60 Yaşından Sonra Bilgisayar Öğreniyor



Taraklı Sağlık Ocağı Grup Başkanı Dr Mehmet Özaslan’ın Ööğrenme Hevesi Gençlere Örnek Oluyor.


İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:


Sakarya’nın Taraklı İlçesinde Sağlık Ocağında 23 yıldır doktorluk yapan ve bu yıl Sakarya’da yılın hekimi seçilen Dr Özaslan,sağlık ocağındaki hastaları muayenede bilgisayarlı otomasyon sisteminin uygulanması nedeni ile hem işlerini takip etmek hem de merakı ve öğrenme isteğini karşılamak için Taraklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan bilgisayar kursuna katılıyor.. 
Bilgisayarların günlük hayatın her anında olduğu gibi iş hayatında da vazgeçilmez bir unsur haline geldiğini; bilgisayar kullanmayı bilmeyenleri biran önce bu eksikliğini gidermeye zorladığını belirten Dr Özaslan bilgisayar öğrenmek için kurslara başladı. Taraklı İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde verilen 180 saatlik bilgisayar kursuna devam eden Sağlık Ocağı doktoru Özaslan, önümüzdeki Mayıs ayı sonunda eğitimini tamamlayacak. Derslere aksatmadan devam eden ve bu başarısı ile diğer genç kursiyerleri şaşırtan Özaslan, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar sertifikası almaya hak kazanacak. 

Yaşıtlarından beklenmeyecek bir cesareti gösteren Mehmet Özaslan, bu başarısını daha ilkokul sıralarında başlayan okuma merakına bağlıyor. "Ben hep okurdum" diyen Özaslan, herkese okumayı ve yeni bir şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Hiçbir şeyin öğrenmenin önünde engel olmadığını ve öğrenmenin yaşının olmadığını savunan Dr Özaslan, "Kendimi bildiğimden bugüne hep bir şeyler öğrenmek için uğraşıp durdum. Çağımız bilgisayar çağı, bilgisayarlar arık her yerde var. Kurum olarak bizde otomasyon sistemine geçtik. işlerimizi bilgisayar ortamından takip ediyoruz. Hem merakım hem de işler nedeniyle kendimi bilgisayar öğrenmek zorunda hissettim. Dersleri sıkı takip ederek ve kursta verilen bilgileri tekrarlayarak belirli bir ölçüde bilgi sahibi oldum. Eğitim programı tamamlandığında kendi işlerimi yapacak kadar bilgisayar öğrenmiş olacağım. Kursu tamamlayınca bununla yetinmeyerek, kendimi geliştirmek için çalışma ve araştırmalarımı sürdüreceğim" şeklinde konuştu.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ali Çiydem
12.05.2007 / 10:03:42
Mesleki hayatını Taraklı'ya adamış,Taraklı'nın adeta"demirbaş"sahsiyetleri arasında üstün bir yeri olan ve yıllardır halkına hizmet vermiş bir doktora,"Taraklı'nın Doktoru"na göstermiş olduğu azim ve gayretinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.Selam ve dua ile...
ismail dağ
15.05.2007 / 22:23:53
Öğrenmenin yaşı olmaz yeterki azimli olalım.Doktor Bey'i tebrik ediyorum.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.