Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Ezilenlerin Yanında Olduk

Yayın: Güncelleme:

Tarih sayfalarını karıştırdığınız zaman, Yahudilere her fırsatta yardım yapan Türkleri görürsünüz. Hepimizin bildiği İspanya Kraliçesi İsabella’nın kovduğu 150 bin Yahudi’ye sultan 2. Beyazıt’ın sığınma hakkı tanımasıdır. Fakat Türklerin Yahudilere kucak açması bununla sınırlı değildir. Uzak tarihimiz Selçuklu döneminde de, yakın tarihimiz 2. Dünya savaşında da Anadolu’nun yiğit ve cefakâr insanları, ezilen hor görülün, topraklarından kovulan Yahudi toplumuna kucak açmıştır.

İkinci dünya savaşı sırasında Fransa da yaşayan 20 bin Yahudi, Türk diplomatlar sayesinde kurtarılmıştır. 15 Mart 1943 ile 23 Mayıs 1944 tarihleri arasında Türkiye’nin Fransız Büyükelçisi Behiç Erkin ile bugün Coco Cola’nın CEO’su olan Muhtar Kent’in babası, dönemin Marsilya Başkonsolosu Necdet Kent’in liderliğindeki 9 Türk diplomatın, hazırladıkları sahte belgelerle 20 bin Yahudi’yi trenlerin gizli bölmelerinde Türkiye’ye kaçırmayı başarmışlardır. ( Behiç Erkin aynı zamanda Kurtuluş savaşı kahramanlarımızdandır. Kendisine Erkin soyadını Atatürk vermiştir.)

Fransa da yaşanan hikâye ise kısaca şudur. Türk diplomatlar ezilen hor görülen, Nazi kamplarına götürülen Yahudileri Türk vatandaşı yapmışlardır. Kendilerine dört beş Türkçe kelime öğretip, Türk vatandaşı kimliklerini vermişler ve İstanbul Paris tren yolu hattında mükemmel planlar yaparak, orada yaşayan Yahudileri Türkiye’ye kaçırmışlardır. Hatta Almanların Nazi kamplarına götürdüğü kişileri bile çıkarmasını bilmiş, imkansız denilen olaylarda yüzlerinin akıyla çıkmışlardır.

Tarih sayfalarımız da buna benzer çok örnekler vardır. Şu anda Birinci Dünya Savaşı sonunda sorunlar yaşadığımız bölgeye yardım konusunda yine Türkler sahnededir. Bu Türk ulusunun ezilen, hor görülen, mağdur olan insanlara kucak açma sevdasıdır. Bu Türk milletinin din, ırk ayrımı yapmadan dünyayı kucaklama mücadelesidir. Dünyaya birileri tarafından, barbar olarak gösterilen toplumun, kimlerin barbar olduğunu kanıtlama adımlarıdır.

Bu yolda şehit olan yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Ve her Türk vatandaşının, barbarca, insanlık dışı olan yaşadığımız olaylara tepki vermesini, imkânsızlılar içinde kıvranan Filistin halkının refaha, mutluluğa ulaşmasını temenni ediyorum.

Küçük bir not: GOA yayınları, Büyükelçi Kitabında Behiç Erkin’in yaşam öyküsüne ve mücadele azmine, tanıklık edebilirsiniz.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

özlem tüzer
3.06.2010 / 14:50:02
yazınız çok güzel erdoğan bey bizlere barbar diyenler dönüp kendi geçmişlerine baksınlar.BİZ TÜRKüz.!Biz; Amerikalı değiliz! Irak'ta sivilleri kurşuna dizmedik, pazarları bombalayan biz değiliz, İngiliz değiliz!40 sene bir ülkeyi sömürmedik..Masum insanları kesmedik,Rus değiliz! Çeçenleri kılıçtan geçirmedik, İtalyan değiliz! Fırsattan istifade kan dökmeden toprak talep etmedik ..Biz TÜRKÜZ şanımızla şerefizmizle ezilenin mağdur olanın herşeye rağmen yanında olan TÜRKÜZ..malesef onurlu bir duruş sergileyecek yöneticilere sahip değiliz laf var icraat yok konuşuyorlar ama yaptırımlar yok .bişeylerin içine çekilmeye çalışılıyoruz uyanık ve sağlam durmamız gerekiyor ..hayırlısı diyorum ..kaybettiğimiz canlara allahtan rahmetdiliyorum mekanları cennet olsun..yazınız için tebrikler
A.Haluk Pektaş
12.06.2010 / 10:01:36
Değerli Isır,adı anılmayan gerçekleri dile getirmeniz milli anlayışımızın bir ışığı niteliğinde..Biz böyleyiz!kültürümüz,değerlerimiz bu millete zayıfa yardımcı olmayı,inandığını samimiyetle yerine getirmeyi,ve bunları reklam aracı olarak kullanmamayı,yaptığı iyiliği yüze vurmaktan hicap duymayı öğretmiş;biz farkında olmasak da...Yapar geçeriz o kadar!Asırlar boyu tarihe hükmeden bu millet kendi tarihini bile yazmamış,sadece yaşamış,yaşatmış geçmiş.Bu milletin samimiyeti,alicenaplığıdır bu davranış.Ama ne yazık ki günümüzde herşey entrika,yavuz hırsızın ev sahibini bastırdığı,gücün koyun postu içinde,sırtlanlar ve kurtlar vahşetiyle hareket ettiği ve zulüm aracı olarak kullanıldığı dönem.Galiba asli değeri sinede muhafaza etsek de yöntemleri bu davranışlara uygun uygulama zamanı...

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.