Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Kaldırımlar

Yayın: Güncelleme:

Yolda yürürken kaldırım taşlarını saymak, sayarken önüne çıkan çukurları görmemek, ayaklarını kaldırmak istesen de her tümseğin seni sendeletmesi, çevreden geçenlerin ise sana ve avare yürüyüşüne gülümsemeleri.

Sayarken saydığın rakamları unutman. Üşüsen de titresen de elindeki montu üzerine almamak, elindekini unutmak. Diğer elindeki sigaranın, parmaklarını yakarak bitmesi, ateşinin sönmesi ve kendiliğinden yere düşmesi. Yürürken yolun sonunu bilmemek, çıkmaz sokağa girip tekrar geri dönmek. Aynı yolu defalarca adımlamak, sahi sen nereye gitmek için yürüyorsun.

Unutman, nereye gittiğini unutman. Nerdesin, nerde olman lazım hatırlamaman. Bir an olsun etrafına bakmaman. Kaldırım taşlarını hissetmeye çalışman, onlara odaklanman. Kırık taşları suyun mu çevrenin mi kırdığını düşünmen, parçalanan taşları kendi kalbinin yerine koyman, üzerlerinden geçen tonlarca yükün ağırlığını hissederek ezilmen.

Ve görmen, onu görmen!

İşte o tam karşında!

Yaşamına yön veren, seni avare yapan, sana yazın sıcağını hissettirmeyen, kışın soğuğunu duyurmayan. Güneşin güzelliğinden mahrum eden. Rüzgârın bedenine girip seni bir sağa attıktan sonra yeni SEN yaptırmayan. Toprağın kokusunu unutturan, onun saman kokusuyla elma kokusunun karışımını aklına getirmeyen. O işte o kişi.
Suyun berraklığını silen, azgın dalgaların kıyaya vurduğunda çıkardığı meltem kokusunu, serinliğini içine çektirmeyen. Ateşin gücünü unutturan o. Senin alev topu olup parlamana izin vermeyen. O işte o kişi.

Haykır tam zamanı!

Seslen, duyur sesini, bırak beni de. Özgürlüğünü iste, hadi ne duruyorsun, çık bedenimden diye haykır. Yapmalısın hadi hemen şimdi, yoksa kaybolacak, tekrar avare gibi dolaşmak istemiyorsan, tekrar kendi kimliğine bürünmemen için bu güzelin siluetini beyninden sonsuza kadar kazı.

Duydu bakıyor!

Gelmeyecek, sen gitmelisin, yüzüne bakmalısın ve içinden geçenleri söylemelisin.

“Kâinat senden kurtulmamı istese de ben istemiyorum, seni çok kısa süre ve uzun aralıklarla görsem de, sen beni bilmesen de, görmesen de, bana bakmasan da, ben senin saçlarını yüzümde hissedemesem de, kokunu duyamasam da, sana dokunamasam da. Çık yaşamımdan diyemem, yaşamım senin istediğin kadar kalabilirsin. Ben seninim, sen benim olmasan da.”

Not: Şimdiden nice seneler güzelim diyorum, evlilik yıldönümümüz kutlu olsun, iyi ki vardın, iyi ki varsın ve hep var ol. Sen varsan biz varız çünkü. Meleklerimiz ve ben seni çok seviyoruz.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

özlem tüzer
26.10.2010 / 19:14:53
:)nice senelere erdoğan bey ailenizle size uzun sevgi dolu sağlıklı huzurlu yıllar dilerim ...evlilik yıldönümünüzü kutlarım..bende yazıyı okumaya başlayınca aşık bir delikanlının sevgilisini görmek için yaptığı şeyler bunlar diyordum sonuna geldiğimde hiç şaşırmadım :))elinize yüreğinize kaleminize sağlık çok güzeldi teşekküerler..Sevmek;Sevildiğinhissedebilmek,Sevmek;Sende onu, sevdiğinisöyleyebilmektir!Sevmek; Yaşamın her anında onu düşünebilmek,Sevmek;Sahip olunsun olunmasın, sevebilmektir.Sevmek; Hep beklentisiz olabilmek, Sevmek; Her şeyi ama her şeyi, karşılıksız verebilmektir!Sevmek;Konuşmadananlaşabilmek,SevmekSoğuk kış günündepaylaşabilmektir bir tek gocuğu,Sevmek;Nefes alabilmek, Velhâsılı sevmek.Yaşatabilmektir içindeki çocuğu..buda bendenyıldönümünüz için armağan olsun bu şiirr size ve eşinize yakışıyor ..
abdurrahman bahadır
27.10.2010 / 23:30:38
hayatın bütün güzellikleri sizin olması dleğiyle nice mutlu yıllar.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.