Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Karar Sizin

Yayın: Güncelleme:

Dikkatsiz bir terzi tarafından kaybedilmiş iğne, elbise giyene daima batar; ama onu bulup çıkarmak pek kolay bir iş değildir. Pek çok kişi ise yaşamını birbirinden bağımsız hava bile almayan kompartımanlardan oluştuğunu sanır. Ta ki Zararlı bir havayı soluyana dek, ta ki üzerine giydiği elbisede unutulan iğneler bedenine batana dek. Ve hiçbir zaman hangi karşı güçler tarafından bir bahaneler, hayal kırıklıkları, baştan savmalar ağıyla örüldüğünü öğrenemez.

Mutlu olmak için yalanlarla kurulu bir hayata göz mü yumalım? Yoksa ne pahasına olursa olsun gerçeği öğrenelim mi? Emirlere uymak, önümüze getirilenleri onaylamak düşünmekten ve araştırmaktan daha kolaydır.

İnsan can verdiğinde, ilk başlarda ölümün sıcaklığından mı nedir, ne olduğunu anlamazmış, Ta ki onu mezara koyup üstünü kapadıktan sonra, sıkılıp da başını kaldırmaya çalışınca, anlı tahtaya çarpar, böylece farkına varırmış bu dünyadan göçüp gittiğini.

Haysiyet, namus, hâkimiyet, devlet, millet bazıları için ne anlam taşıyor. İnsanın oturduğu toprakların altında ölüleri yoksa o adam o toprağın insanı değildir derler. Ve bizler bu topraklara her dokunduğumuzda, her adım atışımızda geleceğimizle geçmişimizi harmanlayamazsak, gelecek nesillerin bizim kokumuzu özümseyecekleri toprak kalmaz.

Şairin biri “çimene düşmüş yaseminin taç yaprakları kederli bir gözdeki gözyaşlarına benzer” derdi. Bu duyguları yaşamak mı isterdiniz, yoksa bu topraklardan aldığınız feyizle düşüncelerinizi inci tanesi gibi sıraya koyup yenidünyalar mı inşa edersizin geleceğinize. Veyahut yumuşak solucanların, zıplayamayan solucanların yaptıkları gibi sert kayaların altında mı saklanırsınız. Karar sizin.

Ezel sırlarını ne sen bilirsin, ne ben/////Bu muammayı ne sen okursun ne ben/////Perde arkasında var, seninle benim dedikodum//////Perde düştü mü ne sen kalırsın ne ben (Ömer Hayyam) perde açılıyor yakında, açıldığında birileri sevinecek, ya sonra, bizim elimizde ne kalacak. Biz ne kazanacağız. Karar sizin.

Zehirlerin, panzehirleri vardır. Ya bencilliğin, kötülüğün, umutsuzluğun var mı? Kaderci miskinliğimize dönmek üzereyiz, umursamazlığın egemen olduğu bir dünyada bazı sözcükler ayakkabılarımızın altına sakız gibi yapışıyor. Ama karar bizim. Bedenimize yapışan sakızlardan kurtulma zamanı. Ve KARAR SİZİN

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

özlem tüzer
5.09.2010 / 19:14:43
çok güzel bir konuya değinmişsiniz .herkes kendi kararını verecek bende hayır diyenlerdenim ilerde olacaklar yüzünden çocuklarımızın yada torunlarımızın bunlar olurken siz nerdeydiniz uyudunuzmu dediklerinde yüzlerine utanmadan bakmak istiyorum .siz vücudumuza yapışan sakız demişsiniz ben hem vücudumuza hemde vatanıma yapışan kenelerden kurtulmak istiyorum .dediğiniz gibi karar bizlerin herkes kendi aldığı kararlardan mesul dilerim herkes için ve vatan için .....HAYIR ...LI olur :) yazınız için tebrikler
saime
6.09.2010 / 02:27:52
Anayasa yapmak anayasa nın maddelerini değiştirmek hukuk çuların üniversitelerinbu konuda yetişmiş uzman kadroların işidir.eğer anayasada sıkıntı varsa bu uzman kadrolar bir araya gelir ülke menfaatine en uygun anayasayı anlaşarak yaparlar mecliste bunu onaylar.o standlarda pusula dağıtanlar bangır bangır bağıranlar sen ben onlar ne anlarsınız siz biz anayasadan yazık çok yazık canım güzelim ülkemizi ne hale getirdiniz.evetçiler hayırcılar boykotcular tarafsıslar diye insanlarımızı bölünme noktasına getirdiniz.seçim yapacaksanız yapın insanları anayasa değişikliğini bahane ederek kullanmayın.ülkemize insanlarımıza yazık ediyorsunuz.ülkemizin önünde yapılacak bir yığın işler var onları yapalım.birde HAYIR demeye korkan o kadar büyük bi kitle varki.hayırlısı olur.inşallah
Kadir DEMİR
14.09.2010 / 19:15:34
Tabiiki karar bizim... millet kararını EVET yönünde vermiş, söyleyeceğini söylemiştir. hiç kimsenin endişesi olmasın ,daha iyi yarınlar bizleri bekliyor evelallah.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.