Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Sessiz Balina Çığlığı

Yayın: Güncelleme:

Etrafımızda yükselen çığlıkları görmemek için kulaklarımızı tıkasak ta, bir gün aynı haykırışı bizlerinde yapacağı hiç aklımıza gelmese de başımıza geliyor. Dişsiz kertenkelenin karşımıza çıkmasını istemesek de, o bir gün yanı başımızda beliriveriyor. Ve biz kendimizi her daim serbest atış çizgisinde durduğumuzu zannediyor, istediğimiz an olayları ve maçın sonucunu değiştireceğimizi sanıyoruz.

Kendimizi hala ip atlayan kız, misket oynayan delikanlı yerine koyuyor zaman kavramının Sakarya’nın azgın sularında kaybolduğunu unutuyoruz. Ve yastığa başımıza koyduğumuzda kendimizce yeni hedefler belirliyor ama hiçbir hayalimizde, etrafımızda sessiz balina çığlığına benzeyen haykırışları duymaya yer vermiyoruz. Kendimizi toplumun en üst kademesine koyuyor, pazara çıktığımızda kendi beynimizi satın alacağımız düşüncesiyle pembe hayallere dalıyoruz. Bu ne kibir, ne kendini beğenmişlik, bu ne kendini her şeyden üstün görme güdüsü. Aynanın karşısına geçip tüm aynaları parçalıyoruz lakin bir arpa boyu topluma faydamız olmuyor.

İstemeden de olsa ‘’ben’’ kelimesini kullanan bireyler üretiyoruz, tarlada yeşeren domates gibi, hasat mevsimi geldiğinde ise kendi yetiştirdiğimiz mahsulü beğenmeyerek burun kıvırıyoruz. Sanki kaliteli gübre kullanmışız gibi isyan bayrağını çekiveriyoruz. Sonuç ise dalgaları üreten rüzgâr gibi kıyaya vurduğumuzda yok oluveriyoruz.

Yürekler vatan sevdasıyla, ulus kavramıyla, millet aşkıyla atsa da, kendi bencilliğimizi ön planda tutma güdümüze yenik düşüyoruz. Ta ki küle dönüştüğümüz bilincine varana dek, işte o an kül halinkindeyken şahlanıyor, yepyeni ateşler yakıyoruz.

Mezar taşlarını koyun sanmanın zamanı geç olmadan, sessizce haykıran balinaların çığlığını duyarak, yarına daha aydınlık bakmayı hedef seçerek, yanlışlara artık dur zamanın geldiğini yastıkla buluştuğumuzda aklımıza gelmemesi dileğiyle. Doğruları, bize verilen yapılmayan vaatlere kanmadan, açık yüreklilikle konuşarak, vatanımızın her toprağında yaşayanları düşünerek, güzel yarınları bekleyerek, bunların bizim adam olduğumuzu kanıtladığımızda gerçekleşeceğini bilerek adımlarımızı ve söylemlerimizi belirlediğimizden geçtiğini unutmamak dileğiyle, yarınlarınız bu gününüzden iyi olsun. Saygılarımla….

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

fatih yavuz
19.12.2009 / 03:22:30
yorumum biraz seninde anlatımlarında bahsettıgın gıbı sitem olacak abi fakat bahsettiğin o beyinli insanlar var oldukca ne bugunumuzu yaşar ne yarınımıza umutla uyanırız yarı ölüm halimizi alana kadar o yastıga basımızı koydugunda insanlıgını anlayan insnlardan olmayalım bıze yeter.Bugunumuzude,yarınımızıda umutla arzuyla ve heycanla yaşar yaşatırız biz ve bizim gibiler,vaar oldukca sessiz ağlayan balınayıda bu vatanın 1 karış topragınıda düşünür düşündürür yaşar ve yaşatırız abi ellerıne saglık yıne döktürmüşün kalemınle bu guzel sayfaya görünmeyen yüzleri ve ben bilirim ben soylerım dıyen insanların dusuncelerını fakat abi unutma o nesil tükeniyo bak etrafına artık yok oluyo, yok olmayada mahkum biz ve biz gibiler oldukça saygılarımla..
bahadır demir
20.12.2009 / 16:40:31
yüreğine kalemine sağlık abi güzel yazı olmuş güzel söz olmuş anlayana 'başkestiren degil savaş kestiren sözlere ihtiyecımız oldugu günlerde yazdığın erdemlere duyarlı insanların okuması temennisiyle

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.