Turgut Çakır Turgut Çakır İnsanlık Güneşi

Ya Siz?...

Yayın: Güncelleme:

Ben büyük adamım. Düşünüyorum. Biliyorum ki düşünmeden hiçbir şey olmaz. Öyleyse, düşünmeye zaman ayırmam gerek. Düşünmeye zaman ayırsam vakit kazanırım.

Diyelim ki vakit kazandım. Kazandığım vakti değerlendirmeliyim. Ben de boş vaktimde internet gazetesi çıkarmayı düşünüyorum.

Önce bir isim gerekli. Örneğin, Eğirdir Olay Gazetesi. Olay dediğime göre, yayınladığım haberler olay yaratabilmeli. Olay yeterli mi? Hayır. Eğirdir’de faaliyette bulunan kurumlar, işletmeler, dernekler var. Bu kurum, işletme ve derneklerin en etkin biçimde tanıtılması gerekiyor. Diyelim ki kurumları, işletmeleri ve dernekleri tanıttım. Kurumların, işletmelerin ve derneklerin büyümesi, hatta yenilerinin kurulması için proje geliştirmem gerekir. İstihdam yaratacak dev projeler hayata geçirilirse, işsizlik sorun olmaktan çıkar. Sonranın ötesinde ne var? Güzel sanatlar… Örneğin; resim, sinema, senaryo, tiyatro, şiir, şarkı sözleri ve yazarların düşüncelerini yansıtan yazıları, yani düşünceleri…

İnsan düşünmeden düşünebilir mi? Sanırım düşünemez. Öyleyse düşünce nedir? Düşünce insanın ibadetidir. Ben dünyayı değiştireceğim. Hayalim bu. Hayalin gerçekleşmesi için güzel düşüncelere gerek duymam doğal. Güzel düşünceler sayesinde, niçin görkemli bir dünya yaratılmasın?

Görkemli bir dünya yaratmak…Madem ki istiyorsun, mutlaka olur. Adama niye beni öldürmek istiyorsun? Diye sorduğumda, ne dedi biliyor musun? Ölümden sonra ne var? Sonranın ötesinde ne var? Sonranın ötesinin ötesinde ne var? Bir soru sordum, bin soru çıktı karşıma. Sonranın ötesinin ötesi…İnsanın kendi varoluş nedenini kim yaratır? Kendisi değil mi? Evet. Öyleyse, kendi varoluşunu yaratan insanın hayatındaki akışın kaynağı nedir? Düşünce değil mi?

Eğirli dostlarım, “düşünceleriniz uykudan uyansa ne olur? Uykudan uyanan düşünce uyanınca kesinlikle bir daha uyumaz. Uyumadığı gibi iyiye, güzele yol alır. Çünkü düşünce ölümsüzdür.”

Eğirdir Olay İnternet Gazetesi’nde, büyük düşünürlerin özlü sözlerini de okuyacaksınız. Ve düşüncelerinizi dahiler toplayıp uygulayacaktır.

Her insan doğduğu zaman dahi olarak doğar, ama dahi olduğunu bilmez. Hatta büyüdüğü zaman bile dahi olduğunu fark etmediği gibi, aklını kötü yollarda kullanır. Çok yazık, çook!...

Mevlana, “İnsan akılla pir olur, saçı sakalı ağartmakla değil,” diyor. Demek ki insan akılla pir oluyor.

Bugün Türkiye’de lider sorunu var. Eğer lider sorunu çözülürse, Türkiye kesinlikle süper güç olur. İşte Eğirdir Olay İnternet Gazetesi, halkın beklentisi olan lideri ortaya çıkaracaktır. Yani bir çağı harekete geçirecek insanları… İşte benim hayalim bu.

Ben büyük adamım. Düşünüyorum. Düşüncemle yepyeni bir dünya kurarım. Ya siz?... Sizlerde büyük adamsınız.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci
30.01.2011 / 11:49:54
"düşüncelerinizin" hangi eksen etrafında tanzim edileceğini sormadan, bu denli insânî hedefleri kemikleşmiş "bir girişimde" -gereksindiğiniz her an- işbirliği yapmaya, ben de hazırım. Gezegenimizde -günümüz dünyasında- çok açıkca farkedilen bir "bunalma!" var. Yükü artık "bize ağırbasan ve ağırgelen" medenî olgular, tasnif edilip devreye alınmalıdır diye düşünüyorum. Ahi Naci.

YAZARIN SON YAZILARI

Yorgan gitti kavga bitti

Yorgan gitti kavga bitti

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Hakkımı Helal Etmiyorum

Hakkımı Helal Etmiyorum

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.