Aydın Doğan Vatan'ı Alıyor

Türk medyasının büyük kısmını kontrol eden Doğan Yayın Holding, ilk kurulduğu günden bu yana desteklediği Vatan Gazetesi'ni de bünyesine katmak için masaya oturdu
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:
Doğan Gazetecilik AŞ, Kemer Yayıncılık ileKemer Yayıncılık'ın sermayesine iştirak ettiği ve Vatan Gazetesi'ninisim, imtiyaz hakkına sahip olan Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık AŞ hisselerinin devri için görüşmelere başlandığını bildirdi.

Doğan Gazetecilik AŞ'den Borsaya gönderilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik AŞ hisselerinin tamamı ve KemerYayıncılık ve Gazetecilik AŞ'nin sermayesine yüzde 59,84 oranında iştirak ettiği Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık AŞ hisselerinin, KemerYayıncılık ve Gazetecilik AŞ dışında kalan ortaklarına ait hisselerinin tamamının devir alınması ile ilgili olarak, söz konusu şirketleri nortakları ile şirketimiz yetkilileri arasında görüşmelere başlanmıştır. Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık AŞ, Vatan Gazetesi'nin isim ve imtiyaz hakkına sahip olup, adı geçen şirketlerin Vatan Dergi Grubu ile herhangi bir iştirak ilişkisi bulunmamaktadır.”

Aydın Doğan imparatorluğu

  • Medyadan telekomünikas-yona, sanayiden turizme ve enerjiye kadar çeşitli alanlarda faaliyet göstermekte olan Doğan Grubu, iki holdingden oluşur: Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ve Doğan Yayın Holding A.Ş. Doğan Yayın Holding'in yüzde 63'ü Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin, yüzde 2.30'u ise Doğan ailesinin elindedir. DHY'nin yüzde 34 hissesi ise halka açıktır.

    Türk medyasının büyük kısmını kontrol eden Doğan Yayın Holding (DYH), gazete, dergi ve kitap yayıncılığı, televizyon ve radyo yayıncılığı alanlarında önemli markalara sahip. Bunlar içinde Doğan Yayın Holding, Hürriyet, Milliyet ve Doğan Burda hisseleri halka açık şirketlerdir.

    Gazete yayıncılığı, DYH'in ana faaliyet alanıdır. DYH, basılı medya faaliyetinin belkemiğini oluşturan Hürriyet, Milliyet, Radikal, Posta, Fanatik, Referans ve Gözcü dahil günlük sekiz gazete yayınlamaktadır; Türkiye'nin önde gelen İngilizce gazetesi Turkish Daily News de bünyesinde bulunmaktadır.


    DYH televizyon yayıncılığında da pazarın büyük kısmını kontrol etmektedir. Kanal D ve Star TV ile ulusal, haber kanalı CNN Türk, müzik kanalı Dream TV ile tematik yayıncılık segmentinde önemli bir rol üstlenen Doğan Yayın Holding dijital yayıncılıkta da etkinliğini Smart TV ile gün geçtikçe artırmaktadır.


    Doğan Burda (DB) bünyesinde toplam 23 dergi yayınlanmaktadır. Şirket aynı zamanda, DYH'in uluslararası iki ayrı ortaklığını da temsil etmektedir. Doğan Kitap ise pazarın yaklaşık yüzde 20'sini elinde tutmaktadır. D&R'lar ise kitap ve müzik pazarında gruba büyük güç sağlamaktadır. Grubun önemli güçlerinden biri de basım ve dağıtımda Türkiye'nin en büyük iki şirketi konumundaki Doğan Ofset ve Yaysat'tır.


    'Vergi kaçakçısı' diyemeyecek


    Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, gazeteci Fatih Altaylı hakkında "manevi tazminat" davası açtı. Doğan, Altaylı'yı, yazılarında kişilik haklarına ve ticari itibarına zarar verici haksız saldırılarda bulunmakla suçladı. Kendisinin 5 kez Türkiye, 9 kez de İstanbul vergi rekortmeni olduğunu vurgulayan Doğan, Altaylı'nın bundan sonraki yazılarında kendisi için, "vergi kaçakçısı" gibi ifadelerde bulunmasının tedbiren durdurulmasını talep etti. Mahkeme, "ihtiyati tedbir" istemini haklı buldu.



  • haberzade



  •  

  • #

    Yorumunuzu Ekleyin

    Adı-Soyad
    E-Posta
    Yorum
    İşlemin Sonucu
    • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
    • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
    • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
    • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
    • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
    Yorum Ekle

    Yorumlar

    Ali Çiydem
    21.07.2007 / 14:33:57
    Değil vatan gazetesini,bütün vatanıda alsan,hatta padişah da olsan; "ER KİŞİ" niyetine...Selam ve dua ile...

    GENEL BİLGİLER

    Taraklı

    Taraklı

    Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
    Taraklı Otobüs Saatleri

    Taraklı Otobüs Saatleri

    Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
    Taraklı'da Gezilecek Yerler

    Taraklı'da Gezilecek Yerler

    Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
    Taraklı Termal Turizmi

    Taraklı Termal Turizmi

    Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.