Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Çok Üşüyorum

Yayın: Güncelleme:

Gökyüzü yıldız cenneti her yer aydınlık, hafif lodos esiyor, bugünde yağmur yağmayacak, hızlı tipi yağışını ise göremeyeceğiz kış gelmiyor ama ben üşüyorum. Sırtıma kar yağıyor, yüreğime kar yağıyor lakin kara toprak kupkuru. Üşüyorum, çok üşüyorum.

Geniş caddelere bakıyorum, her yer tıka basa dolu bir koşturmadır sürüyor. Bilinmezliğe yürümüyorlar aksine yarışıyorlar. Her yolun sonu kargaşaya çıkıyor derde çıkıyor. Gülmüyor yüzler, insanlar sırtlarına vurdukları küfeleri taşıyacaklarından çok doldurmaya kalkıyor. Bu ağırlığın altında eziliyorlar, şanslarını denemek için kupkuru nehre olta sallıyorlar. Nafile, beyhude çırpınış, sonsuzluğu kucaklama isteği, etraflarındaki güzellikleri görmezlikten gelip, başkasının çanağındakine ağız şaplatma bu.

Yüzler gülse bize ışık verseniz, yarınlarımızı aydınlatsanız. Tebessümünüzle bizleri ısıtsanız, neşelenip bizi üşütmeseniz olmaz mı? Başıboş hayallerle kirletmeseniz geçen günleri, sokakları arşınlarken, köşe başında ince belli bardakta çayımızı yudumlarken, esen rüzgârı içimize çekip yarınlara umutla baksak olmaz mı? Gece evinize girdiğinizde renkli kutunun aldatmacasına kanıp onun karşında umutsuz hayallere dalacağınıza, evinizin içindekilerle sıcacık sohbete dalsanız olmaz mı?

Sokakta her geçene yepyeni fırından daha çıkmamış bahaneler bulmak yerine, kızınızın elinden tutup o yarışanların peşine takılsanız, yüzünüzü kapkara dağlara dönmek yerine parıldayan güneşe dönseniz ve bizleri de üşütmeseniz. Yaşadıklarınıza dürbünle bakmak yerine, elinize eleğinizi alıp ununuzu kendi ipinize serseniz olmaz mı?

Lakin çok üşüyorum.

Denizde sallanan, bir sağa bir sola yalpalayan bir gemi görüyoruz. Hemen bir sandal bulup gemi batmadan içindekileri kurtaralım diyoruz. Ve sonunda eski su üstünde zor duran sandala atlıyoruz, asılıyoruz küreklere, sanki doğuştan miçoyuz. Ellerimizin patlamasına aldırmıyoruz. Nefes nefese gemiye ayak basıyoruz. Ne görelim güvertede hiç kimse yok. Fakat bağırışlar, naralar duyuyoruz. Yardım içgüdüsüyle hemen alt kata kamaralara iniyoruz. Tüm gemi personeli ve yolcular bir arada. Kiminin elinde tef, kiminde darbuka birileri çalıyor diğerleri oynuyorlar. Gemi ise bir oyana bir bu yana ortada oynayanlar sayesinde yalpalıyor.

Evet, çok üşüyorum, ya uzaktan bakacağız ya da o gemiye gidip oynayanlara katılacağız.

www.erdoganisir.com

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci
13.12.2010 / 15:39:07
Belki de "ömür", kolumuzdaki saatle, nabzımızda atan saat arasındaki farklı algılamalardır.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.