Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Bende Hayır Diyorum

Yayın: Güncelleme:

Bitaraf olmam istendiği için, büyüklerimin sözünü dinlediğim için bende Hayır diyorum. Çünkü kişiliğimde bertaraf olmayı kabul edemiyorum. Son iki aydır tüm enerjimizi, tüm gücümüzü bu işlere ayırdığımız için ve benden bir sürü maddeyi bir seferde cevap vermem istendiği için, seçme hakkım elimden alındığı, benim anlayamadığım demokrasi anlayışı için hayır diyorum.

Ülkemi kutuplaşmaya götürdükleri için, aile içimizde, arkadaş çevremizde kullanmadığımız kelimeleri kampanyalarında sarf ettikleri için, çamur at izi kalsın siyaseti yürüttükleri için Hayır diyorum.

Tarafların anlaşamadığı 2 madde varken toplam 26 maddeden 24 ünü herkes kabul ediyor. Peki, taraflar 24 maddeyi neden önümüze getiriyor. Bu maddelere çoğunluk evet diyorsa niçin anlaşamadılar. Diğer 2 maddeyi daha sonra görüşemezler miydi, ? Ve bu 2 madde neleri değiştiriyor, kime yarar sağlıyor, 2 madde için değişikliği taraflarda, kurumlarda kabul ediyor, lakin değişiklik stratejisinde anlaşamıyor.

Peki, tarafları toplayacak uzlaşma yolu bulacak kişiler kimler, neden ben yaptım doğrudur politikası izliyorlar. Yeni bir Anayasa hazırlanırken toplumun tüm katmanlarını bir araya getirip görüş almak varken, bizim düşüncemiz doğrudur mantığıyla hareket ediyorlar. Allah’ımın yarattığı düzene karşı geliyorlar, bilmiyorlar mı, hiçbir canlının fiziksel olarak birbirine benzemediğini, bırakın fizikselliği, hiç birimizin düşüncesinin, fikrinin, zikrinin birbirine uymadığını. Neden tek tip düşünen insan yaratmaya çalışıyorlar.

Ve bir büyüğümüz çıkıyor Hayır oyu kullananın aklından zoru vardır diyor. Neden benim aklımla uğraşıyorsunuz. Biz; sizi ailemizin reisi bildik, aşımızla, işimizle, bizi daha refaha çıkartın derken siz benim aklıma hükmetmeye çalışıyorsunuz. O zaman insanların yerine robotlar yapın, ne derseniz yaparlar onlar.

Büyük yerlerde ve kocaman adamlar için bazı şeyler önemli değil ama küçük yerlerde insanları nasıl kutuplaştırdıklarının artık farkına varması lazım birilerinin, evet ve hayır cephesi olarak kahvehanelerin bile bölündüğü, kişilerin birbirine farklı gözle baktığını göremiyor mu bizi idare edenler. Ülkemizin son 2 aydır başka sorunu hiç yok mu, dünyada neler değişiyor kimse kafa yormuyor, varsa yoksa referandum. Ne kadar paramızı çarçur ettik, ne kadar emeğimiz boşa gitti bilen var mı? Ramazan ayında bu sıcaklarda insanları meydanlara topladınız, hiç mi içiniz sızlamadı, hiç mi üzülmediniz kişileri taraf olmaya zorlarken.

Ve oyladığımız şey Koca bir Ülkenin Anayasası, benden buna cevap vermemi istiyorsunuz. Bizim hiç yok mu Anayasa Profesörlerimiz, yok mu hukukçularımız, kaçımız hukuk okudu, kaçımız Anayasamızı inceledik. Neden benimde bir Anayasa Profesörü gibi bilgili olma mı istiyorsunuz. Ve bizler seçimlerde sizin istediğiniz, bize bu kişi Milletvekili olacak dediğiniz, ben onlarla çalışırım dediğiniz, kişileri seçtik. O zaman çözün kendiniz.

 Büyük bir sorunda, 30 yıl önceki insanları ağzınıza doluyorsunuz, 30 yıl önce karşı çıkmayan tepki vermeyen insanlara bunu anlatıyorsunuz. Bırakın sevabı ile günahıyla onları. Boş yere üzülenlerin, acı çekenlerin acılarını bizler paylaşıyoruz, bunun üzerinden ruhumuzda yeni yaralar açmayın. Dünya ileriye bakarken, yüzyılın planlamasıyla uğraşırken bizleri hala geçmişe götürme zihniyetine Hayır diyorum.

