Taraklı’ya Nihayet Atama, Ancak İlk Çekilen Kura İptal Edildi
Taraklı’ya Atama Yapıldı, Sakaryalı Kaymakamın Kur’ası İptal Edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen 110. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreninde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Uzun süredir vekil kaymakamlarla yönetilen Sakarya’nın Taraklı ilçesine atanan kaymakamın, Sakaryalı olması nedeniyle kurası iptal edildi.
Taraklı’ya Nihayet Atama, Ancak İlk Çekilen Kura İptal Edildi
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya’nın gerçekleştirdiği kura çekiminde, Taraklı Kaymakamlığı görevine ilk olarak Sakaryalı bir kaymakam adayı çıktı. Ancak, görev yerinin memleketi olması nedeniyle bu kura geçersiz sayıldı. Yeniden çekilen kurada aynı kaymakam adayı, bu kez Rize’nin İkizdere ilçesine atandı.
Taraklı Uzun Süredir Vekaletle Yönetiliyordu
Taraklı ilçesi, uzun süredir asaleten bir kaymakamla yönetilmiyordu. İlçede bir süredir Geyve Kaymakamı Murat Güven vekâleten görev yapıyordu. Yeni kura töreniyle birlikte Taraklı’ya asaleten bir kaymakam ataması yapıldı. Ancak atanan ismin henüz netleşmediği öğrenildi.
Bu gelişmeyle birlikte Taraklı, vekil kaymakam sürecini geride bırakmaya hazırlanırken, görev yeri memleketi olduğu gerekçesiyle kurası iptal edilen Sakaryalı kaymakamın durumu da dikkat çekti.
#sakarya-iptal #atama #kaymakam #tarakli