Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Mecburen

Yayın: Güncelleme:

Yirmi metre kare bir oda bir duvarı cam, perdeleri sonuna kadar açık bahçedeki yeşillikleri görebilirsiniz. Diğer duvar ise büyük bir kitaplık, ağaç kokusu ile kitap kokuları karışmış, roman, tarih, biyografi ne arasanız var. Karşı köşede bir yazı masası, küçük ve üzeri kâğıt dolu. Bir tabure oturduğunuzda tam girişi görebiliyorsunuz, sağınızda kitap solunuzda yeşillik bakmak hoş, camdan tabi ki.

Ve mecburen yazma isteği doğuyor insana, mecbur olduklarını yazmak, düşlerini yazmak, bunları gerçekle harmanlamak. Hiç kimsenin, hatta salına salına toprağa düşen kar tanelerin bile böyle bir özgürlüğü yoktur. Özgürlüğünüzü, hayallerle birleştirme anı gelir o yazı masanın başına oturduğunuzda. Ve kelimelerin sonu hep sevgiyle bağlanır. Hasret olduğumuzdandır belki, beklide içimizde yaşadıklarımızı dışarı vuramamaktandır. Çocuğunuza çok sarılmak istemişinizdir, birazcık büyüdüğü için sarılamazsınız, hasret duyarsınız o kokuyu içinize çekmeyi ve başlarsınız yazmaya.

Şimdi ben; daha gerçi çok küçüğümde, kimisi kocaman adam oldun diyor. Babamla halının üzerinde itişmek, güreşmek istermiydim. Yâda arkasından sarılıp ellerimle gözlerini kapatmak. Sonra doya doya sarılmak. Ben inanın çok isterdim, acaba şimdi babamın yanına gitsem oturduğu koltuktan onu aşağıya çeksem doya doya itişsek ne der. Bunu yapsam sizce saçma mı olur.

Gönül hep ektiğini mi biçmek zorunda, ya Arı hep konduğu çiçeklerin mi tadını bilir. Biz mecburen diyerek kalıplaşmışlıklardan kurtulamayacak mıyız? Sevdiğimizi, sevildiğimizi bilmek için müneccim mi olacağız. Mecbur bırakılanları bizde mecburen uygulayacak mıyız? Bir günah işlememek için, kaybetmemek için, unutulmamak için, sevdiklerimizi uzaktan mı seyredeceğiz. Bence kendinizi affedin ve kendinizi mecbur bırakmayın.

Ankesörlü telefonu bilmeden, kartlı telefona geçmek ve sonra şimdinin modası cepte taşımak. Cebinizde onlarca minik jetonla sıra beklemeden, başucunuzdaki anında sevdiğinizin sesini duyacağınızın kıymetini bilir miydiniz?

Minik bir hikâye, sevdiğini her sabah görmek için maddelin bahçesinde bekleyen, lakin hiçbir zaman karşısına çıkamayan, sabah saat sekiz olduğunda aynı yerde aynı bahçede kendini bulan, o gördüğü iki dakika ile günün yirmi dört saatini geçiren sonrada asırlardır yalnız kalan ve bir öfkeye mahkûm edilen koca bir hayat. Mecburiyetler ve mecburenler.

Sevdiklerimize, sevdiğimizi söylememek ve sevginin uzaktan tadını çıkarmaktan bıkmadınız mı? Önümüzde yürüyeceğimiz yolların metresini bilmediğinize göre. Artık haykırma zamanı geç olmadan yapma zamanı. Başlayın, çok güzel, büyük mutluluk, muhteşem duygu, harikulade ötesi hissediş. Deneyin, şimdi vakit kaybetmeden.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.