Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Sargılı Elle, El Sallamak

Yayın: Güncelleme:

Birkaç kişi Karıncaların yol alışını net görüyor, kimileri ise Fil yuvalarını görmüyorlar. Onlar istiyor ki tüm kargalar, onların arzuları ve niyetleri doğrultusunda gak desinler. Basit bir tecrübe için önümüze konan zehri içmemiz bekleniyor, biz ise; susuz bile kalsak tuzlu suya yaklaşmayın öğüdünü unutmadık, biliriz boğazımızda takılı kalır tuzlu su.

Suyun girdiği kabın rengine büründüğünün de farkındayız, su gibi şaşırtıcı derecede saf ve beyaz olsak da, bu beyazlığın arkasına sinsice gizlenen öldürücü zehrin varlığını biliyoruz.

Çok sevdiğiniz saf balı bırakıp, acı hıyar suyu içmeyi kim ister? Buğday taneleriyle kuşlara nasıl tuzak kuruluyorsa, bizlere de duymak istediklerimiz söylenip, büyük çılgın düşüncelerle oyalıyorlar.

Denizin dibinde, dalgaların altında saklı duran incileri arayıp bulmak gerekiyor, bize kimse tepside sunmuyor incileri, denizin derinlerine dalmaktan başka çaremiz yok. İncecik bulutlar olduğumuzu biliyoruz, rüzgâr bizi istediği yöne sürüklüyor, birbirimize sarıldığımız zaman büyük bulut olabiliriz. O zaman rüzgâra karşı göğsümüzü gere gere istediğimiz yolda yürürüz.

Zakkum ağacının, üzüm verdiğini göreniniz var mı? Cevabınız hayırsa, neden; tüy değiştiren kuşlar gibi, hiçbir zaman aynı elbiseyi giymeyenlerin peşi sıra gidiyoruz.

Karanlıklara güvenme, çünkü yakında şafak doğacak; ışıkla da kendini aldatma, çünkü akşam olunca da güneş batacak. ( İbn Hazm)

Öykü: iki sevdalı karşılıklı evlerde oturuyorlarmış, genç kızımız bir tek yan odadan sevgilisini görür, arada bir o odadaki pencereye koşar, elini entarisine sarar öyle sevgilisine el sallarmış. Delikanlı bir gün sormuş “ neden elin sarılı el sallıyorsun?” Biri bizi fark ederde benim yerime geçerse, bizi ortaya çıkarmak için sana el sallarsa ben olmadığımı anla diye cevap vermiş genç kızımız. Bil ki eli sargılı tek sana el sallayan benim.

İşte birileri bize el sallıyor, hikâyeler anlatıyor, doğru kişiyi bulmak sizin elinizde. Bizler sert ve sıkı toprağız, hangi bitkinin boy verip vermeyeceğine biz karar veririz.

www.erdoganisir.com

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

tarihçi55
27.04.2011 / 00:22:47
yazdğın gibi,biz her ne pahasına olursa olsun öteki olmaya devam edeceğiz. birilerine göre öteki olarak inandığımız değerlerden taviz vermeden ve değişmeden inandığımız gibi yaşayacak ve bir gün inançsız küçük insanların yok olduklarını göreceğiz inşallah.kalemine sağlık
bahdır
2.05.2011 / 19:25:02
tebrik ediyoruz

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.