Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Pirinçle Başlayan, Sonunu ise Anlayan

Yayın: Güncelleme:

Bir pirinç tanesine resim yapmamız isteniyor, öyle bir resim yapmalıyız ki, minik pirinç’e.. denizden sahile vuran dalgaların sahile doğru dizilişini canlı olarak hissetmeleri gerekiyormuş. Dalga üzerinde uçuşan köpükçükleri de görmeleri şartmış.

Kimin mi? Bakacağız……. Sonunda bir kişi görürse ne mutlu bize.

Eeee demeye hazırsınız SİZ;

Ve o pirinç tanesine sal ve içinde iki kişi resmetmem isteniyor benden, sizden Mİ? ( dokunmayan yılan kaç yıl yaşıyorsa o ben) Benden istenen de piknik sepeti bile salda görülmeliymiş minik pirinç tanesinde. Sizi bilmem, ben bana görev verdiler yapmaya çalışıyorum, yapabilsem sizden yardım istemezdim..

Oda yetmezmiş gibi elimdeki beyaz kırılgan, nerden bu işe başladım dediğim pirincin sağ köşesine, palmiye ağaçları sol köşesine ev… Hem de iki katlı ev çizip, sandaldakileri izleyen asık suratlı kıskanç görünüşlü yüz ifadesi vermem istenen uzun siyah saçlı olduğu belli olacak şaşı kişiyi tam evin üst katındaki sağ camın perdesini açarken resmetmemmiş.

Ya; beh behhh diyen kim.. sus be güzel dost bitmedi ki yazı, bitti sansan da sen takip et bitmez bu yazı da senaryo da, hani aynı filmi çocukluğundan beri izliyor da, tekrar vizyona girdiğinde koşa koşa gidiyorsun ya, hani her gün seni aynı masalla kandırıyorlar sana umut dağıtıyorlar, sen de pembe yastıkta uyuyorsun, pireciklerinin sayısını unutuyorsun, uyandığında ise yüzünü kaşıyorsun. Töbeee töbe yazalım biz yine… Esmer mi sarışın mı kırmızı rujlu dudağını değdirdi diye yüzünü yıkamaktan çekiniyorsun ya, onun gibi masal bu da.

Senin izlemekten bıkmadığın masal, benim elimdeki minik pirinç tanesine çizmeye çalıştığım resim. Benden daha neler isteniyor bilsen; klavyelere dokunmaya çekinirdin. Hani çizdiğim muhteşem manzara var ya altına da bir dörtlük sığdırmam gerekiyor.

Açılmaz kapıları açmanız mı gerek?
Dünyada insanca yaşamanız mı gerek?
Bırakın öyleyse iki dünyayı birden.
Ey ölü canlılar, canlar uyanık gerek.

Dörtlük Ömer Hayyam’ın, bilirsin sen onu. Hani düşmanı vardı Hasan Sabbah, birçok hikâye vardır haklarında en güzeli de şu
 
Hikâye: Ömer yola çıkacaktır, derler ki, sen bu yoldan gitme, Hasan Sabbah seni bekliyor, seni öldürecek, sen var yolunu değiştir, yok illa bu yoldan gitmem gerekiyor diyorsan da adını değiştir.

Ömer Hayyam'ın cevabı muhteşemdir. Ben adım için yolumu, yolum içinde adımı değiştirmem.

Döndük bize, masallarla, yeni gösterime giren filmlerle tatlı rüyalara sürüklenen bizler, yolumuzu da, adımızı da önümüze konan minik pirinç tanesi için unutuveriyoruz. O pirince çizilen resim bizim uyumamız ve tatlı uykuya dalmamız için yeterli. Ben de sadece iyi uykular dileyebiliyorum, uyurken o hayale sarılın en azından. Saygılarımla…..

www.erdoganisir.com

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nezih Karabıyık
17.03.2012 / 23:48:39
Sayın yazar çok güzel bitirmişsiniz ama sonları nereye varacağını bilmedem, malesef şu an çok ADI İÇİN YOLUNU, YOLU İÇİN ADINI DEĞİŞTİREN VAR.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.