Geleneksel Mutfak Türkiye'ye Yayılıyor

Seferihisar’dan yanan “Geleneksel Mutfak” ateşi, tüm sakin şehirlerden yayılarak Türkiye’ye saracak bir aleve dönüşüyor.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Seferihisar’dandan yanan "Geleneksel Mutfak" ateşi, tüm sakin şehirlerden yayılarakTürkiye'ye saracak bir aleve dönüşüyor.

Seferihisarlı kadınlar tarafından yürütülen "Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağı" projesi kapsamında, Türkiye'deki diğer sakin şehirlerden ve KuzeyKıbrıs'tan gelen kadınlar ilçede misafir edildi.

Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından, Seferihisar Belediyesi, İzmirEkonomi Üniversitesi ve Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ortaklığıyla, Anadolu Efes, Kültür Ve Turizm BakanlığıveBirleşmiş MilletlerKalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hayata geçirilenSeferihisar'ın Geleneksel Mutfağı Projesi "turizm temelli yerel kalkınma" hedefiyle ilerliyor.

Türkiye'nin Cittaslow (Sakin Şehir) başkentiSeferihisar'da başlayan proje kapsamındaTürkiye'deki Kuzey Kıbris Türk Cumhuriyeti'ndeki diğer Sakin şehirlerin temsilcisi kadınlar ilçede iki gün boyunca misafir edildi.

Taraklı’dan Canan Çakmak ve Fatma Koç’un da katıldığı, OrduPerşembe, KırklareliVize, ŞanlıurfaHalfeti, AydınYenipazar, IspartaYalvaç, ÇanakkaleGökçeadaveKıbrıs Yeniboğaziçi'nden toplam 15 kadın temsilciSeferihisar'da düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

SeferihisarBelediye Başkanı TunçSoyer'in de eşlik ettiği etkinlikte, kadınlarTürkiye'de örnek gösterilen Sığacık Üretici Pazarı'nı gezdi, Tepecik Mahallesi'ndeki Mutfak Atölyesi'nde proje hakkında bilgilendirildi ve hep birlikte yöresel yemeklerini hazırladı.

Projeyi yürüten S. S Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, Türkiye'de tüm bölgelere yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) hareketinin Slow Food felsefesi üzerinden yola çıktığını belirterek; "Bu nedenleTürkiye'deki Sakin şehirlerin katılımı bizler için çok değerli. Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağı'ylaTürkiye'de uygulanabilecek bir model oluşturabileceğimizi düşünüyoruz. Bu proje geçmiş kültürümüzü gün ışığına çıkaracak, kadınlarımızın ekmeğini büyütecek, insanların para kazanabilecekleri bir turizm modeli ortaya çıkaracak. BaştaAnadolu Efes'e ve tüm proje ortaklarına tekrar teşekkür ediyoruz" dedi

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.