Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

İnönü ve Menderes, Baykal ve Oyunlar

Yayın: Güncelleme:

Siyaset yazmak benim işim değil, o siyasal gözlüğü takmak isteyenler ise her geçen gün azalıyor. Siz siyasetle uğraşanlara ne diyorsunuz, ya da girmek isteyenlere bulaşmamı diyerek telkin ediyorsunuz. Siyaset neden öcü olarak gösteriliyor. Yaşananlar, gördüklerimiz, duyduklarımız olmasın bunun sebebi.

Sayın İnönü ve Mendereste bu ülkenin yetiştirdiği ender insanlardandır. Her kişi gibi onlarında hataları olmuştur, hatasız birini göstere bilir misiniz? Fakat hepimiz biliyoruz ki her iki liderimizde bilerek hata yapmamışlardır. O günün şartlarında yapılanlara bu günün bakış açısıyla bakmak ise çok yanlış olur.

Tarih sayfasını biraz araladığımızda, Ayhan Aydan hanımın evinde, Sayın Menderese ait resimler gazeteciler tarafından belgelenmiş. Bu resimler Sayın İnönü ye ulaştırıldığında, “ Bu bahsi gömün” talimatı vermiştir. Seçim çalışmalarında kullanılmak istendiğinde ise yine Sayın İnönü “Sakın ha!” demiş ve mahremiyete saygısızlık saydığı böyle düzeysiz işlere itibar edilmemesini tembihlemiştir.

Sayın Menderesin, Ayhan hanımla ilişkisi 27 Mayısçıların kullandığı bir iddiadır, daha önce siyasal amaçla kullanılmamıştır. Dileğim; İktidarımızın da Hitlere benzettiği İnönü kadar tarihe saygınlıklarıyla geçmeleridir.

Ve ne büyük bir yanılgı içersindeyiz ki, daha kanıtlanmamış olay hakkında ahkâm kesmeye bayılıyoruz. Ben görüntüleri izlemedim, izlemekte istemiyorum. Kendime ne röntgenci dedirttiririm nede bir oyuna alet olan kişi olmak isterim. Bildiğim şu; bir olayı yapan kişi kabullenir, aydınlatılması için uğraş vermez. Ben yorumu mu olay açıklandığı zamana saklamak istiyorum.

Fakat ilginç olaylar var. Siz; polisimize, başınızdan geçen bir olayı şikâyete gittiğinizde “ delilleri getir” dediğini duydunuz mu? Ya da rakip iş yeri arkadaşınıza, rakip dostunuza seninle ilgili elimde kasetler var dediniz mi?

Siz spor müsabakalarına katıldınız mı? Rakibe karşı mücadele mi verdiniz, yoksa onun özel yaşantısını hakemlere mi gösterdiniz.

Her yazımda belirtmeye çalışıyorum, hepimizin fikirleri, söylemleri, düşünceleri farklı. Fakat birbirimize olan saygımızı yitirdiğimiz zaman, ne farklılığımızın önemi kalır nede düşence çeşitliliğimizin.

Nedense son zamanlarda düşünce olarak çok farklı kişiler (farklı diyorum, çünkü bildiğimiz klişe kelimeler hiç kullanmadılar, sevenleri de oldu sevmeyenleri de, buradaki amaç düşüncelerinin doğru ve yanlışlıklarını tartışmak değil, farklıklarına dikkat çekmektir.) hakkında değişik olaylara tanık olduk. Birincisi Sayın Yazıcıoğlu üzücü bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Onun gibi bildiklerini toplumdan esirgemeyen Sayın Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek daha sonuçlarını öğrenemediğimiz olaylar yüzünden tutuklular. Şimdi de düşünce olarak farklı söylemlerde bulunan Sayın Baykal malum olayı yaşadı. Bu kadar fazla rastlantı daha önce bir araya hiç gelmemişti.

Siyaseti kendi çıkarlarını bir kenara bırakıp, toplumun önceliklerine dikkat etmek olarak algılayan her kesimin, söylemlerini iyi irdelemesi dileğiyle, saygılarımla okur dostlar.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Orhan GÜR
15.05.2010 / 18:18:17
Evet Erdoğancım doğru söylüyorsun. Artık ne yapacaklarını şaşırdılar. Doğru yanlış, çaresizce her tarafa saldırıyorlar...
ümit Arslan
15.05.2010 / 20:23:35
Kardeşim Erdoğan,siyasette ayakta kalmak için birilerini harcaman gerekiyor.Osmanlıdada başa geçmek ve ayakta kalmak için kardeşini dahi gözünü kırpmada öldürüyorlarmış ve yönetime oturuyorlarmış.Bu yöntemlerde çağımızın yöntemi olarak yorumluyorum.Meyve ağacını taşlıyorlar...
Nurgül Şenol Tiryaki
17.05.2010 / 12:29:33
Yazdıklarına aynen katılıyorum. Sevgilerle.
özlem tüzer
22.05.2010 / 11:05:20
bunlar siyasetten anlamıyorlarki bunların kendilerine saygıları yokki başkalarına olsun siyaset onlar için sadece rant getiren bir olay olaylar karşısında bu kadar abuk konuşan siyasetçiye rastlanızmı şimdiye kadar :)eceli gelen it cami duvarına derler ama bunlar camiye girdiler artık

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.