Not: Farklı bir konu ama bence önemli, Dünya Basketbol şampiyonası ülkemizde yapılıyor, bizim dışımızda 4 tane Müslüman ülke var, İran, Ürdün, Tunus ve Lübnan, hiç birinin gruptan çıkma şansı yok, tek Müslüman ülke olarak bizim şansımız var. Birincisi ne kadar farklı bir ülke olduğumuz, kendimize daha büyük yollar çizmek varken, kendimizle hesaplaşmayı seçiyoruz. İkincisi ise Türkiye, Rusya maçında Büyük izleyicilerimiz var diye, gösteri kızlarımızın sahaya çıkmaması. Neden diye soruyorum ama cevap bulamıyorum.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

mersi seyis
31.08.2010 / 13:06:33
Bütün bu gerekçelerin çok komik sayın Isır, bunlar safsatadan ibaret. Darbe anayasasından mı yanasın, sivil anayasadan yanamısın? Kutuplaşmayı niçin ve kimler tetikliyor bunu da değerlendirirmisiniz...
Ethem CİHAN
31.08.2010 / 15:04:01
Ağzına kalemine sağlık Erdoğan bey
kamil uzun
31.08.2010 / 21:03:13
Seçme hakkı elinden alınmış. Bahaneye bakınız. Sizin anlamadığınız bir demokrasi öyle mi? Yıllardır burada döktürüp duruyorsunuz, zeki bir insan olduğunuzu sanıyordum. Hani bir Levent yüksel şarkısıdır, meşhurdur; Geç bunları anam babam geç bunları!
selami bilgücü
1.09.2010 / 01:31:50
sevgili arkadaşım, köşeni sürekli takip ediyorum..ve hep farklı gözle bakan,farklı pencereler açan,derinliği olan yazılarını imrenerek okuyorum..ama ilk defa günlük siyasetin sığ sularında gezinen bir yazını okudum..onu yapan o kadar çok insan var ki..bence sen de rüzgara kapılıp onlardan biri olma...ben kendi payıma.. edebi,duygu yüklü,okurken kimi zaman tebessüm ettiğimiz,kimi zaman gözlerimizin dolduğu,kapılıp gittiğimiz yazılarını dört gözle bekliyorum..
mehmet akyol
1.09.2010 / 10:42:13
sayın Isır "... Bizim hiç yok mu Anayasa Profesörlerimiz, yok mu hukukçularımız, kaçımız hukuk okudu, kaçımız Anayasamızı inceledik. Neden benimde bir Anayasa Profesörü gibi bilgili olma mı istiyorsunuz. Ve bizler seçimlerde sizin istediğiniz, bize bu kişi Milletvekili olacak dediğiniz, ben onlarla çalışırım dediğiniz, kişileri seçtik. O zaman çözün kendiniz."bu ifadelerinizden sonra o zaman neye göre hayır diyorsunuz?Unutmayın ki beğenilmeyen anayasaları da zamanında o dediğiniz hukukçular yapmıştı.zaman zaman halkın basireti hukukçuların dikte ettirilen hukuk anlayışının hep önünde olabilmiştir.Yassıada karalarını veya sözde yüksek yargının bazı kararlarını doğru görmek mümkün mü?saygılar
Ahmet Özek
1.09.2010 / 15:37:19
Kalemine sağlık Erdoğan.Kendileri çalıp oynadıkları halde bilerek bu toplumun önüne bu sandığı getirenler utansın. Beyler gelecek kuşaklara karşı kendimi borçlu hissetmeme adına 30 Yıl önce hayır demiştim.Yine 12 EYLÜLDE HAYIR diyorummmmmmmmmmmm.
nadir nalbant
1.09.2010 / 16:24:45
- EGEMENLİK (iktidar yani muktedir olmak)KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR- hukuk okuyan prof. de,çobanımız,çiftçimiz,de her kes milletin bir parçasıdır.karar da söz sahibidir,muktedir dir, DEMOKRASİ de bunu her yurttaşa oy hakkı tanıyarak formule etmiştir, millet de bu sayede temsilcileri aracılığı ile bu egemenliğini yürütür,tüm demokrasilerde böyle, BİZDE DE BU OLACAK İNŞAALLAH. tabiiki EVET, saygı-sevgi ile nadir nalbant
özlem tüzer
2.09.2010 / 09:22:59
bende hayır diyorum ..kaleminize sağlık erdoğan bey o kadar çok oyun dönüyorki artık milletin kafası karıştı ..allah hepimiz için .....HAYIR....lı olanını nasip etsin
ümit Arslan
2.09.2010 / 12:10:10
sevgili kardeşim,bu konu bir seçim havasında yürütülüyor buda beni rahassız ediyor.Herkes partiler arası savaş gibi görülüyor işin aslı o değil.Tayyip erdoğanda bir proğramda seçim değil kanun değişikliği olarak görmüştü ama yapılanlar öyle değil.Ben herkesin yapılmak istenen kanunları teker teker okumasını ve anlayamadıklarınıda dostlarına sormasını ve sandığada sağ duyu ile gitmesini istiyorum.Her arkadaşımada bunu tavsiye ediyorum. Her zaman kabul ettirilmek istenen kanunlarında halkın hep aleyhine olduğunu gördüm. Lütfen okumadan imzalamayalım.
saime
3.09.2010 / 14:59:47
Hayır demek yürekten değil akıldan gelir. Gider ayak AKP ye bir "hayır"ımız dokunsun. Hayırda kesinlikle hayır vardır. Hayırlı referandumlar dilerim.
ayşe tarım aşkar
3.09.2010 / 18:27:19
kardeşim çok güzel bir yazıyla düşüncelerini ifade etmişsin. öncelikle seni tebrik ederim. halkımız bu konuda oldukça bilinçsiz.siyasi görüş açısında degerlendiriyorlar. ne degişecek maddeleri bilmeyenler, neden evet neden hayır bilmeyen çok.önce halkımızın bilinçlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum ben...

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.