Seçmen Listeleri Askıda

Mahalle ve Köy Muhtarlıklarında askıya çıkarılacak olan listeler 21 Mayıs 2007 günü indirilecek.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada tüm seçmenlerin başvurularını yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar belirtildi. Buna göre;


 
"Seçimle ilgili işlemler için özel olarak hazırlanan yeni kayıt ve değişiklik formları isteyene ücretsiz olarak verileceği gibi, www.ysk.gov.tr internet adresinden de temin edilebilecek.


 Muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmak veya bu listelerde düzeltme yapmak veya eksikliği gidermek için; 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde kullanılan sandık seçmen listelerine veya daha sonra yapılan seçimlerde güncelleştirilen listelere herhangi bir sebeple yazılmamış olanların, ay ve günü belirleyen Nüfus Müdürlüğü’nce verilen nüfus kayıt örneği veya T.C. Kimlik numaralı nüfus bilgilerini içeren belgenin ibrazı şartıyla, 22 Temmuz 2007 tarihi itibariyle 18 yaşını dolduranların, nakil belgesi ibrazı şartıyla, başka bir listede yazılı olup ta sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı seçim bölgesine gelenlerin, muhtarlık bölgesi askı listelerinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlarla, özellikle T.C. Kimlik numarası bulunmayanların, terhis belgesi veya Askerlik şubelerince verilen belgenin ibrazı şartıyla, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanların, muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmak için bizzat başvurmaları gerekiyor.


 


Kısıtlı veya kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar listelere yazılamayacak. Listede yazılı olup ta ölen, hükümlü, kısıtlı veya kamu hizmetinden yasaklı olanların listeler güncellenirken listelerden silinmesi gerekiyor.. Muhtarlık bölgesi askı listelerine siyasi partilerin itiraz ederken dilekçe ekinde sunacakları yetki belgeleri ile partileri adına kimlerin itiraz edebileceklerini mühürlü ve imzalı bir yazı ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bildirmeleri gerekli. Muhtarlık askı listelerine, siyasi partilerin belirtilen yetkilileri, o ilçede oturan tüm seçmenler ile ilgili olarak, seçmen kütüğüne yazılmaması gerekenlerden yazılmış olduğu anlaşılanlar, herhangi bir nedenle bir seçim çevresinden diğerine mükerrerlik teşkil etmese bile toplu hileli biçimde nakiller için itirazda bulanabilecekler. Bu işlemler için hiçbir resim ve harç alınmayacak.”

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.