Derya DOĞAN Derya DOĞAN Bad-ı Saba

Hayatımıza Yön Veren Doğrular

Yayın: Güncelleme:

Adımlarımız getirir bizi yolun sonuna. Ama biz adım atmaktan korkarız. Yolun sonunu görmek isteriz de, başlayamayız bir türlü yürümeye. Çoğumuza hayat yön verir, hayatın bize çizdiği çizgini dışına çıkamayız. Peki, neden bizler kendi hayatlarımıza yön veremeyiz?
Zaman akıp gidiyor, hayat devam ediyor hatta hayat bitiyor. Bizler ise hala bir yerden başlayabilme çabası içerisindeyiz. Yeni bir şeyler yapmak, bir girişimde bulunmak cesaret ve güven işidir. Kendimizde bu cesaret ve güveni bulduktan sonra yapamayacağımız şey yoktur gözümüzde… Ama bir de işin iyi ve kötü sonucunu yani olumlu ve olumsuz yanlarını düşününce geri çekilme hissi uyanır bizde. Aslında bu durumu ünlü bir Çin atasözü ile açıklayabiliriz; “Kimse boğulma ihtimalinden dolayı yemek yemeği bırakmaz.” Gerçekten de böyledir. Hangimiz bu ihtimalden dolayı aç kalırız? Karlı bir havada yürümek bizi üşütür ama bu karın keyfini çıkarmaya engel midir? Çok değer verdiğimiz birini kaybedebiliriz ama bu o kişiyi sevmemize engel değildir. Doğanın bir kanununudur ki iki karşıtlık hep olmak zorundadır. Lakin bizler işe önce olumsuz sonuçları düşünerek başladığımız için işin sonunu getiremiyoruz. Oysaki hayatımızda kötü olmalı ki iyinin değerini anlayabilelim, çirkin olmalı ki güzeli görebilelim.
Önce ne istediğimizi ve nereden başlayacağımızı bilmeliyiz. Bize yön veren başkalarının doğruları değil, mantığımız ve duygularımız olmalı. Ve sonuç ne olursa olsun yolun sonuna geldiğimizde “ben yaptım”,”ben istedim”, “ben karar verdim” diyebilmeliyiz. Arkamıza dönüp baktığımızda yanlışlarımız sadece bizim hatalarımız olsun. Başkalarının doğrularıyla yaşamaktansa kendi doğrularımızla yanlış yapmak daha iyidir. Çünkü bu hayat bizim… Ve hayat, “Biz başka planlar yaparken geçip giden şeydir”.

Nutmayın doğruya yanlıştan geçmeden varılmaz…!

En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Erdoğan ISIR
6.03.2010 / 23:51:08
Başka bir cin atasözü: Ayakkabım yok diye üzülüyordum taki karşımdan tek ayağı olmayan, yürüme değnekleri ile gelen birini görene dek....Zamanı, yastığa başımızı koyduğumuzda güzel anmakla geçiren insanlardan olma ümidiyle.. güzel bir karalama teşekürler.

YAZARIN SON YAZILARI

Yaşama Geç Kalmak

Yaşama Geç Kalmak

Edison diyor ki: “Nasıl yaşamam gerektiğini anlamaya başladığımda, nasıl ölmekte olduğumu gördüm”.
Ne yazık ki Büyüdüm

Ne yazık ki Büyüdüm

...
Sevgi...

Sevgi...

Oysa her şey uyanınca bitmeyecek, bitince geri gelmeyecek kadar gerçekti. Kaçıp gidilmeyecek kadar yakın, çözülmeyecek kadar derin. Koca dünyada yalnızım deyip dimdik durabilecek kadar cesaretli, bir o kadar da dizlerimizin üzerine çöktüğümüzde aciziz işte…
Hayat

Hayat

...
Yanlızmısın ?

Yanlızmısın ?

...
Mehmet Âkif Ersoy Ve İstiklâl Marşı

Mehmet Âkif Ersoy Ve İstiklâl Marşı

'Hürriyetsiz yaşanamaz ve istikbâlsiz devlet olmaz. Mehmet Âkif Ersoy da bizim edebiyatımızdaki hürriyetimizdir.'

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.