Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Normal

Yayın: Güncelleme:

Ne ekilirse o biçiliyor, külleri boyama sevdası boşuna, bir gün mutlaka yağmur yağacak. Kaya ile taş arasına sıkışınca hayatın verdiği limonu limonata yapacak güç kalmıyor. Sosyalleşme adı altında insanlar ütülü yüz gösterme çabasından bıkmadıkça, biz limonatayı zor yaparız.

Ters giden eşeğe düz binsem ne fark eder, şarap sarhoşu gece yarısı, sakinin sarhoşu ise mahşer sabahı uyanırmış. Ya düz giden eşeğe binmesini bilmeyenler ne zaman uyanacak. Eskiden dünyada görünüşte dağınık ama iç dünyada derli toplu insanlar vardı, oysa şimdilerin dış görünüşleri derli toplu ama iç dünyaları dağınık.

Hastalık oldu ütülü yüzler, girerse hasta öküzün biri otlağa, bulaştırır hastalığı bütün köy öküzlerine. Ütüleri boşuna mı dağıttılar ütülü yüz görme sevdasında olanlar, sabah akşam değiştirirseniz yüzünüzü, göremezseniz hasta öküzü. Tüm öküzler hasta olunca elden bir şey gelmez.

Yarasanın gözü gündüz göremiyor diye neden güneşi suçluyoruz ki, bu zamanda çevresini göremeyen o kadar çok kişi var ki, onlara; güneşi ellerinde ki kahve fincanın içine koysanız şeker sanırlar. Ah kainat sahibi yüce yaradanım…..

Birisi şu eşek arısına söylese bari madem bal vermez neden ikide bir sokar.

Bal veren arıyla eşek arısını karıştıran bizler, dağ ile ovayı ayırt edemeyen bizler, buza’ğı öküz sanan bizler….. Ah yüreğimde bir yangın var, hem yorgunum hem de suskun, hem dargınım hem kızgın, hem bitkin hem de yaşamın çivisini sökmeye çalışan ben. Yazılarıma mana yüklemeyin, göz gördüğü halde bilmeyince kelimelerin dizilişine bakmayı akıl erdiremiyorum.

Siz her daim yaptığımız gibi elinize ılık sütlü kahveyi alın ve seyre dalın. İzlemeye devam edin atı alan Üsküdar’a gide dursun...

www.erdoganisir.com

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci
5.01.2012 / 16:01:49
Merkep olmuş, "fil olmuş" pek farketmiyor. Bazı hayvanlara mecaz, bazı mecazlara da "hayvan karakteri" yükleme istidâdı", Hz Mevlâna'da da yaygın bir öğreti tekniği olduğu halde, bize "susmayı" önermesi oldukça mânidâr. Arif olan anlar da, anlayan susar mı susmaz mı bilemem! Ahi Naci.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.