Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TARAKLI’DA DA KUTLANDI

Gaziler Günü Kutlandı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törene Kaymakam Halis Hacıismailoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, jandarma Komutanı Habip Öner , İlçe Emniyet Amiri Süleyman Yavuz Karacaoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte Türk Bayrağının göndere çekilmesi sonrasında törende Gaziler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Ekrem Pehlivan, "En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan, vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türk ordusu İstiklal Savaşı sırasında sayısız zaferler kazanmıştır. Arka arkaya kazanılan bu zaferlerde ordumuz pek çok şehit vermiş ve bir çok vatan evladımız da yaralanmıştır. Türk Ordusu, vatanına yapılacak saldırıda canını ortaya koymaya çekinmemiştir, bundan sonra da çekinmeyecektir" dedi.

Taraklılı Gazi Ekrem Pehlivan konuşmasında ““Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” diyerek Milli Mücadeleyi başlatan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Sakarya Meydan Savaşından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” ünvanı verilmiştir. Büyük öndere gazilik günü verildiği 19 Eylül tarihinin ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olan 19 Eylül Gaziler Günü İlçemizde düzenlenen programda hepinize şükranlarımı sunuyorum dedi. Taraklılı Gazi Ekrem Pehlivan sözlerini “Tüm gazilerimizin günü kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Tören sonrasında Kaymakam Halis Hacıismailoğlu ve törene katılanlar gazilerle sohbet ederek günlerini kutladılar

Programa Kocaeli İli Derince ilçesinden Taraklı'ya tatil için gelen Kıbrıs Gazisi Mümin Olca'da katıldı

#gun-gazi #eylul #kaymakam

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.