşuyoruz eskisi gibi değil biraz daha değiştik.. Bildiğimiz değil bilmediğimiz herşeye karışarak,değelendirmeyi bilemiyoruz birde seçmeyi... Kulaktan dolma bilgilerle devam ediyoruz kendimiz üretmiyor bilgi için çok okumuyoruz..Yani konuşuyoruz ama yine aynı yerdeyiz.. Çok güzel konuyla geldiniz yine Erdoğan Bey, Tükenmesin güzellikler daim olsun kaleminiz,yüreğinize emeğinize sağlık, Saygılarımla,

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.