KEY Ödemeleri Ay Sonunda

İşverenlerin istihdam ettikleri kişiler için 1987-1999 arasında Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabına para yatırdığı paraların geri ödemesinde sona yaklaşıldı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankası’na bildirildiği tarih olan 29 Şubat itibarıyla Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Emlak GYO) net aktiflerinin değeri 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi. Bunun yüzde 61’i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek.
Buna göre, 2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, mayıs sonundan itibaren belirlenecek plan çerçevesinde anapara ve nema ödemesi yapılacak. Çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Emlak GYO’nun nakit ödemeler için ödeme planı ve süresinin belirlemesi, Ziraat Bankası ile protokol yapması da gerekiyor.

4.51 kat değerlendi
Vatandaşlara ödenecek rakam sistemde kaldığı süre, anapara ve şirket aktiflerinin kazandığı değere göre belirlenecek. Örneğin 1999 sonu itibarıyla anapara ve neması 300 YTL olan bir hak sahibi, 1353 YTL KEY parası alabilecek.
KEY hak sahiplerinin payının, 29 Aralık 1999’dan 29 Şubat 2008 döneminde 4.51 kat değerlendiği belirlenirken, hak sahiplerinin alacakları tutarın hesaplanmasında bu katsayısı kullanılacak.
KEY tutarı tahsil edilmiş, ancak Emlak Bankası’na aktarılmamış olan hak sahiplerine ise karşılığı Hazine tarafından Emlak GYO’ya aktarıldıktan sonra, nemasıyla birlikte nakit olarak ödeme yapılacak.
Hak sahibi sayısı 7.5 milyonun üzerine çıkabileceğinden Resmi Gazete’de yayımlanması da sorun oluşturacak. Hak sahibi listelerinin yayımlanacağı Resmi Gazete’nin binlerce sayfayı bulması bekleniyor.
Söz konusu listeler Emlak Konut GMYO’nun veya TOKİ’nin internet sitelerinde de yayınlanabilecek. Kapsamdaki kişiler, TC kimlik numaralarını veya sosyal güvenlik numaralarını vererek, Ziraat Bankası’ndan hak sahipliğiyle ödemelere ilişkin bilgilerine ulaşabilecek.


haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.