Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Mutluyum

Yayın: Güncelleme:

Eğerler dünyası bir girdap gibidir, bir hortum, bir kara deliktir. İnsan bir an dengesini yitirirse içine yuvarlanmaması olanaksızdır. Fakat ceylan gözlerinde ki mutluluğun her daim kalmasını istediğiniz kızlarınız varsa, size baktıklarında inandığı yoldan bir gün dahi ayrılmadı, kendince bildiklerini söyledi demelerini istiyorsanız ve vatanınız için hayırlısı neyse onu yaptıysanız, hiç üzülmeyin benim gibi mutlu olun.

Neden insanlar hürriyetlerini bir lidere, güce, otoriteye teslim edip, özgürlük ve egemenliklerinden kurtulmak isterler? Tüm kişilerin görüşlerine saygı duyuyorum çünkü biz bu vatan topraklarının evlatlarıyız. Ve biliyoruz; İnsanın oturduğu toprakların altında ölüleri yoksa o adam o toprağın insanı değildir.

Hürriyet olan bir memlekette yaygara çok, ıstırap az, baskı altında bir memlekette ise yakınma az, keder çoktur.(Carnot) yolunuzu bu sözün taşlarıyla oluşturun, her adımınıza ise cevabını bulmaya çalışın ve Victor Huga’nun sözleriyle cevaplayın. “Aşk uğruna hayatımı verebilirim, hürriyet uğruna ise aşkımı feda edebilirim.” Ve insanın düşüncelerini anlatma hürriyeti olmadığın da, sadece onda değil o toplumda hürriyet yok demektir.

Üzülürüz hüzün verici budanmamış gülleri, solmuş zambak tomurcuklarını gördüğümüzde. Ve aklımıza gelir eylül ayında tarlanın ortasında yalnız büyüyen bir enginar gördüğümüzde. Düşüncelerine saygımı duysak yoksa söküp atsak mı deriz. Ne mutlu bana, dünde hayırdı, bugünde hayır. O enginar koca tarlada tek başına büyümek istiyorsa karar onun.

Ama ben bir otoritenin istediği kararı verip, ona engelleyen bir kurumun yok olmasına, kalbimin gömüldüğü sularda tek bir kabarcık bile kalmayana kadar hayır diyeceğim. Koca bir kamyonun küçük bir çocuğun bisikletini çiğneyip geçmesi gibi hayallerimizin, özgürlüğümüzün çiğnenmesine hayır diyeceğim.

Yirmidört kilo dana etinin içine iki kilo domuz eti karıştırılıp yemem istenen yemeği yemediğim için mutluyum. Müslüman doğduğum için, ailemin bu inançla beni büyüttüğü için, beş vakit Yaradan’ıma yakardığım için mutluyum. Allah’ım hiçbir zaman beni doğruluktan, dürüstlükten ayırmasın.

Felsefede bir söz vardır “Geneli anlamazsan, her adımda başka bir ayrıntıya takılırsın”. Ve kendi karanlığını tanımayan insan da, kendini tanımıyordur. Tanımak için kendi kuyunuza bakmanız gerekiyor, içinizin karanlık kuyusuna. Neye göre karar verdiniz, hangi çıkarınız vardı, size getirisi ne oldu. Ne kazandınız, ne kaybettiniz biliyor musunuz? Bunlara bir cevabınız varsa ne mutlu size, lakin yoksa bir cevabınız oda bir o kadar üzücü.

Ve büyük önderimizin bir sözü buyurun okuyun.

HALKINI CEHALETE VE SEFALETE TESLİM EDEN YÖNETİCİLER YOK OLMAYA, CEHALET VE SEFALETE SÜRÜKLEYEN YÖNETİCİLERİ SEÇEN HALK İSE, KÖLE OLMAYA MAHKÛMDUR. Mustafa Kemal Atatürk

Tüm güzel günler okur dostlarla olsun, saygılarımla.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

SİBEL ISIR
16.09.2010 / 12:04:12
tek kelimeyle harika..özgürlüğümüzün ve hayallerimizin çiğnenmesine şuanda olduğu gibi her zaman HAYIR...kalemine sağlık abim.
özlem tüzer
16.09.2010 / 12:29:21
hislerime tercuman olmuşsunuz .hala umudumu yitirmedim ben .yazılarınız anlamasını bilene çok şey ifade ediyor. bundan sonra olacakları izleyip göreceğiz herkes istediğini düşünmekte özgür benim gibi.bir ülkenin gücü ordusunun gücüne bağlıdır bu asla değişmez bu güç bugün zayıflatılıp yok edilmeye çalışılıyor yani savunmasız bırakılıyoruz eski defterleri açarak milletin kafası karıştırılıyor. bu ülkede yıllarca bir arada yaşamış toplulukların arasına nifak sokuldu bu yaratılan karmaşalarda halkı oyalayıp kendi istediklerini rahatça yapıyorlar ..evet diyenleri suçlamıyorum bu onların görüşü bence çocuklarımızın geleceklerini ne derecede etkilediklerini zamanla görecekler.dilerim vatanımızda bir saksı toprak buluruz gömülmek için.karamsar değilim hiç bir zamanda olmıycam .biz ve bizim gibi düşünenler ve bizim yetiştirdiklerimiz bunların karşısında durmaya devam edeceklerdir yazınız için teşekkür ederim yazmaktan asla vazgeçmeyin ben ve benim gibi düşünenlerin sesi olmaya devam edin
tacettin fakatan
17.09.2010 / 22:03:06
Yani diyorsunuz ki Aziz Nesininde dediği gibi evetçi cephe aptaldır öyle mi. Ama unuttuğunuz bir şey var. ATATÜRK te diyorki Türk milleti zekidir.
ali ziya toklu
20.09.2010 / 18:08:11
ne demiştik edebi metin olarak güzel ama fikren bence tüm hükümetlerin önü açılmalı yetki krizleri vs ler olmamalı bunu sadece ak parti için değil tüm partiler için dile getirmek lazım ülkede bir şeyler olmasını istiyorsak yapmaya talip olanların ellerini serbest bırakmalı

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.