Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

İpekyolu Projesi

Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay “Taraklı’da 2006 Yılında Başlatılan İpekyolu Projesi Kapsamında Yürütülen Çalışmalarda Çalıştayın Taraklı Bezinin Turistik Ürün Olması İçin Önemli Mesafeler Alındığını Belirtti.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:






Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay beraberinde Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz, Belediya Başkan vekili Alaattin Yılmaz Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü Öğretim görevlileri ile birlikte Taraklı'da sürdürülen İpekyolu Projesi çalışmalarını inceledi.

 2006 yılında yapılan ilk İpekyolu çalıştayından sonra alınan kararlar sonucunda Ayaş Sapanca koridorunda Taraklı Bezi dokumasının geliştirilmesi ve Taraklıda ki kadınlara istihdam sağlaması ile ilgili proje kapsamında çalışmaların sürdüğünü söyleyen Sakarya Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay yaptığı açıklamada 2007 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığının Ozanay Omur ve 6 arkadaşı ile birlikte başlatılan çalışmalarda önemli mesafeler aldıklarını söyledi. Vali Yardımcısı Olcay açıklamasında “Taraklı Bezinin satılabilir bir ürün olması için ilk aşamanın tamamlandığını belirterek, ikinci aşama çalışmalarına başlandığını ifade etti. Bundan sonra yapılan dokumaların istenilen ölçüde ve nitelikte olduktan sonra ürün haline getirileceğini belirterek, laboratuar çalışmalarının sürdüğünü söyledi.” M.Suphi Olcay Taraklı Bezinin yakın zamanda kaliteli bir turistik ürün olacağını ifade etti. 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen bu projede işbirliği içerisinde oldukları Sakarya Valiliğine, ayrıca Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlileri; Prof. Dr. Ozanay Omur, Prof. Dr. Günay Atalayer ve Prof. Dr. Şahin Yağan girişimlerinden dolayı teşekkür etti. Erkmen açıklamasında Kadın işgücü ve istihdamını ortaya koyan bu çok önemli proje ile kadınlarımıza meslek alanı yaratmak ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamada önemli bir proje olduğunu benimsediklerini söyledi. Kadınların her açıdan üretime katkı sağlamada bu projede örneğini sergilediğini belirtti.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günay Atalayer Taraklı projesinin ipekyolu projesi ile ilişkilendirildiğinde öneminin büyük olduğunu ifade ederek, Taraklı Toplum Merkezindeki kadınların ürettikleri ürünlerle gelecek açısından umutlu olduklarını söyledi. Projenin bundan sonraki ayağının dokumaları değişik ürünlere çevirme şeklinde olacağını belirtti.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Lütfi Şeyban
28.05.2008 / 01:55:47
Taraklı için böyle şeylerin yapılması güzel ve gerekli de.. Fakat, keşke daha gerçekçi temellere sahip çalışmalar olsa.. yani, acaba Taraklı, tarihî İpekyolu'nun güzergâhında bir yerleşim yeri midir? Bu sorunun cevabını ben araştırdım ve olmadığı sonucuna vardım. Eğer, Taraklı'nın tarihî İpekyolu üzerinde olduğuna dair tarihî kaynaklarda delil bulanlar, lütfen bana da haber ederlerse memnun olurum. Teşekkürler.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.