Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Gördüm, Özgürlüğe Kanat Çırpan Kuşu

Yayın: Güncelleme:

Gördüm, Özgürlüğe kanat çırpan kuşu

Kanatları parlaksa kuşun, baktığınızda bakışı masum ve içtense, gözlerinin içi parlıyorsa, o göz bebeklerinde yaşanmışlığı görüyorsanız, hiç dokunmayın kuşa, rotasını siz söylemeyin. O kuş ne yapacağını bilir, hangi dalda yuva kuracağını, hangi bahçenin tehlikesiz olduğunu ve nerde havalanıp kanatlarını açarak süzüleceğini en iyi o bilir.

Ben gördüm o kuşu. Zor olsa da, kederli olsa da ve onu gördüğümde içimi hüzün kaplasa da sonunda gördüm masum kuşu. Muhteşem gözleri vardı, yeşilimsi desem değil, kahverengi hiç değil, ela mı acaba derken, yok en güzeli yeşilimsi, sevdiğim yeşilimsi. Anılarımdaki yeşilimsi, yok adı. O benim yeşilim çünkü adı konulmamış bana özel, ilk benim fark ettiğim yeşil. Ne acık ne koyu beni masumiyete götüren, beni saflığa duruluğa götüren yeşilimsi. İlk benim âşık olduğum yeşilimsi.

Kanatları ise rengârenk ve parlak, parlak bir kuş girmez hiçbir zaman kafese, zorla sokamazsınız altın kafese hep kaçar. Kendi bir kafes arasa da, hiçbir zaman bulamaz. Onun arzuladığı kafes görülmemiştir, bulunamaz, onun hayalinde ki yuvası, her daim kendisinin açabileceği, istediğinde uçup tekrar geleceği, işte ben böyle bir kuşum diyeceği kafestir.

Lakin yaralı, kanatlarından vurulsa da, yakalanmamış ölüme, düşmüş toprak ananın kucağına, ölümü tatmış bazen istemişte. Toprağın kokusu, ölümün acı yüzü, ona kaynak olmuş, çırp kanatlarını göç zamanın daha var demiş. Taba renkli topraktan almış benim sevdiğim yeşilimsi gözlerini.

Tarif et beni dediğinde konuşamazsınız. Keklik gibi seker ama değildir, kuğu gibi süzülür fakat hayır, bülbül desem sesi daha güzel, kanarya gibi parlak hiç diyemem daha parlak çünkü. Bakışları ise kartal gibi keskin ama bir o kadar da sevecen serçe kadar. Papağanın renklerinden daha çok vücudundaki yaşam renkleri. Kumru kadar narin aslında şahin gibi duruşu aldatmasın sizi. Cennet kuşu gördünüz mü, işte ona benzer. Sadece benzer. O tektir. Yegânedir. Bir benzeri yoktur bu yaşamda. O ilktir. Evet ilktir. Ve her daim ilk kalacaktır.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nurcan ALTIN
20.10.2009 / 09:12:58
Erdoğan bey,Muhteşemdi tek kelimeyle ne kadar akıcı,ne kadar güzel bir anlatımda beğenerek okudum değerli yüreğinizden harmanlanmış kaleminizden bize ulaşan yazınızı, Sevgiler tükenmesin yüreğinizde, Saygılarımla,
İzzettin KÖMÜRCÜ
20.10.2009 / 21:36:51
Ahaa işte okuduktan sonra düşündüren bir yazı daha....Eminimki okuyan herkes düşünmektedir....Hatta Özgürlüğe kanat çırpan kuşu da aramaya başlamıştır...Velhasıl gerçektendede sokamazsınız kuşu Altın Kafese.....Özgürce huzr içerisinde yaşam sürmek dileğiyle kalın sağlıcakla...Varsa Özgürlüğe kanat çırpan kuşun fotoğrafı onu bari gösterin Erdoğan Bey :))
ufuk şen
27.10.2009 / 07:11:57
Geçmiş olsun üstadım.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.