Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

İğde Kokulum

Yayın: Güncelleme:

Bulutların arkasına saklanmış güneşin; adına anmamla ortaya çıkışını görmen lazımdı. Bebeğin oturduğu yerden annesini görmesiyle fırlamasına, sıcakta susuzken insanın, suyu bulup koşmasına eş değerdi. O hızla bulutları nasıl dağıttığını, aralarından gözükmek için tüm enerjisiyle parladığını ve yansıttığı görmek; bana, senin hala üzerimde bıraktığın izleri, kâinatın bildiğini öğrendim.


Gönül’ün feryat etmesi ve düşlerin gerçek olması için suyun akışına bırakılan buluşma günlerinden umut kesildikçe, doğayı senle keşfetmek, bulutlarda seni görmek benim için anormal olmasa gerek.


Bin defa pişman olunsa da, giden günleri seninle paylaşma şansımın olmadığını bilmek. Gelecek günlerden korkmamı, gecelerin sabahla buluşmasını şahit olmama duygusunu hissetmemi, bundan kurtuluş yolunu ise, seni her nesneye benzeterek çara olarak buldum.
Zamanla kavgamın dışında ise en güzel duyguda. Her yerde seni görmek. Her nesneyle konuşmam, hepsini seni sevdiğimi söylemem. Bu evrende yaşam sürem azalsa da, bahçemdeki ağaçların ve rengârenk güllerin beni bir gün sana anlatma şanslarının olduğu. Umut tabi ki bu, bir gün seninde bu diyardan geçeceğin, seninde benim adımladığım topraklarda illaki yürüyeceğini bilmek bana ümit aşılıyor.


Ben olmasam da o çiçekler sana haykıracak. Seni bekleyen biri vardı diye, seni nasıl sevdiğimi fısıldayacaklar onları koklamak için eğildiğinde kulaklarına. İşte o ağacın meyvesini koparmak için uzandığında, dallar saracak bedenini benim ellerim gibi, diyecekler biri vardı seni bekledi sarılmak için, vasiyet etti belindeki bu dal onun elidir diye. Bastığın çimenler, yapışacak narin bileklerine, diyecekler onun için önünde eğiliyoruz, onun sana sevgisini iletmek için bileklerinden kavradık önünde diz çöktük diyecekler.


Merak etme seni çok çubuk tanıyacaklar, senin iğde kokunu her saniye onlara anlattım, senin gamzelerinle gülümsemelerini öğrettim onlara. Ve gezdiğim her köşeye senin İĞDE kokundan bir tutam serptim, hiç yabancılık çekmeyeceksin bu diyarda. Adım attığında iğde kokusundan hatırlamaya çalışacaksın buraları. Ve sen ben gelmedim buraya, buradaki ben kimdi diye düşünceye dalarken. İşte o an yaşamın en mutlu kişisi ben olacağım, seni sensiz yaşatma sevincini bana tattıracaksın.


Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın. Dinledim ve yazdım anlatabildiysem seni ne mutlu bana, güzel günleri yakın olanlara saygılarımla.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Şerafettin Atalay
25.07.2010 / 11:54:59
Dayı böyle samimi duygularını paylaştığın için teşekkür ederim.Sen yazarken hangi alemdeysen ben okurken oraları dolaştım.Selamlar hoşcakal.
özlem tüzer
26.07.2010 / 00:56:35
yine tam onikiden ..harikasınız hissettiğiniz duyguları kaleme çok güzel döküyorsunuz ve bizlerede hissettiriyorsunuz okurken gözümüzün önünde canlanıyor herşey söyliycek söz yok :))ben artık kitap olarak bekliyorum bunları..tekrar teşekkürler hissettirdikleriniz için kaleminize yüreğinize sağlık
Yılmaz ÖZDAL
27.07.2010 / 10:15:31
tüm sevdiklerin ve sevenlerinle sevgi içinde olasın....,sevgilerimle
Nurcan Altın
27.07.2010 / 23:04:24
Gözlemek sevdayı bir başka meziyettir.. Herkez yazar ama hissettiremez, Herkez konuşur dinletemez kendini, Herkez duyar ama duyduğunu dillendiremez, Yazar olmak doğuştan değil sonradan birikimlerin yürekte toplanmasının satırlarda yansımasından olur.. Mükemmeldi her zamanki inceliğinde, Yazan yüreğinize,emeğinize sağlık, saygılarımla,
ümit Arslan
30.07.2010 / 21:23:43
yazında içindeki güzellik ve sevgiyi en güzel bir duygu seli ile anlatmışsın.daima mutlu huzurlu yaşaman dileği ile.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.