Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Yollar

Yayın: Güncelleme:

Hepimiz aynı yolda yürümemize rağmen, bazılarımız ıslanır, kimimiz sıcaktan bunalır ama sonunda varacağımız yere varırız. Kimimizde tekerleklerine zincir takmadığı için bizden bir saat sonra gelir. Küçücük arabaya kullanmayacağımız bir sürü eşya yükleriz, tıka basa doldururuz, yolculuğumuzu eziyet haline getiririz. Hayata hızlı atılır, son viteste son sürat yola koyuluruz, unuttuğumuz bir şey vardır, hızlıda gitsek yavaş ta gitsek yolun sonunun bir gün biteceği ve tahmin edilen zamanda sona ereceği.

Arabamıza yüklediğimiz eşyalar gibi, kendimizi de küçücük detaylarla yükler, beynimizi boş yere meşgul ederiz. Yollar gibi engebeli olmasın düşünceleriniz. Memleket gibi yoksul ve esirdir yollar, dönemeçlerde bile işaret yoktur, siz yolları taze badem kabuğu gibi narin ve düzgün beklersiniz ama onlar kestane kabuğuna benzer dikenli ve engebelidir. Yollar düşlediğiniz gibi değildir, yolu sizin için kimin çizdiği ve yanınızda giden yolcunun kim olduğudur. Yol geleceğinizdir, yol yarınlarınızdır, yol gelecek nesillere bırakacağınız mirasınızdır. Bizlerin kimin yolunu kullandığımız ve bizden sonrada çocuklarımızın da kullanacağını unutmamızdır.

Eliniz gibi çıplak çıkarsınız, ateşlere, küllere karışmadan oturursunuz direksiyon başına. Karar bizimdir, yol önümüzdedir, biz karar vereceğiz hangi yoldan gideceğimize. Ya size dikta edilen yola girecektir arabanız, ya da, siz, ben özgürüm diyip kendi yolunuzu seçeceksiniz. Oturduysanız direksiyon başına, karar sizindir.
Gecelerinizi uykusuz bıraktıysanız yarınlarınız için, gündüzleriniz yaşadıklarınızla azap’a dönüştüyse, siz kesin bilirsiniz hangi yolda direksiyon sallayacağınızı.

Çıktığınız yolda küçücük detaylarla uğraşmamanız, arabanızı işe yaramaz eşyalarla doldurmamanız dileğiyle, kör kuyularda merdivensiz, yollarda size yol göstericisiz kalmamanız arzusuyla, yolunuz açık olsun. Çıktığınız her yolda yarınları düşünmeden yol almayacağınızı bilinciyle, sizi kandırmak isteyenlere ve size dikta edilen yollarda bulunmayacağınızı bilerek, kendi yolunuzu seçmeniz ümidiyle, saygılarımla….

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Bahadır Demir
28.12.2009 / 17:32:47
emegine saglık bir solukda okudum yazını abi.
yusuf kababak
30.12.2009 / 09:42:01
Gurbet bahtımdan kara, Hasret ölümden acı.Ne zaman tükenecek bu yollar arabaCI.dİYOR şair.Giderken hüzün, dönerken sevinç. Giderkenmi uzaktır gidilenyer, dönerkenmi daha yakındır dönülen yer. Tuhaf bir duygu. Hepinizin giderkende gelirkende yolu kısa ve hayırlı olsun.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.