Turgut Çakır Turgut Çakır İnsanlık Güneşi

Sizde Büyük Adamsınız

Yayın: Güncelleme:

Benim büyük bir hayalim var, dolayısıyla ben büyük adamım. Büyük adamların büyük ülkelerde imzası vardır. Ben büyük adamım diyen öyle insan var ki dünyada,

doğrusu ben bile şaşırdım. Yakın zamanda tanıdığım biri vardı. O da büyük adamım diyordu. Doğru, masası, koltukları kadar büyüktü. Yetkisi ve sorumluluğu da kendisi kadar... Bana göre büyük değil, küçücüktü. Çünkü oturduğu koltuğu büyütememişti.
Hayali, ideali yoktu, ama ona ara sıra getirilen güzel bir sevgili vardı. Kendine özgü döşenmiş bir odada şinanay!… İşte büyük adam!... Onu heyecanlandıran, enerji veren, hayat veren, işi bitince lambayı söndüren vardı. Ulaşmak istediği zevk var, hayalinde canlandırdığı sevgili var, eğlence var. Akşam eve dönünce ışıksız bir yürek, cansız duvarlara bakıyor.
Çalıştığı kurumdan yüksek ücret alıyor. Yetki ve sorumluluğu kadar ücret… Ama kendine saygısı yok. Soğuk gözlerle bakıyor halka… İşte size içindeki boşluk kadar büyük bir adam… O sevgiliye hazırlamış kendini, sevgili de ona göre hazır karşında. Günü kurtarmak için yaşıyor.
Ben dünyanın en büyük adamıyım. Büyük hayalim, idealim ve isteğim var. Hatta genç bir beynim…Bana herkes yaşlı diyor. Doğru yaşlıyım. Ama yaşlanan bedenim, kafam değil…Eğer kafamı kullanabilirsem ben gencim. Eski Yunanın trajik şairi Aeschylus şöyle der: “Yaşlılar için öğrenme mevsimi her zamandır.” Doğru. “Colombia Üniversitesi psikologlarından Dr. Lodge, herhangi bir hastalık hali bulunmadığı takdirde, beynin düşünme ve üretme kabiliyetini 90 yaşına, hatta daha da ileri yaşlara kadar devam ettireceğini ispatlamıştır. Kendisi de o yaşta üniversitede ders vermekte idi.”
Günü kurtarmak için yaşayan büyük adama göre “yaş yetmiş iş bitmiş” Doğru. Onun işi bitmiş, ama benim ki devam ediyor. Ben kendimi bildiğim için çok akıllıyım. Ve huzurlu ve sakin bir yaşamım var. Gözlerim olanı görüyor ama beynim yüz yıl ötesini…Ben dünyanın en büyük adamıyım. Çünkü aklımla görüyor, kalbimle işitiyorum.
Cemal Borandağ, “Berberler mahallenin ayaklı gazeteleri gibidir. Çünkü kişi traş olurken beyninin içindekileri döker. Bizim berberde her gün on kişiyi traş ediyorum, yalnız bir kişide akıl var diyordu,” diyor. İşte o akıllı kişi, gerçeği görüyor, kendine karşı dürüst oluyor. Kendini büyük adam olarak tanıtan ise tersini yapıyor. Hayıflanıyor. Büyük adam hayatını değiştirmenin bir yolu var mı? diye düşünüyor. Bilmem ki… En iyisi büyük adam ağlama, sızlanma, hayıflanma, kaygılanma. Ama önce ne istediğine, ne yapacağına karar ver ve kararını hemen uygula… Sonra denizde rüzgarın yoksa, kürekle devam et yola…
Ben büyük adamım. Siz de büyük adamsınız…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ADNAN DİNÇER
5.03.2011 / 14:37:38
Teşekkür ederim.TÜM duygularınıza,düşüncelerinize katılıyorum.İnsanlar neden hayıflanırlar derseniz.Bir iş yapamamanın aczi içindedirde ondan.Büyük düşünürler her zaman beyinleri çalışır.İSTEM DIŞI çalışan organlarımız gibi.Uyku onlara külfettir.Beyni yeniliklere açıktır.Aç mide gibi kıvranır.DOYUMSUZDUR.Bilgiye karşı obezdir.Doymak bilmez.Yavuz Sultan Selim seferde bile kitapları ile gitmiştir.Şah İsmailde boş değildir.İki büyük dahi.Bu dünya iki kişiye dar gelmiştir.Hepde dar gelecektir.Bir ideoloji bir dierine hayat hakkı tanımaz.YOK ETMEK İÇİN MÜCADELE EDER.Bakmayın siz onlara.Neymiş dinler arası diyaloğ.Deli saçması.Ilımlı islamda aynısı.Ama Allah Kuranı biz indirdik koruyacak olanda biziz demiştir.Başka çaresi yok.bizler ona kul,HABİBİNE ümmet,birde hakkı, sabrı tavsiye edenlerden olabiliyormuyuz.Allah inançlı,imanlı,fedakar,nefsini ayaklar altına alan,benlik duygusundan arınmış ehli sünnet vel cemaatten eylesin.Allah kabrimizi geniş,makamımızı cennet,CEMALİNİ GÖRENLERDEN eyler.

YAZARIN SON YAZILARI

Yorgan gitti kavga bitti

Yorgan gitti kavga bitti

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Hakkımı Helal Etmiyorum

Hakkımı Helal Etmiyorum

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.