Turgut Çakır Turgut Çakır İnsanlık Güneşi

Altın Kentte Altın Hijyen

Yayın: Güncelleme:

Kent temizliği denilince hemen akla mikrop yuvaları gelir. Bildiğim kadarıyla mikropların çoğunlukla bulundukları yerler şunlar: Bankamatikler, Metro ve raylı taşıma sistemleri, otobüs, minibüs, otomobil, tren, telefon kabinleri, okullar, eğlence yerleri, lokantalar, toplu yemek yenilen yerler, kahveler, örneğin huzurevleri, cezaevleri vb. Bu ve benzeri yerlerin hijyenliği tartışılır durumda. Bu bakımdan mikrop yuvalarının kesinlikle temiz tutulması insan sağlığı için oldukça önemli.

Aslında huzurevleri hastane değil ama yaşayanlar arasında yatalak olanlar da var. Özellikle rehabilitasyon merkezleri…Onun için huzurevlerinin son derece temiz olması gerekir. Özellikle yemekhane ve mutfağın temizliği üzerinde önemle durulması gerekir.

Huzurevi denilince aklıma hemen yaşlılar gelir. Bende huzurevinde yaşayan bir yaşlıyım. Huzurevleri konusunda deneyimli sayılırım. “Zaman, yaşlandıkça her şeyi öğretiyor.” Doğru bizde yaşlandıkça her şeyi öğreniyoruz. Tabii temizliği de…Yalnızca temizlik olsa iyi. Gençlikten kocalığa aslında sağlık saklanmalı.

Konuyu dağıtmadan şunu ifade etmekte yarar var. Altın kentte altın hijyen. Kentin hijyenliği çok önemli, çünkü kentte çocuk, genç ve yaşlılar yaşıyor.. Yani kent hijyenliği önemsenmeli. Aksi takdirde halk sağlığı tehlikede demektir.

Kışı yolcu ettik, bahara kucak açtık, ama baharla birlikte zararlı böceklerde geldi. Belediye bildiğim kadarıyla her yıl ilaçlama yapıyor. Herhalde yakın bir zamanda kenti sineklerden temizleyecek. Temizlik imandandır. Yani imanın yarısı temizlik. Belediye personeli kenti temizliyor ama bizde temizlik kurallarına uyalım. Özellikle mikropların çoğaldığı yerler yani yukarıda belirttiğim yerler çok temiz olmalı…Tabii personelde…

Hele altın kentte altın hijyen!… Hepinizin bildiği gibi doktora ve eczanelere para veriyoruz. Gelin bu parayı meyve ve sebzelere verelim ve genç kalalım.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Yorgan gitti kavga bitti

Yorgan gitti kavga bitti

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Hakkımı Helal Etmiyorum

Hakkımı Helal Etmiyorum

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.