Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Dünyevi Meşguliyet

Yayın: Güncelleme:

Ağaçların ardındaki, çok uzaklardaki, dağın arkasındaki yola varmış olsam, bulutların üzerindeki tepeden düz ovaya inebilsem, senin yaşadığın denizle çevrili, tuzlu suyla yüzün yıkandığı, incecik kumlarını ayaklarınızla verandalara taşıdığınız, gece yarısı ılık meltemle kahvelerinizi yudumladığınız zakkum ağaçlarının yan yana dizildiği harika denize varmam kaç vakit sürer acep.

Dünyevi meşguliyeti bir dala asıp, ruhu uçan halıya bindirsek yosun kokusunu orada içine çekse, ona orda bir yer yatağı açıverseniz, incecik pike bile yeter ona. Akşam ruhun yanına minik bir karafaki bıraksanız, buzu almayı o hatırlar. Anasonla yosun onun yorgunluğunu alsa, tabi ki sabah o ballı sofrayı da görse ve bana gelince anlatsa. Selamlarınızı bir küfeye koysanız, özlemlerinizi, muhabbetinizi sarıp sarmalayıp içine düşmeyecek şekilde yerleştirseniz. Ben onları açmaya bile kıyamam.

Ruhuma anattıramam bile, anlatınca o özlemim hasretim geçsin istemem. O her konuşma isteğinde sus derim, heyecanımı düğümleyip yanı başımda gezdiririm, bilirim istediğimde sarmaladığınız özlemi açacağımı. Bu bana birkaç yıl daha şevkle nefes alışı sağlayacak.

Sakın uçan halıyla gönderdiğim ruhu deniz kenarına götürmeyin, sakın pelerinin aralarına o ince kumlar kaçmasın, sakın ayaklarını yüzünü ıslatıp tuzlu kalp dalgaları olan cemallini bana göstermesin, sakın zakkumlara çok yanaştırıp zakkum suyuyla yaralarını iyileştirmesin, sakın ona benim oraları çok sevdiğimi anlatmayın, sakın!!! Ruhumun maskarası yapmayın beni.

Ona da benim dünyevi meşguliyetimi sormayın, acımayın bana, dünyevi kürenin içinde saklandığımı bilmesin kimse. Minicik küre yapıp kar yağdırmışlar, ellerde sallanıp duruyor. Kimseciklerinin aklına gelmemiş masmavi suları koyup içine birkaç damla tuz katmak.

Özledim, özledim ama özlemek için kendimi saklayan da benim. Özlemime özne gibi özlem yüklemek için özlemime özlemimi anlatıp tekrar özlemek için.

Hisse ile kıssa, payda ile pay, yazmak ile düşünce iç içe girince, kahve bol şekerli içiliyor. Saygılarımla..


www.erdoganisir.com

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
21.01.2012 / 09:43:02
Uffff ufff uf..."Hisse ile kıssa, payda ile pay, yazmak ile düşünce iç içe girince, kahve bol şekerli içiliyor"...Çık içinden çıkabilirsen şimdi :)O halde çay tercihim olsun !! Selam ve saygılar abime

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.