Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Gece Nöbeti

Yayın: Güncelleme:

Gökteki en büyük yıldızı ararken akla düşerse senin yokluğun, dilek tutmak için saatlerce ayazın altında elinde duman tütücüyle beklemek ve yüzünü gözümün önüne getirmek, aç toprağın suyu hayal etmesi kadar zormuş. Derdin ya; aynı yağmur, hep senin kiremitlerin üzerinde birikmez, kötü rüzgârlar alır götürür yağmur bulutlarını.Oysa bu gece benim; Bahçemdeki göğe ermek için dallarını açan ıhlamur ağacı kadar, can suyuna ihtiyacım var. Bir damla, bir yudum sevgine muhtaçlığım var.

Bu gece nöbetime; çok uzaklardaki seni, sonbahar yapraklarının uçuştuğu, kuşların göçlerine hazırlandığı, güneşin ılık yüzünü gösterdiği, o her zaman yürümekten hoşlandığımız her iki yanı söğüt ağaçlarıyla kaplı, yolun sonunu göremediğimiz, yorulduğumuzda sırtımızı dayayacağımız, gözlerimizin kenetleneceği ve benim sana sevgimi ilan edeceğim yaşlı söğüt ağacının yanı başında hayal ederek başlamıştım. Nerden çıktım bu ayaz vakti yıldızlarda seni aramaya. Parlamıyorlar senin gibi, çekemiyorlar senin gibi beni kendilerine, ulaşılmaz gözükseler de, bir gözü kapamayla yanı başında olu veriyorlar, ya sen nerdesin, ıssız gecelerde neden beni yalnızlığa mahkûm edersin.

Bak işte, bu saatte bile sıcacık evlerinde dört duvar arkasına saklanmış, camlarından ışıklar parlayan ve uyumamış yüzlerce insan var. Sen ise beni yıldızlarla baş başa bıraktın, duman tütücünün gücüne sığın dedin. Edemem ki kimseye şikâyet seni, ben sevdim, çekerim ve beklerim karanlıktan çıkacağım günü.

Belki de çoğu kişiye zor gelen, bana yaşama kaynağı oluyor. Seni beklemek tabi ki. Elbet bir gün erişebilme ümidiyle, kısalan ömrümü uzatıyorum, seni istemek güç veriyor bana. Susadığın, acıktığın günün, geleceğini hayal ederek geçiriyorum ömrümü. Hayallerin olmasa gün sonu gelir mi sanıyorsun, güneşin kaybolma vakti geçer mi sanıyorsun, bir sonraki gün görmek ümidiyle güneş sıcak yüzünü gösterir mi?

Ben özlüyorum; her akşam yeni şiirler yazıyorum, her dakika her saat seni hayal ediyorum. Kızıyorsun beklide, koruyucu meleğin gibi hep iyiliğini istediğim için. Sen bir şey yapma, sadece benden çok yaşa ve ben daima seni seveyim. Sen varsan ben mutluyum, benim yaşam suyumsun. Benim, geceyi güne bağlama kaynağımsın.

Papatya tarlasında ki tek bir kırmızı gül gibi yerleştin gönlüme. Yerin baki, gelsen de gelmesen de. Sevsen de sevmesen de. Kadınıma yazdığım ilk mısralardan seçmeler. Saygılarımla okur dostlar.

Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Esin Akalin
15.03.2010 / 00:55:43
Duygu dolu ve cok guzel sozler bunlar..Hayati sevdigin kisiyle paylasmak kadar guzel birsey olamaz.. Allah herkese nasip etsin...
özlem tüzer
15.03.2010 / 11:12:27
yüreğinizi duygularınızı kağıda ve sözlere çok güzel dökmüşsünüz .siz yazınki bizler sevmenin ne olduğunu unutmayalım böyle sevgiler herkese nasip olmasada sizinde dediğiniz gibi sevemeyenlerde birgün sevgiyi tadacaklardır sözünüz içimizdeki umudu artırıyor...kaleminize yüreğinize sağlık
Nurcan ALTIN
15.03.2010 / 12:00:24
İncedir sevda ipek ilmeklerde işlenir,nazlı bakışların ahenginde filizlenir,herkeze göre değildir sevda.. seven bir daha bırakamaz,gidemez,terk edemez,sevdayı aşka dönüşür zamanla bütünleşir.. Nasıl güzeldi değerli kaleminizden duygulanarak okuduğum yazınız, daim olsun sevdanız yüreğinizde bir ömürlük olsun... Selam ve dua ile,

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.