İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN

Teşvikte Sakarya

Teşvikte Sakarya Gelişmiş illerle Aynı bölgede
Yayın: Güncelleme:

 Sakarya'nın kaderi midir nedir bilinmez, Sakarya teşvik yasasından depremden sonra dahi yararlanamadı. O dönemlerde devlet tarafından belirlenerek 49 ile verilen teşvik Sakarya'ya yine verilmemişti.
 Hükümet şimdi yine ekonomik krizin azaltılmasına yönelik sanayide canlanmayı getirebilmek için bu kez illeri 4 bölgeye ayırdı ve illerin ekonomik ve konum durumlarına göre teşvik verdi.
 Ancak Sakarya Türkiye'nin en gelişmiş illerinin başında olan İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir gibi illerle aynı bölgede yani 1. bölgede yer aldı.
 Ak Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli,Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Engin Özkoç, Adapazarı Ticaret Borsası Başkanı Cahit Kılıç, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar ve Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar’dan oluşan Sakarya Heyeti, Teşvik Sisteminde Sakarya’nın yerini değerlendirmek amacı ile Ankara'ya giderek Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e durumu anlatmak için görüşme yaptı.

 Adana, Mersin, Denizli, Antalya, Balıkesir ve Konya'nın bizden çok daha gelişmiş iller arasında olmasına karşı, 2.bölgede yer alıyor. SATSO Başkanı Akgün Altuğ da, bu durumu Bakan'a hatırlatarak Sakarya’nın 3.bölgede ya da en azından 2.bölgede yer almasını istedi.
 Bilindiği gibi 3 ve 4. bölgede yatırım yapanlar 7 yıl SSK primi ödemeyecek.1. bölgedekiler ise sadece 2 yıl SSK primi ödemeyecek. Bankalardan alacakları kredilerin faizlerini ise devlet ödeyecek. Bedava arsa alacaklar.
 Devletin yatırımcıya yapabileceği en güzel destek de budur ancak nedense teşviğe sıra gelince Sakarya gelişmiş illerle aynı kategoride tutuluyor. Acaba ilimizin bizim bilmediğimiz, duymadığımız veya göremediğimiz bir zenginliği mi var?
 Sanayi Bakanı Ergün, Sakarya heyetine Yeni Teşvik Sisteminin TUİK’in sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi verileri baz alınarak hazırlandığını ve değişmeyeceğini söyledi. SATSO Başkanı Altuğ, ilimizin yararlanacağı 17 sektör için yatırım limitlerinin aşağı çekilmesini istedi. Bakan bu konuda küçük de olsa bir umut verdi ve SATSO'dan bu konuda çalışma hazırlayıp kendilerine ulaştırmasını istedi. Bakalım SATSO'nun hazırlayarak Bakana ulaştıracağı rapor teşvikte Sakarya'ya neler kazandıracak.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Kim Daha Avantajlı ?

Kim Daha Avantajlı ?

CHP İl BaşkanLIğı seçimlerine sayılı günler kala partililer arasında da çekişme başlıyor.
Kalıcı işyerleri Âlemcilerin Mekânı oldu

Kalıcı işyerleri Âlemcilerin Mekânı oldu

Öylesine Bir Yazı

Öylesine Bir Yazı

...
AK Parti'ye Alternatif  Arayışı

AK Parti'ye Alternatif Arayışı

Sigara illetinden kurtulduk

Sigara illetinden kurtulduk




Sigara kötü bir Arkadaştır

Sigara kötü bir Arkadaştır

Sigarayı bırakan herkesin ismini gerek köşe yazdığım Adapazarı Gazetesi’nde gerekse www.tarakliajans.com’dan duyurmaya hazırım.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.