Baba-Oğul Terzi

Taraklı’da 50 Yaşın altında Terzi Kalmadığını Belirten Terzi Sebahattin Erkara “Oğluma Küçük Yaşlarda Terzilik Mesleğini Sevdirdim”Dedi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya İli Taraklı ilçesi Orhangazi çarşısında Terzi dükkanı işleten ve aynı zamanda Ulucami Mahallesi muhtarı Sebahattin Erkara son yıllarda terzilik çırak yetişmediğini belirterek “Oğluma küçük yaşlarda kendi mesleğimi sevdirdim. Onu yanımda çırak yetiştirdim. Şimdi usta oldu” dedi. Terzi Sebahattin Erkara AA muhabirine verdiği bilgide “Terzilik mesleği de teknolojiye yenik düştü. Mesleğimizin geleceğinden endişe duymaktayız. Taraklı’da 50 yaşın altında terzi yok. Yıllardan beri bu mesleğe genç kazandıramadık. Ben oğlumu küçük yaşlardan beri yanımda çırak gibi yetiştirdim. Şimdi usta bir terzi oldu” dedi.Baba mesleği olan terzilik mesleğini yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Durmuş Erkara ise “Gelişen teknolojiye en fazla boyun eğen mesleklerden biri olan Terziliğin eskiden bayramlarda ve özel günlerde en çok aranan meslek olduğunu söyledi.Durmuş Erkara “Önceden babam sabahlara kadar elbise dikerdi.Bende yardım ederdim.Şimdi hazır giyim sektörü bu işe egemen oldu.Ve terzilik mesleğini zora soktu.Çin mallarının da piyasadaki dengeyi bozması terziliğe ağır darbe oldu.Önceki yıllardaki gibi siparişle elbise dikemiyoruz.Mesleğin kaybolmaması için sadece yırtık ,sökük dikerek ve hazır giyimde bedene göre ayar yaparak para kazanıp evimize ekmek götürmenin çabasındayız “dedi.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

fatma aslanhan
23.11.2009 / 14:02:53
toplumun sanatkarada ihtiyacı var.böyle babaları tebrik ediyor ellerinden öpüyoruz.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.